Mobil1 öljynvalitsin

0
13711

Sponsoroitu

 

Autoista tarvitsee vaihtaa moottoriöljyt tietyin väliajoin, yleensä vähintään kerran vuodessa. Uudet autot viedään hyvin usein merkkihuoltoon ja annetaan siellä huoltomiesten laittaa ne öljyt, mitkä auton valmistaja on autolle määrittänyt. Mites sitten sen jälkeen kun auton vie jollekin muulle korjaamolle? Tai saatika sitten jos vaihtaa autoon itse öljyt. Entäs jos määritysten jälkeen tulee parempia öljyjä, jotka sopisivat vielä paremmin juuri sinun autoosi.

Mikä on paras öljy juuri sinun autollesi?
Mobil1 on öljyn valmistajana huomannut tämän ongelman ja rientänyt asiakkaiden apuun. Mobil1:sen nettisivuilla on nykyään ”Product selector”, joka auttaa tässä valinnassa.
Mobil1 öljynvalitsin löytyy osoitteesta http://www.mobil.fi/Finland-Finnish-LCW/carengineoils_mobil-lubricant-selector.aspx.
Mulkaistaanpa tällä kertaa tuo palvelu ja katsotaan miten se oikein toimii.

 

Tältä öljynvalitsin sivu näyttää. Valitsimesta on tehty mahdollisimman helppokäyttöinen. Ainoa mitä käyttäjän tarvitsee tietää, on auton merkki ja malli. No niin, emmeköhän me tästä tehtävästä selviä.

 

Valitaan ensin auton merkki. Kun alasvetovalikkoa klikkaa, tulee hirmuinen määrä automerkkejä aakkosellisessa järjestyksessä. Elikäs mikäs auto meillä olikaan…McLaren?

 

Kunpa olisikin. Ainahan sitä unelmoida saa, mutta jos nyt kuitenkin valitsemme vain sen Mazdan sieltä. Tämän jälkeen siirrymme malli-osastolle. Mallin kohdalta saa sitten merkkiäsi vastaavia malleja. Täältä sitten haemme oikean vaihtoehdon eli omalla kohdallani Mazda 6 2.0i 16V (2007-).

Lopuksi Mobil1 öljynvalitsin sitten antaakin listan parhaista öljyistä juuri valitsemaasi autoon. Listassa ei ole pelkästään moottoriöljyä vaan myös mm. vaihteistoöljy, jarruneste sekä ohjaustehostimen öljy.

 

Tulipa tässä mieleeni se, kun ostin nykyisen autoni. Ensimmäisen puolen vuoden aikana auto söi öljyä ja minun pitikin kesken vaihtoväliä löytää jostain sitä lisää. Siinä olikin metsästämistä, että sain ensin tietää mitä öljyä minun pitäisi autolleni syöttää ja toiseksi mistä sellaista öljyä saa ostettua.
Öljynvalitsin olisi auttanut minua molempiin ongelmiin. Tällä olisin helposti ja nopeasti hakenut oikean öljyn. Lisäksi kun oikea öljy on valitsimella löytynyt, voi ”Osta nyt” nappia painamalla hakea lähimmän jälleenmyyjän joka kyseistä öljyä myy. Sitten jää enää lisäämisen tai vaihtamisen vaiva.

Edellinen artikkeliMursu, marsu, mersu vai norsu?
Seuraava artikkeliSkoda Superb
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.