Motivus kuntokeskus

0
3971

Kuntoillen kevääseen

Pääsin Hopottajat -suosittelupalvelun kautta testaamaan kuukaudeksi Motivus kuntokeskusta. Lähin toimipiste oli minulle Turussa, joten kortti tehtiin sinne. Lähdin mielelläni tähän testauskampanjaan mukaan, koska paljon istumatyötä tekevänä varsinkin selkä ja vatsan seutu kaipaavat ryhdistäytymistä. Samalla saa sitten vahvistettua myös hartiaseudun.

 

Hopottajat suosittelupalvelu on sellainen mihin kuka tahansa voi liittyä. Jäsenet saavat välillä mahdollisuuksia osallistua tuotteiden tai palveluiden testauksiin veloituksetta. Vastineeksi testaamisesta tulee jättää raportti rehellisestä mielipiteestään kyseisestä palvelusta/tuotteesta. Tämän lisäksi kannustetaan kokemusten kertomiseen muille. Minulle tämä on tuonut silloin tällöin blogiin testimateriaalia ja samalla voin jakaa mielipiteeni näistä testeistä.

 

Jos haluaisit itsekin osallistua Hopottajiin niin voit rekisteröityä heidän sivuillaan. Voit tehdä sen vaikka tästä linkistä, joka sisältää suosittelun minulta, tai vaihtoehtoisesti vaan menemällä suoraan heidän sivuilleen.

 

Mennään sitten viimein itse asiaan. Kävin rekisteröitymässä Turun Motivus Centrum -kuntosalilla (löytyy osoitteesta Eerikinkatu 7) ensimmäisen viikon torstai-iltana. Tiesin jo etukäteen, että tästä tulee aika hankala kuukausi kuntoilun kannalta kiireiden ja talviloman takia mutta tarkoitus oli päästä  käymään muutaman kerran. Seuraava viikko hujahtikin työ kiireissä enkä ehtinyt salille asti. Sitä seuraavana olikin talviloma, emmekä olleet lähelläkään Turkua koko viikkona. Kolmantena viikkona testi olikin jo pakko suorittaa, että sen ehtii tekemään annetussa ajassa.

 

Eräänä iltana alkuviikosta päätin sitten raivata väkisin aikaa illalla kuntosalilla käymiseen. Kuntosali on Turun keskustassa, joten parkkipaikka on normaalisti hieman ongelmallinen. Melko varmoja vaihtoehtoja on joko Julian parkkitalo, joka on kuntosalia vastapäätä tai kello kuuden jälkeen saa jättää ilmaiseksi esimerkiksi Multavierunkadulle. Sieltä on lyhyt kävelymatka salille.

 

Kuntosali on rakennettu vanhaan kivitaloon, paikkaan jossa muistaakseni oli joskus kauan sitten nuorisotalo. Motivus kuntokeskus on kahdessa kerroksessa; pukuhuoneet ja suihkutilat ovat katutasolla ja salit ovat kakkoskerroksessa. Samassa rakennuksessa toimii myös mm. Sirkuskoulu.

 

Aulatila on suurehko ja ulkokengät pitää jättää sinne. Ilmoittautuminen suoritetaan jäsenkorttia vetämällä lukijassa ja vihreän valon jälkeen voi mennä pukuhuoneeseen. Pukuhuoneissa on lokeroita aika paljon ja niihin mahtuu hyvin myös talviajan vaatetus reppuineen. Suihkutilat ovat modernit (hipaisukytkin) ja pesuaineet tulee olla omasta takaa. Saunassa en valitettavasti käynyt mutta sekin näytti olevan suosittu.

 

Kuntosaleja on kaksi kappaletta. Se, jossa minä kävin, on naisille ja miehille yhteinen ja sisältää sekä kuntolaitteet että alkulämmittely laitteet. Tämän lisäksi on pelkästään naisille oma sali (sisällöstä en tiedä) jossa arvatenkin pidetään ohjattuja tunteja. Tai miksei se voi olla myös naisille, jotka eivät syystä tai toisesta kehtaa tulla yhteistiloihin. Motivuksen sivuilla lukee ”kodikas, oma kuntosali naisille”. Näiden salien lisäksi on vielä erillinen, pehmustettu venyttelytila. Siellä voi sitten käydä tekemässä ne yleensä kokonaan unohtuvat alku- ja loppuvenyttelyt.

 

Yhteissali koostuu kahdesta pitkulaisen muotoisesta tilasta ja niitä yhdistävästä leveästä käytävästä. Oikean puoleisessa tilassa on alkulämmittelylaitteet. Verrattuna muihin kuntokeskuksiin, joissa olen ollut, on Motivuksessa todella paljon soutulaitteita, kuntopyöriä ja juoksumattoja. Pääsin heti juoksumatolle, jota olen tottunut käyttämään alkulämmön hankkimiseen. 10 minuuttia hölkkäjuoksua on minulle sopiva.

 

Alkulämmittelylaitteiden takana oli laitteet selkä- ja vatsalihasten harjoittamiseen. Niiden vieressä oli myös penkit, jos haluaa tehdä harjoitukset ilman painoja. Välikäytävällä oli pehmustettuja mattoja ja eräs nainen teki siinä kahvakuula treeniä peilin edessä. Vasemman puoleinen huone olikin sitten varattu lihaskuntolaitteille ja käsipainoille. Nähdäkseni yhtä laitetta oli pääasiassa tuplamäärä eli kaksi mahdollisuutta päästä treenaamaan juuri sitä liikettä. Ilmapiiri oli lisäksi sen verran ystävällinen, että toinen saattoi päästää tekemään liikesarjan välissä jos itse piti taukoa. Tämä on tietysti yleinen sääntö muttei aina toimi kaikkialla (röhnötetään laitteessa eikä olla huomaavinaankaan).

 

Hinnasto ei ole ihan yksiselitteinen. Kuntokeskukseen voi ostaa jäsenyyden 69 eurolla, mikä oikeuttaa hieman halvempiin muihin maksuihin. Lisäksi magneettikortista pitää maksaa 10 euroa. Sitten tulevat ne varsinaiset ”pääsyliput” eli kertamaksu, 10-kertaa, kuukausi, kausi (kevät, kesä jne.) tai vuosikortti. Voitte tarkistaa nuo maksut Motivuksen sivuilta mutta se mitä yleensä käytän eli kk-maksu on jäsenille 59 euroa ja ei-jäsenille 79 euroa. Vertailun vuoksi Sats-Elixia maksaa 71 euroa kuukaudessa ja Leaf-areena 49 €/ 4 viikkoa. Näihin molempiin pitää kuitenkin sitoutua vähintään vuodeksi kun Motivuksessa ei ole sellaisia vaatimuksia.

 

Motivuksesta löytyy kaikki tarpeellinen ja tilaa on riittävästi. Ulkoasu ei ole ehkä ihan niin hieno kuin joillakin kilpailijoilla mutta se ei yleensä ole kaikkein tärkein valintaperuste.

 

Minä en aio jatkaa Motivuksessa treenausta testijakson jälkeen mutta syynä on lähinnä minun kannalta huono sijainti. Mikäli on töissä keskustassa tai vielä parempi jos asuu siellä, on tässä ihan hyvä vaihtoehto kesäkuntoon pääsemiseen. Siinä tapauksessa melkein kannattaa maksaa tuo kertaluontoinen jäsenmaksu, koska ilman sitä korttimaksut eivät ole kilpailukykyisiä.

 

Treeni-intoa kevääseen!

Edellinen artikkeliKoeajossa: Renault Twingo (2014)
Seuraava artikkeliTestissä: Canon 70D
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.