Koeajossa: Renault Clio Sport Tourer

4
18438

Renault Clio Sport Tourer Energy TCe 90 Navi Style

Renault Clio Sport Tourer on pienikokoinen farmariauto. Samaan luokkaan voisi lukea esimerkiksi Seat Ibiza farmarin.Clio on kuitenkin jännittävästi muotoiltu ja siinä on hienoja pikku yksityiskohtia kuten katon takaosassa oleva painauma sekä aaltoilevan muotoiset kyljet. Mitä enemmän autoa katselee, sitä enemmän siitä löytyy pieniä muotoiluhienouksia.

Koeajoautossa on värinä Flamme punainen ja se on todella näyttävän näköinen. Auto näyttää hyvältä sekä auringossa että hämärässä. Kuitenkin todella läheltä maalipintaa tuijotettaessa käy ilmi, ettei maalipinta ole aivan tasainen. Onko tämä tarkoituksellista vai ei, sitä ei tarina kerro. Normaalilta katseluetäisyydeltä auto on kuitenkin katseiden kerääjä.

Sisätilat ovat kuten pienissä autoissa hyvin usein. Penkkien reisituki loppuu hieman liian aikaisin ja jos kuljettajan penkin säätää 182 senttiselle sopivaksi niin takapenkille on vaikea toisen aikuisen enää mahtua. Lapset mahtuvat taakse, jos ovat tarpeeksi isoja istumaan ilman väärinpäin olevaa turvaistuinta. Tavaroille on takana tilaa mutta rattaat tai vaunut joutuu laittamaan poikittain ja muuta sinne ei sitten enää mahdukaan. Laukkuja ja kasseja sitä vastoin menee oikein hyvin. Golfbägiä ei saanut mahtumaan kuin toisen takapenkin selkänojan kaatamalla.

Mittaristo on selkeä ja keskellä kojetaulua on informaationäyttö. Meganesta ja Capturista poiketen, Cliossa on pakko työntää avainkortti sille tarkoitettuun reikään ennen kuin autoa pystyy käynnistämään Start-napista. Ohjauspyörä on Capturista tuttu kaksiosainen eli alaosassa on pianolakatun näköistä muovia ja yläosa on keinonahkaa. Tuo muoviosa on sekä liukas että kylmä talvella. Rattinappeja on kaksi ja molemmat liittyy vakionopeussäätimeen.

Clio:ssa on 5-portainen ja käsivalintainen vaihteisto. Vaihteisto toimii määrätietoisesti vaikka tuntuma vaihdekepissä on hieman väljä. Välitykset on aika pitkiä varsinkin alkupään vaihteissa. Tämä toimii kaupunkiajossa hyvin sillä risteyksistä pääsee ripeästi pois ja toisaalta ykkösellä pystyy ryömimään ilman nykimistä. Lisäksi tässä on pieni kääntöympyrä mikä tekee autosta todella ketterän. Pika- ja moottoritieajossa auton pienuus tulee ilmi tuuliherkkyytenä ja jostain syystä ohjaus myös hakee jonkin verran.

Sitten pääsemmekin asiaan joka tässä autossa minua vaivasi kaikkein eniten. Koeajossa ollut Clio oli 900-kuutioisella ja kolmisylinterisellä bensiini-moottorilla. Ilman turboahdinta auto tuskin täydessä kuormassa liikahtaisi mihinkään mutta ahdin ja sopivat vaihde-välitykset pistävät auton kulkemaan melko ripeästi. Tämä malli on suunniteltu nimenomaisesti kaupunkiajoon ja olemaan vähäpäästöinen. Tähän Clio:on luvataan keskikulutukseksi 4,5 litraa sadalla kilometrillä mutta käytännössä meillä se näytti 6 L. Moottorin ääni on jonkinlainen sekoitus matalaa mörinää ja kaksitahtisen hyräilyä. Lopputuloksena on jotain mikä matalilla kierroksilla murisee ja isommilla surisee. Omasta mielestäni auton äänet on osa ajonautintoa (en tarkoita, että autossa pitäisi aina olla iso V-kone kuulostaakseen hyvältä) ja tässä äänistä tuli lähinnä vaivaantunut olo. Lisäksi kiihdytyksessä oli jonkinlainen kumma tauko noin 80 km/h kohdalla. Sen jälkeen auto kiihtyi taas sinne satasen nopeuteen.

Oma suositukseni on, että Clion ottaa 1.2 litraisella moottorilla. 30 lisähevosta ja saman verran lisävääntöä tekevät tälle pelkästään hyvää. Tämä toki vain TCe moottorilla, koska Cliosta on saatavana myös 73 hevosvoimainen vapaastihengittävällä 1.2 moottorilla varustettu versio.

Renault Clio Sport Tourer Energy TCe 90
Moottori: ENERGY TCe 90
Tehot: 90 hv / 5250 r/min
Huippunopeus: 182 km/h
Vääntö: 135 Nm (2500 r/min)
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 12,2 s
Keskikulutus: 4,5 l/100 km
CO2 päästöt: 104 g/km
Paino: 1130 kg
Mitat (P,L,K): 4267 mm, 1945 mm, 1445 mm
Bensatankin koko: 45 l
Tavaratilan koko: 443 l
Kääntöympyrä: 10,6 m
Hinnat alkaen: 14980€

 

  

 

Edellinen artikkeliKoeajossa: Renault Megane Sport Tourer
Seuraava artikkeliKoeajossa: Peugeot RCZ-R
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

4 KOMMENTIT

  1. Kiitos testikommenteista. Sain hyvän vaihtotarjouksen ja ajattelin mennä koeajamaan Renault Clio Sport tourerin. Katsotaan, mitä tykkään…

    • Toivottavasti testistä oli apua päätöksen tekemiseen. Koeajo kannattaa aina, sillä siinä yleensä selviää mm. ajoasento ja penkkien säädöt.

      Toivotaan, että löydät mieluisen auton ja hyvään hintaan.

  2. Koeajo kannattaa! Itselläni ollut tämä auto jo yli 3 vuotta ja voin suositella! Hyvät ajo-omonaisuudet ja pieni keskikulutus oikealla ajotavalla (4,9 L). Hyvä uto omaan tarpeeseeni.

  3. Huh, kun tuli monta kirjoitusvirhettä edelliseen vastaukseeni, mutta asia kuitenkin varmasti selvisi. Monesta testilausunnosta olen samaa mieltä, mutta useasta myös eri mieltä. kaikki riippuu kaikesta ja kuka testaa mitäkin, mutta eikö se auton käyttökokemus pidemmältä ajalta (48 tkm) ole kuitenkin se paras vastaus? Edelleen suosittelen, koska hinta/ laatusuhde on kuitenkin kohdallaan, eikä ongelmia!

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.