Honda CR-V

2
7790

Honda CR-V 2013 – Sub Urban Vehicle

Open the full article and then you can click here for English version.

Hei.

Yhteistyömme Turun LänsiAuton kanssa jatkuu ja tällä kertaa saimme heiltä testiin uuden Honda CR-V:n. CR-V:tä kutsutaan citymaasturiksi tai SUViksi ja se on astetta suurempi kuin Crossoverit. 2013 vuosimallin CR-V on muuttunut ulkonäöltään paljon ja kasvanut vähän myös mitoiltaan. Ei kuitenkaan niin paljon kuin ulkonäkö antaa ymmärtää.

Side

Honda CR-V on mielestäni ollut aina melko hienon näköinen citymaasturi ja se on kilpaillut lähinnä Toyotan RAV4:n kanssa (siis omissa mielikuvissani. Onhan näitä muiltakin merkeiltä). Testiin saatu auto oli Lifestyle Business varustelulla eli toiseksi parhaimmalla varustepaketilla. Se myös näkyi. Näillä varusteilla auton hinnaksi tulee jo melkein 43000€. Citymaastureissa on pitkään ollut se ongelma, että niissä on liian pieni tavaratila lapsiperheitä silmälläpitäen. Nyt Honda on ilmeisesti ottanut asiakseen korjata tuon epäkohdan ja tässä on jo tilat kohdallaan.

Lisävarusteena tässä autossa oli astinlaudat sekä melko mahtavan kokoinen spoileri takana. Moottorivaihtoehtoja CR-V:ssä on vain kaksi; 2.0L bensiini (155 hv) sekä 2.2L diesel (150 hv). Seuraavassa lisää ominaisuuksia:

 • moottorin CO2 -arvo : 177g/km
 • pituus: 4571 mm
 • leveys: 2095 mm peilien kanssa (1820 mm ilman)
 • korkeus: 1685 mm
 • vääntö: 192 Nm
 • 0-100km/h: 10,2 sec
 • keskikulutus: 7,6 l
 • tavaratila: 589 l
 • paino: 1517-1627 kg
 • vetotapa: automaattinen neliveto (saatavana myös etuvetoisena)

Front Lights

Ajovalaistus on hoidettu kaksois-xenoneilla sekä päivävalot helminauhamaisella LEDillä. Valot näyttävät myös sisäkaarteen puolelle käännyttäessä. Valoautomatiikka hoitaa itse päivä- ja ajovalojen vaihtamisen.

Wheels

Pyörät ovat 18″ kevytmetallivanteilla. Kumia on päällä sen verran paljon, että näillä uskaltaa lähteä päällystetyiltä teiltä pois.

Hight

Yllä olevassa kuvassa on hieman yritetty havainnollistaa maavaraa. Testaajan jalka mahtuu alle ainakin komeasti koskettamatta mitään.

Front passengers

Etupenkeillä on hyvin tilaa. Ainoa ongelma on hansikaslokero, joka avautuu kakkoskuljettajan jalkojen päälle. Penkit ovat tällä varustetasolla alcantaran ja nahan yhdistelmä. Niillä on hyvin pehmeä istua. Penkit säätyvät molemmilla etuistujilla sähköisesti korkeussäätöä lukuun ottamatta. Korkeus säätyy kahvalla mutta mikä positiivista, myös kakkoskuljettajan penkissä on korkeussäätö. Myös ristiselän tuki on hyvä. Istuimet ovat aika korkealla verrattuna tavallisiin henkilöautoihin.

Koeajoautossa oli myös ledi valaistus oven alapuolella. Kun pimeällä astutaan ulos autosta, sininen valo valaisee alueen johon jalka lasketaan. Hyvä turvallisuustekijä tämäkin.

Rear seats

Takapenkeilläkin oli yllättävän paljon tilaa. Polvet eivät olleet lähelläkään etupenkin selkänojaa. Takana istujille on omat puhallinsuuttimet keskikonsolin päässä. Lapsien on helpompi kiivetä kyytiin kun autossa on astinlaudat.

