Golfia Harjattulassa

0
2891

In English

 

Hei.

Tällä kertaa mulkaisumme koskee uutta aihepiiriä; liikuntaa. Ok, joku voi kinastella siitä, että golf ei ole oikeaa liikuntaa (tai ainakaan urheilua). Näiltä ihmisiltä voisin kuitenkin kysäistä, eikö neljän tunnin kävely raahaten kärryä perässään vaihtelevissa maisemissa ole liikuntaa? Ei jäädä kuitenkaan siihen jumiin, minä kutsun sitä kuitenkin hyväksi, monipuoliseksi liikunnaksi. Mitä mieltä te olette?

Kävimme mulkaisemassa Harjattula Golf & Coutryclubin kentän Turun Kakskerrassa. Tämä oli minulle uusi tuttavuus ja näin ollen sopii pikamulkaisun kriteereihin.

 

 

Kakskertaan vie mukava mutkikas saaristotie (ah miten mukava olisi sitä ajella moottoripyörällä tai sillä Can-Am Spyderilla) ja maisemat ovat kauniita. Itse golf kenttä on Paasikiviopiston vieressä, joten ainakin opiskelijoilla on lyhyt pelimatka. Klubitalo on viihtyisän oloinen, sisustukseltaan aika moderni. Paikat näyttivät siisteiltä, mutta mielestäni driving range (lyöntiharjoittelupaikka) oli hieman villiintyneen oloinen. Ruoho siellä oli enemmänkin heinikkoa. Eihän se tietenkään lyöjää haittaa kun ei kerran palloa tarvitse löytää mutta näyttää hieman epäsiistiltä kaiken muun ollessa niin hyvinhoidettua. Valkoposkihanhet majailivat myös keskellä driving rangea ja kerran lyönnin lähtiessä hieman oikealle olinkin vähällä osua niihin. Taisivat hanhet sitten kostaa minulle viitosväylällä lentämällä ylilennon koko porukalla ja pitämällä kovaa ääntä (häiritsi hieman keskittymistä kun tekivät sen kahdesti).

 

Olimme heti aamutuimaan liikkeellä ja saimmekin olla aika rauhassa. Olihan kentällä toki muitakin, muttei kuitenkaan saman verran kuin päiväsaikaan. Ensimmäisessä kuvassa näkyy ensimmäisen väylän väyläpunkkeri, joka teki minuun heti vaikutuksen. Omalla kentälläni väyläpunkkerit kun eivät ole lähellekään noin syviä vaan enemmänkin hiekka-alueita. Punkkerit olivatkin sitten vastaavanlaisia koko kentällä. Ihme kyllä, en ollut koko kierroksena kertaakaan hiekkaesteessä.

 

Väylät kentällä ovat kohtuullisen leveitä ja mielestäni myös aika helppoja. Pelini ei kyllä mennyt mitenkään kauhean hyvin tällä kertaa, mutta pistettäköön se hanhien ja pitkähkön tauon piikkiin…niin ja hyttysiä ja muutamaa mäkäräistä pitää myös syyttää 🙂 Etu-ysillä oli mukavasti vaihtelua pinnanmuodoissa ja kakkosväylällä alkoi ihan hengästyttää kun käveli väylää eteenpäin. Greenit kentällä on todella tasaisia ja nopeita. Aamukaste tosin hidasti ensin mutta auringon lämmittäessä siitä päästiin eroon ja putit rullasivat varmasti (myös reiän ohi). Greeneillä oli myös kaltevuutta tarpeeksi.

 

 

Yllä on kuva väylä 14 avauspaikalta. Tilaa löytyy melkein joka suuntaan. Raffissa ruoho oli aika tiheäkasvuista ja pitkää. Tämä teki sinne lentäneiden pallojen hakemisesta hieman hankalaa. Palloja ei onneksi silti montaa hukkunut. Tällä kentällä ei myöskään juurikaan ole vesiesteitä. Tai siis onhan niitä mutta aika vähän ja niissäkin paikoissa tuntuu kuin ne olisi tahallaan laitettu ”pois tieltä”. Seuraava kuva on väylältä nro 17 ja siinä näkyy kentän ”pahin” vesieste.

 

Väylä on par-3 ja jos pallon saa lentämään niin tuosta(kaan) vedestä ei ole mitään haittaa. Joka tapauksessa kentästä jäi ihan hyvä mieli ja mikäli greenfee ei olisi niin korkea, voisi siellä käydä useamminkin. Seuraavassa hieman plussia ja miinuksia

 

+ Hyvin hoidetut ja nopeat greenit

+ hyvätasoinen klubitalo ja todella ystävällinen henkilökunta kahvilan puolella (kyselivät mitä pidettiin kentästä ja mistä tullaan)

+ etuysillä paljon korkeusvaihtelua

+ väylillä tilaa

– väylillä toisinaan paljon vettä eli sadevesi ei pääse imeytymään

– muutamassa paikassa pitkä ja raskas siirtymä; ei huonojalkaisille ilman golfautoa.

