Seat Toledo 2013

0
5931

Seat Toledo – tilaihme

Open full post and click here for a quick jump to English version below.

Hei.

Viiden auton testirupeama Turun LänsiAuton kanssa päättyi Seat Toledoon. Yhteistyö oli antoisaa ja mielellämme jatkamme sitä taas kun uusia malleja ilmestyy markkinoille. Seatin sivuilla on muuten tällä hetkellä myös kilpailu, jossa koeajamalla Miin, Leonin tai Toledon voi voittaa matkan Barcelonaan. Kilpailusivulle pääsee vaikka tästä.

Mutta mitä me sitten olimme mieltä Toledosta? Lue eteenpäin niin tiedät.

Kävimme hakemassa auton ja kerrankin oli kaunis sää eikä tullut lunta alas kuten niin monesti aikaisemmin. Seat Toledo tehdään Tsekeissä, samassa tehtaassa, josta tulevat myös VW-konsernin toinen tuotos eli Skoda Rapid. Toledo ja Rapid ovatkin aika lailla saman näköisiä ja pikaisella tutkiskelulla eroavaisuudet löytyvät etumaskista ja takavaloista. Ei siis kovinkaan paljon, vai mitä?

Side_small

Toledon muodot ovat suhteellisen linjakkaat. Ainoastaan etupää on hieman yksinkertaisempi Seatin muiden mallien mukaan. Takalasin linja laskeutuu todella loivasti. Tämä on samalla hyvännäköinen että hankala. Hankaluus näkyy silloin, kun taustapeilistä katsotaan taaksepäin. Takalasin korkeus on todella matala ja se haittaa kovasti näkyvyyttä. Paremman näkyvyyden saa ehdottomasti sivupeileistä.

Front_small

Etupää on perinteistä Seattia, joku voi ehkä nähdä tässä jotain piirteitä myös VW Polosta. Kaikki tarpeellinen on mukana, mutta mitään ylimääräistä koristetta ei löydy.

DCIM100GOPRO

Takapään muotoilu on oikein onnistunut. Leveät takavalot sopivat tähän autoon hyvin. Pakoputki on piilotettu auton alle (kuvassa näkyvä musta kappale ei ole pakoputki) ja se puhaltaa höyrynsä alaspäin, maata kohti.

Takaluukku aukaistaan totuttuun tapaan (Miitä lukuunottamatta) Seatin logosta.

LikeAnAudi_small

Ylläoleva kuva oli pakko ottaa artikkeliin mukaan ihan vaan kysyäkseni, miltä auto teidän mielestänne näyttää? Jollen paremmin tietäisi, voisin tästä kuvasta luulla sitä jopa Audi A4:ksi.

Engine_small

Koeajamamme yksilön voimanlähteenä toimi Volkswagenin 1.2 litran TSI moottori, josta on otettu irti 105 hevosvoimaa. Ahdettu moottori tuntui ajossa ja turbon päästyä mukaan, olikin meno mukavan nopeaa. Seat Toledossa oli 6-vaihdetta, joista 5-6 vaihteet ovat selvästi polttoaineen kulutuksen vähentämiseen. Moottoritiellä noin 90 km/h vauhdissa ei 5 eikä 6 vaihteilla enää kannattanut lähteä ohittamaan. Nelonen silmässä ohitus lähteekin sitten oikein napakasti vauhtiin.

Keskimääräinen polttoaineen kulutus on Toledossa valmistajan mukaan 5.1 litraa satasella. Tämän kokoiselle autolle oikein hyvä muttei mitenkään hämmästyttävä. Päästömäärät 1.2 l 105 hv mallissa on 118 g kilometrillä, joka taas on todella hyvä.

Äänet saivat minut yllättymään. Luulisi, että 1.2 l moottorin äänet olisivat kuin pienessä moottorissa. En tiedä onko asia tehty pakoputkiston puolella vai jotenkin muuten, mutta sisälle kantautuneet moottoriäänet olivat paljon möreämmät kuin olisi voinut olettaa. Nämä olivatkin enemmän minun mieleeni.