Dashboard

Ohjaamo on selkeä ja keskellä oleva monitoiminäyttö hyvä. Kun peruutusvaihde kytketään päälle, näyttöön tulee peruutuskameran kuvaa. Näytössä näkyvän informaation voi muuten valita ratissa olevasta napista. Vaihdekeppi on sijoitettu hieman henkilöautoja ylemmäs mutta se on tuossa paremmin ulottuvilla. Ensimmäisellä vilkauksella näyttäisi ratissa olevan ehkä hieman liikaa nappeja. Ne on kuitenkin toteutettu niin selkeästi, etteivät ne enää pienen tutustumisen jälkeen haittaa.

Mittaristossa on pientä 3d-efektiä. Nopeusmittari on iso ja hallitsee koko mittaristoa. Se on myös nostettu tavallaan erilleen taustastaan. Muut mittarit ovat paljon pienempiä ja ne on sijoitettu nopeusmittarin ympärille. Ratti kääntyy aika monta kertaa ympäri ja auton hallitseminen onkin helppoa vaikka ahtaammissa parkkihalleissa.

Vasemmalla puolella on myös ECO-nappi. Tätä painamalla auto siirtyy vihreämpään tilaan eli moottoritehot laskevat ja kaikki tapahtuu rauhallisemmin. Tätä havainnollistetaan vielä sillä, että kun normaalisti nopeusmittaria reunustavat valkoisen valoviirut, muuttuvat ne ECO tilassa vihreiksi.

Trunk

Takaluukku nousee korkealle, ei kuitenkaan tarpeeksi korkealle sillä jos minä kävelen suorana tavaratilan luokse, lyön pääni luukun reunaan. Tilaa oli kuin farmariautoissa. Tänne mahtuu hyvin isonkin perheen tavarat, golfbägeistä lasten vaunuihin. Takana on myös vipu, josta saa takapenkin käännettyä alas. Tilasta tulee aivan tasainen ja sitten tilaa onkin jo pienen lava-auton verran.

Loppupäätelmä:

Honda CR-V miellytti minua oikein paljon. Tämä sopisi omiinkin tarpeisiini vallan mainiosti ja kyllä kieltämättä hieman harmitti kun auto piti seuraavana aamuna viedä takaisin. Honda CR-V hyppäsi suoraan vaihtoehtojen joukkoon, kun seuraavan kerran alan vaihtamaan omaa autoani.

Plussat:

– Paljon tilaa, niin matkustajilla kuin tavaroillekin

– Hyvä näkyvyys kun istutaan hieman korkeammalla

– Neliveto antaa hyvän pidon ja moottori jaksaa matalillakin kierroksilla

– Hyvät valot

 

Miinukset:

– Testin aikana, moottoritiellä ajettaessa 80-100km/h, esiintyi pientä tärinää matkustamoon. En saanut selville mistä johtui.

– 155 hv on aika vähän tämän kokoiselle autolle. Siksipä auto ei ole mikään raketti mutta ei näiltä toisaalta sitä haetakaan.

 ENGLISH

Hi.

This time we got a Honda CR-V from Turun LänsiAuto for a test. Honda CR-V is put to a class called SUV (sub urban vehicle) and it’s one step bigger than the crossovers. This 2013 model CR-V has changed looks compared to the previous one quite much and has also grown up a bit. The increased measures are still not quite as much as it would seem when you look at it.

Side

I’ve always thought Honda CR-V as quite attractive looking SUV and it’s nearest competitor is Toyota RAV4 (in my mind anyway. I know there are SUVs from many other marks too). The model we got for a test was with Lifestyle Business package which is the second best after Executive. It really showed. With the accessories it had, the prize tag is nearly 43000 euros. I’ve always thought that one problem with these SUVs is the trunk space. It’s just not big enough for a family with children. Apparently Honda has listened my moaning and has fixed that issue once and for all. This new CR-V has quite enough space both for the passengers and in the trunk.

