Koeajossa: Opel Insignia 1.6 Turbo

0
15106

Opel Insignia Sports Tourer 1.6 Turbo

Opel Insignia oli mielestäni komea ilmestys vuonna 2009 kun se tuli Vectran ja muiden Opelin mallien jälkeen myyntiin. Sen pyöreät muodot olivat silmille sopivat. Nyt eletään kuitenkin jo vuoden 2013 loppupuolta ja Insignia alkaa olla jo vanhahtavan näköinen. Niinpä siitä tuotiin markkinoille faceliftin läpikäynyt versio. Pikamulkaus sai mahdollisuuden koeajaa tämän bensakoneella varustetun yksilön.

Tämän vihertävän Insignia Sports Tourer mallin antoi meille koeajoon Turun Länsiauto.
Ulkonäkö ei uudistuneessa Insigniassa ole muuttunut mitenkään ratkaisevasti. Suurimmat muutokset kenties löytyy takapäästä. Takavaloja on hieman muokattu ja kromilistaa on laskettu alemmas. Nyt tästä löytyy myös sähköisesti avautuva ja sulkeutuva takaluukku.
Tavaratila on 540 litraa ja se riittänee useimpien tarpeeseen. Luukku aukeaa korkealle ja sähköisenä se nousee riittävän ripeästi.

Sisätilat ovat siis muuttuneet eniten.Kojelaudan muoto on siipimäinen eli se leviää sivuikkunoihin asti. Katse kohdistuu kuitenkin suureen 8″ IntelliLink näyttöön. Tätä multimediajärjestelmää voi käyttää joko tökkimällä suoraan ruutua tai sitten kyynärnojasta löytyvällä touchpadillä. Mittariston keskellä on myös pienempi näyttö, josta voi katsella ajotietokoneen esittämiä tietoja.

Koeajettu Opel Insignia Sports Tourer oli 1.6 litraisella bensiinimoottorilla ja 6-pykäläisellä automaattivaihteistolla. Auton tehot olivat niinkin paljon kuin 170 hevosvoimaa. Nuo hevoset olivat kuitenkin varsin ujoa porukkaa, sillä niitä ei tahtonut saada esille millään. Kenties 2.0 litraisen moottorin 250 hevosta ovat luonteeltaan hieman lämminverisempiä kuin nämä. Tai kenties 2.0 litraisesta biturbo dieselistä ne saadaan jo houkuteltua ulos asti. Tämä 1.6 litrainen versio kulki toki tasaisesti ja kaupunkiajossa aivan riittävän ripeästi mutta moottoritiellä kiihdytykset varsinkin ohitettaessa oli pettymys.
Valmistajan ilmoittamat ominaisuudet:

Moottori: 1.6 Turbo SIDI
Tehot: 125 kw (170 hv) / 4250 min-1
Kiihtyvyys: ei ilmoitettu
Vääntö: 260Nm (280Nm overboostilla) 1650-4250 min-1
Huippunopeus: ei ilmoitettu
Hinnat alkaen 1.6 L mallissa: 33,988.62€
CO2 Päästöt: 159 g/km
Kulutus: 6,8 L/100km
Auton mitat (P,L,K): 4913 mm, 2084 mm, 1513 mm
Tavaratila: 540-1530 L
Paino: 1664-1843 (moottorista riippuen)
Polttoainesäiliön tilavuus: 70 L

Sisätilat ovat tilavan tuntuiset. Takana mahtuu aikuinenkin istumaan mukavasti eikä takapenkin muotoilut estä kolmatta ihmistä istumasta keskellä. Etuistuimien säädöt toimivat osittain perinteisillä kahvoilla ja osittain sähköisesti. Säätäminen on helppoa ja mieluisen asennon löytää mukavasti.

Loppupäätelmä:
Uusi Opel Insignia on komea auto muttei varsinaisesti mikään katseiden kääntäjä. Designissa ei ole uskallettu ottaa kovin rohkeita linjoja vaan ne on ehkä säästetty mallin kokonaisuudistukselle sitten tulevaisuudessa. Sisätiloissa sitä vastoin on otettu tekniikka hyvin mukaan IntelliLink järjestelmällä ja hienolla TouchPadillä. Myös mittariston näyttö on oikeaa multimedia suitsutusta verrattuna moneen muuhun autoon. Kojelaudan siipimäinen muotoilu on piristävä.
Auton käsittely on helppoa mutta keskipalkki on melko leveä ja takaikkuna pieni. Nämä saattavat joissain tilanteissa rajoittaa näkyvyyttä.

Seuraavalla videolla kerron lisää autosta ja viimeisenä kuvagalleria:Edellinen artikkeliKoeajossa: Toyota Corolla (2013)
Seuraava artikkeliKoeajossa: Suzuki SX4 S-Cross
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.