Trunk_small

Päällepäin ei tavaratilan uskoisi olevan kovinkaan suuri. Väärin, Toledoon on saatu 550 litran tavaratila, joka vastaa monen ison farmariauton tavaratilaa. Lisäksi penkit taittuvat kahdessa osassa tai suksiluukun avaamalla saa vielä lisätilaa. Pohjalevyn nostamalla paljastui vielä lokerikkoja, joihin voi sijoittaa välineitä, joiden ei ole syytä päästä liukumaan tavaratilassa.

DayLights_small

Päivävalot päällä.

NightLights_small

Lyhyet ajovalot.

Wheels_small

Style varusteisessa Toledossa on 16″ kevytmetallivanteet.

Ohjaamo_small

Ohjaamo on aika pelkistetty vaikkakin kaikki tarpeellinen löytyy. Suuria näyttöjä ei ole, ainoastaan mittariston keskellä on yksinkertainen näyttö. Vaihteisto on niinkuin Seateissa yleensä. Vaihdekeppi on pyöreä ja nupin sivuille on tehty pienet lovet sormia varten. Vaihteet menevät päälle täsmällisesti, ainoastaan kylmänä joutuu hetken odottelemaan ennenkuin vaihde loksahtaa paikoilleen.

Ratin puolissa on nappeja molemmin puolin. Mielestäni määrä pysyi sopivana. Ratin kehä ei ollut tartuntakohdasta aivan pyöreä vaan itse asiassa aika kulmikas ja paksu. Miehen kädelle tämä ei tuottanut ongelmaa, mutta entäs jos kuljettajana olisikin joku pienempikätinen. Luulenpa, että ratti voi olla hieman hankala silloin.

Istuimet lämpesivät nopeasti kylmänä lähdettäessä mutta itse moottorin lämpeneminen kesti yllättävän monta kilometriä kaupunkiajossa.

Valoautomatiikkaa ei Toledossa ole vaan ajovalot on käännettävä erikseen päälle ratin vasemmalla puolella olevasta kytkimestä. Samalla syttyvät myös mittarivalot.

Etuistuinten selkänojat olivat hieman kuppimaiset. Selkä menee kuoppaan ja on siellä tuettuna. Istuinosassa ei ollut tukevaa muotoilua. Jalkatilat olivat hyvät.

RearSeats_small

Takapenkkiläisille on Seat Toledossa suotu myöskin runsaat tilat. Jalkatilaa on erittäin paljon verrattuna moneen muuhun autoon. Sisään käynti oli myös helppoa.

Plussat:

– Todella tilava auto sekä matkustajille että tavaroille

– Tehokkaan oloinen

– Vakaa ajettava sekä kaupungissa että maantiellä

– Lähtöhinta alle 20 000€

Miinukset:

– Rajattu näkyvyys taaksepäin johtuen matalasta takalasin linjasta

– Ratin tartuntakohdan muotoilu

– Takaluukku ei mene kokonaan kiinni normaalisti laskemalla vaan sitä täytyy hieman painaa. Muuten jää hieman raolleen ja mittariston näyttö muistuttaa avonaisesta takaluukusta.

Tällä kertaa kuvasimme autosta videon hieman monipuolisemmalla suomenkielisellä selostuksella. Mielellämme kuulisimme kommenteissa, onko tämä hyvä linja vai jatketaanko mielummin vanhaan tapaan?ENGLISH

Hi.

Our row of 5 auto tests finalized in Seat Toledo. As we went down to get this Seat, the sky was clear and not snowing like it had so many times before. Toledo is made in Czech Republic in the very same factory as the Skoda Rapid. Toledo and Rapid look quite like each other and with a quick look the only differences I could find were the front mask and the rear lights. Not much, don’t you agree?

 

Side_small

The lines of the Seat Toledo are quite rounded. Only the front end is more simple, just like Seats use to have. The angle of the rear glass is very gradual. This makes the rear end look quite nice but it also brings a problem. When you are trying to back up and look in to the rear view mirror, the visibility through the rear window is very limited because the opening is so narrow. So I ended up reversing using only the side mirrors.

