Yoogaia

0
3169

Jooga, tuo eksoottinen ja ehkä hieman salaperäinenkin kuntoilumuoto. Ulkopuolisesta ja kokemattomasta se ei edes kuulosta kuntoilulta mutta on silti tehokas. Mitä sitten, jos joogan kokeileminen kiinnostaisi mutta tunneille meno nousee syystä tai toisesta liian korkeaksi. Aina voi toki ostaa DVD levyjä ja tehdä kotona niiden mukaan mutta samojen asioiden tekeminen monta kertaa alkaa varmasti jossain kohtaa puuduttamaan. Jos sinä et pääse joogan luo, jooga tulee nyt sinun luoksesi. Yoogaia on ohjattu joogatunti siellä missä sinä olet.

5

 

Pääsin maaliskuun aikana osallistumaan buzzador kampanjaan, jossa sai ilmaiseksi testata yoogaia -palvelua neljän viikon ajan. Palvelua on jokaisen mahdollista testata seitsemän päivää ja päättää sen jälkeen haluaako jatkaa. Buzzador suosittelupalvelu on paikka, jonka jäsenet saavat mahdollisuuksia osallistua kampanjoihin ja testata tuotteita ja palveluita ilmaiseksi. Tarkoitus on sekä kertoa niistä eteenpäin että antaa palvelun/tuotteen omistajalle rehellinen mielipide. Palveluun voi liittyä kuka tahansa eikä se maksa mitään. Jos olet itse halukas testaamaan uusia tuotteita, voit käydä liittymässä tästä suosittelulinkistä tai vaihtoehtoisesti menemällä suoraan Buzzadorin sivuille.

 

Mikä tämä Yoogaia sitten oikein on? Yoogaia on Suomessa kehitetty nettipalvelu, jonka valikoimasta löytyy erilaisia joogamuotoja, pilatesta, syvävenyttelyä ja kahvakuulatunteja. Se mikä tästä tekee erityisen on se, että täällä harjoitukset ovat ohjattuja live-tunteja, ihan kuten kuntokeskuksissa. Voit varata ajan tunneille ja näät ohjaajan kuvaruudulta. Mikäli sinulla on web-kamera, voit aktivoida sen, jotta ohjaaja näkee sinut ja voi paremmin ohjata joogaasi. Kuntoilijat eivät missään vaiheessa näe toisiaan, ne näkevät vain ohjaajan mutta ohjaaja näkee kaikki kameralliset kuntoilijat.

 

Mikäli live-tunti on liian sitova, etkä pysty osallistumaan niihin, pystyt silti tekemään ohjatut harjoitteet haluamanasi aikana. Kaikki live-tunnit menevät arkistoon tallenteina ja ne voi sieltä käydä katsomassa. Näin voit katsoa videona koko ohjatun tunnin mutta menetät tietysti interaktiivisen mahdollisuuden ohjaajan suoraan palautteeseen.

 

Oma testini tähän palveluun oli lähinnä sisältö- ja tekniikkapainotteinen. Tutkin palvelua, katsoin muutamia tunteja mutta en ehtinyt tehdä itse treenejä ohjaajan perässä. Näin ollen en pysty sitä sanomaan, miltä nuo joogat tuntuvat. Minulla on kyllä vielä viikon verran aikaa palvelussa, joten ehkäpä pääsiäisen aikana ehdin jonkun treenin nykäistä.

2

 

3

Treenejä Yoogaia tarjoaa todella monta ja lajikirjokin on kattava. Sieltä löytyy treenejä, jotka voi tehdä tuolilla istuen (vaikka taukojumppana työpäivän aikana), meditoivaa joogaa, rauhoittavaa ja stressiä purkavaa joogaa sekä myöskin sykkeen ylös saavaa kuntopiiri tyyppistä treeniä. On myös joogaa lihaskunnon kohottamiseen ja venyttelyyn. Jokaisen tunnin kohdalla on mainittu kesto sekä minkä tasoinen treeni on kyseessä. Ohjaajia on sekä Suomesta että ulkomailta englanniksi ohjattuja.

 

Teknisesti ajateltuna sivusto on hyvin selkeä ja sieltä löytää helposti haluamansa. Sivusto myös toimii ripeästi. Videotallenteet saattavat välillä pätkiä varsinkin alussa (ehkä tallennettu live-stream on pätkinyt) ja videon laadulta ei kannata odottaa HD -tasoa. Kuvan tarkkuus riittää kuitenkin tarkoitukseensa ainakin jos sitä ei levitä ison taulutelkkarin koko ruudun kokoiseksi. Palvelu toimii periaatteessa millä tahansa laitteella millä voi selata weppisivuja eli myös kännykällä. Jooga-harjoitusten tekeminen pienen kännykkäruudun kautta voikin sitten olla vähän hankalampi juttu. Uskoisin, että ideaalisetti olisi kannettava tietokone esim. olohuoneeseen, johon on raivattu riittävä tila. Live-tunteja ajatellen olisi vielä hyvä jos kannettavassa on sisäänrakennettu kamera. Pöytäkoneella työpöydän ääressä ei oikein onnistu kuin se tuolijumppa.

9 8 7 6

Ilmaisena on toki kiva testata kaikenlaista mutta jos palvelun käyttöä meinaa jatkaa 7 päivän jälkeen, tulee ostaa lisäaikaa. Maksupaketteja on kolme: Kuukauden (20€), neljä kuukautta (70€) ja vuoden (180€). Tämä saattaa näyttää nettipalvelun hinnastoksi suurelta mutta jos sitä vertaa kuntokeskusten hinnastoihin, ei se enää niin kallis olekaan. Maksut voi hoitaa luottokortilla, verkkopankissa tai jopa liikuntaseteleillä.

 

4

 

Palveluidea ja toteutus on kieltämättä mielenkiintoinen. Voin suositella ainakin käymään katsomassa palvelua ja ottamaan sen 7 päivän kokeilujakson. Varsinkin jos jooga kiinnostaa muutenkin.

 

Edellinen artikkeliTestissä: Canon 70D
Seuraava artikkeliUudistus 2015
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.