– Greefee oli 50€

 

 

Loppulauselma

Kaunis kenttä ja helpohkot väylät. Mikäli peli muuten kulkee niin täällä pystyy varmasti laskemaan myös tasoitusta. Ainoastaan greenien moneen suuntaan kallistumat tekivät sen, että putteja tuli välillä ”missattua” liikaa. Hinta korkeahko mutta esim. kerran kesässä varmasti aivan kiertämisen arvoinen.

Jos olet itse käynyt kyseisellä kentällä pelaamassa niin kuulisimme mieluusti oman mielipiteesi.

English

Hi.

This time we took a glance at a new subject; excercise. Ok, someone could argue that golf isn’t excercise at all. I could ask from them that if you walk about 4 hours dragging a cart with you all the way, isn’t that kind of an excercise? Let’s not stick into that though, I call it excercising and a diverse one too. What do you people think?

 

We went and tested Harjattula Golf & Coutryclubin golf course at Kakskerta in Turku. This was a new course for me and so it fitted our criterias perfectly.

 

 

There’s a nice curvy archipelago road (oh what a joy it would be to ride it with a motorcycle or that Can-Am Spyder) with beautiful scenery leading to Kakskerta. The golf course is next to Paasikivi Opisto so at least the students have a short trip golfing. Clubhouse feels confortable and decorated quite modern. Places look clean, but in my opinion the driving range looks a bit messy. The grass was long and it looked a bit like a field. It doesn’t matter much to the player though because you don’t have to find your ball. Still it gave a bit un-treated feeling to the otherwise well taken care of course. There was also a flock of geeze in the middle of the driving range and once I nearly hit them when the ball started to slice a bit. I guess the geeze tried to avenge it by making a flyover in the 5th hole while making a lot of noises…twice (my concentration suffered a bit so to say).

 

We started our way early in the morning so we could play at our own pace. There were some other player on the course aswell but we hardly ever saw them. On the first picture you can see the bunker in the 1st hole that really impressed me. In my own club the fairway bunkers are not as deep but more like a sandy area in the same level as the grass. I later noticed that the bunkers in this course were similar all the way. For my surprise, I wasn’t in any of them so can’t really say how it is to hit from those.

 

The fairways are fairly wide and I think a bit easy too. My game wasn’t a super game scorewise but I’m just going to blame the geeze, a one month pause at playing and the mosquitos and other bugs. There were quite a lot altitude differences in the first 9 holes but the latter was more flat. Greens were in good conditions and pretty fast (after the morning moist was gone).

 

 

The above picture is from the 14th hole. As you can see, there is room for almost all directions. The grass is pretty thick and long in the rough and sometimes it was a bit hard to find your ball there (who told you to hit there!). I didn’t lose many balls though. For my surpise there wasn’t many water hazards in this course. There were some but they were mostly out of the way (on purpose maybe). Next is a picture from the 17th hole and that was pretty much the ”hardest” water hazard.

 

 

It’s a PAR-3 and if you can get the ball in the air, even that hazard won’t be in the way at all. Even so, this course left me with a good spirit and if only the greenfee wasn’t that high, I could even go there more often. Next follows some pros and cons.

 

+ Greens are fast and well taken care of

+ Club house was good and the cafe staff was exeptionally friendly. They asked how we felt like playing there and from which club we were coming from.

+ Front 9 had big altitude differences

+ Lot’s of space on fairways

– Sometimes there were a lot of water on the fairways and sand bunkers that shouldn’t be there. It seems that the rain water doesn’t get into the ground good enough.

– At some places the transition between holes were a bit long and hard. Those with not so good legs would moan a lot if they haven’t got a golf car.

– Greefee was 50€

 

 

Disclosure

A beautiful course and relatively easy holes. If the game is going well, this might be a place to lower your hcp. The multi-slopes in the greens were the hardest part and made me miss many puts. This course is a bit pricy escpecially on the weekends but there’s no reason not to visit here at least once per summer.

If you’ve been here yourself, we’d really to hear your opinion.

 

 

 

Edellinen artikkeliSamsung Galaxy Tab 8.9 LTE (GT-P7320)
Seuraava artikkeliOngelmien korjailua – Repairing
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.