 

Front_small

The front end looks just like a traditional Seat but someone might also see some resemblance to the VW Polo. It includes everything necessary but nothing extra special.

 

DCIM100GOPRO

The design of the back end is nice. Wide back lights fit in the design very well. Exhaust pipe is hidden under the car (the black thing shown on the picture is not it) and it blows the fumes down to the ground.

The hatch is opened with the Seat logo (S-sign) like usually, excluding Mii.

 

LikeAnAudi_small

I just had to include the picture above in this article just for asking you what car does it resembles in this? If I didn’t know better, I could say that there is an Audi A4 in this picture. Don’t you agree?

 

Engine_small

The engine in this Seat Toledo was Volkswagens 1.2 liter TSI engine that produces 105 horsepower. You can really feel the improvement in acceleration after the turbo comes in and then it’s pretty swift. There is a 6-speed manual gearbox where the gears five and six and mainly for fuel saving purposes. When I was driving along the motorway at 55-60 mph there was no point of trying to overtake anyone with gears 5 or six. At least if you want to do it fast. When you go down to fourth gear, then the acceleration is fast enough.

The average fuel consumption in this petrol engine is about 5.1 liter according to the manufacturer.  I think that’s quite nice level for a car this size. The CO2 level in this 1.2 liter and 105 hp model was 118 g which is very good.

What made me get surprised was the sounds. One would think that the 1.2 liter engine produces sounds like the small engines use to do. I don’t know if it has been changed in the exhaust system or in some other way but the engine sounds you hear inside are more like a growl. Can’t complain though, I quite like the way they are.

 

Trunk_small

When you look at the car as a whole and think how big the trunk is, you won’t believe how big it really is. The trunk space in this Seat Toledo is 550 liters. That’s the same level as in Ford Mondeo STW! In addition, the rear seats turn and you’ll get even more space. And if you lift the trunk floor, more space for your things is revealed.

 

DayLights_small

Day lights on.

NightLights_small

Main lights on.

Wheels_small

You’ll get 16″ wheels with the Style package.

 

Ohjaamo_small

The dashboard is pretty simple even though it has all the necessary items included. There are no big screens, just a small simple one on the center of the meters. Gears feel like they always feel on Seats. Gearshift moves smoothly from one gear to another except when the engine is still cold. Then you can’t change so fast but have to ease up a little so that the gears go in place.

The steering wheel has buttons on both sides but the amount is good. The form of the steering wheel on the place where you place your hands were not round. It had some edges and it was a bit too thick so if you have smaller hands, you would have hard time finding a good grip. I can’t be sure though so if anyone has better experience with Toledo and has small hands, I’d like to hear your opinion.

The front seats warmed up fast but the engine didn’t warm up until several miles when driving in a city.

There is no light automation on Toledo so you need to turn the main lights on from a switch. The lights on the meters also light up after that.

The back of the front seats was slightly cup like. Your back goes in to the cup and is supported well. On the contrary there was no support what so ever on the seating. The space for the legs was very good.

 

RearSeats_small

One thing I was especially amazed about was the legroom in the back. It’s so much bigger than in many many other models. If you compare this to an Audi A4, Toledo has at least double the size. Entering the car to the back seats has also been made easy.

 

Pros:

–  The space in this is really good. Both for the passengers and luggage.

– Gives a powerfull feel

– Steady car to drive, both in a city and highway.

– The starting price in Finland less than 20 000€ (I know, we have horrible price tags in Finland)

Cons:

– Limited rear visibility due to the rear window.

– The form of the steering wheel.

– The rear hatch doesn’t close completely when you push it nicely down. The screen on the meters show that it’s still open and you need to push it a bit harder down.

This time we did a video with more narration. This is in Finnish though but even if don’t understand what I say in it, I think it’s worth seeing. I’d really like to hear what kind of videos you’d like to see. Are you just looking to see the car or would you like me to tell you about the car?

 Edellinen artikkeliHonda CR-V
Seuraava artikkeliReal world dream barn
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.