One optional extra this car had was the sidesteps and the other was quite impressive spoiler at the back. Options for the engine is only two; 2.0 L petrol (155 hp) and 2.2 L diesel (150 hp) engine. Here is some other features for CR-V:

 • CO2 -level : 177g/km
 • lenght: 4571 mm
 • width: 2095 mm counting mirrors (1820 mm without)
 • height: 1685 mm
 • torgue: 192 Nm
 • 0-60 mph: 10,2 sec
 • fuel consumption (average): 7,6 l
 • trunk: 589 L
 • weight: 1517-1627 kg
 • traction type: automated awd.  (fwd also available)

Front Lights

Lights are dual-xenon lights and the daylights are pearly LEDs. Lights are illuminating the inner curve when turning or when you put winker on. Switching between day and night lights are automated.

Wheels

The wheels are on 18″ rims. They also have rubber enough to be able to go off the tarmac roads (unlike some SUVs which apparently are only meant for showing off)

Hight

On the picture above, we tried to visualize the ride height. At least the leg of the test driver fits under the car nicely.

Front passengers

The front seats are like the couch in your living room. A very soft alcantara-leather combination and enough space for a comfortable feel. The only problem seems to be the hatch of the glove compartment which opens on front passengers legs. Seat have also electronic settings except the height which has a lever. A rare thing is that also the front passengers seat can be electronically set and it has also the height adjustment. The support for lower back is also good. Compared to regular cars, you sit a bit higher.

There was also a LED light under the door at the car we tested. That light lit the ground when you’re stepping out of the car and you can see if the ground is safe to step on. It’s a nice safety feature.

Rear seats

I was amazed how good space there was for feet at the back too. My knees were far away from the back of the front seat. There is also a separate air vent for the back seat passengers on top of the middle console. Sidesteps make it easier for the children to enter the car.

Dashboard

The dashboard is clear and the screen at the center is good. When you switch on reverse, the screen will change to a picture from the rear camera. Other times you can choose the information that is shown from a button on the steering wheel. Gearshift is placed a bit higher than in a normal car but now it’s much better in reach. There seemed to be a bit too many buttons on the steering wheel when I first looked at it. The placing is designed well enough though so after getting used to it, it seemed fine.

There is a bit of a 3d effect on the meters. Speedometer is large and is the main thing on the meters. It’s also kind of lifted from the background and gives that 3d feeling. Other meters are smaller and are placed around the speedometer. The steering wheel turns quite many times around and that is how this big car is quite easy to maneuver even in a tight parking lot.

There is also a green ECO-button on the left side of the steering wheel. After pushing this button, the car goes to a safe and relaxed mode reducing power. It’s feels almost like it would tell you that ” Ok mon, let us ease up a bit and lets be cool for a while”. To illustrate this state, the lights around the speedometer turn green too. I don’t have anything against a car being more environmental friendly but still, I can’t find any reason to push this button if I had this car.

Trunk

The tail hatch opens high but not high enough. If I walk straight under it, I’ll hit my head. Trunk space was very large, like in a station wagon. You can fit in the luggage for even a big family, from golf bags to baby carriages. There is also a lever in the back which turns the back seats down. Then you have almost as much space as in a pickup truck.

Conclusion:

Honda CR-V pleased me a lot. This would suit in my needs very well and I have to admit that it was a shame I had to return this car next morning after the testing. This Honda jumped right in the A-list of options as my next car…when the time comes to change it.

Pros:

– Lots of space both for the people and for the things.

– Good visibility as you sit a bit higher.

– AWD gives a good traction and the engine has power even on low rpm

– The lights are good

 

Cons:

– During the test I was driving along the motorway 50-60 mph and there was some trembling. I didn’t find out why, maybe tires or those sidesteps did it, maybe not. On lower speeds there was none.

– 155 hp is a little too few as it’s quite a big car. So this is not a rocket but then again it’s not meant to be one.

 

As with the other cars, we filmed a little video with this one too. Here it is ladies and gentlemen.Edellinen artikkeliBuzzador:Belvita Breakfast
Seuraava artikkeliSeat Toledo 2013
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

2 KOMMENTIT

 1. […] on täällä Pikamulkauksessa ollut testissä aiemmin Opel Mokka ja Honda CR-V. Nyt saimme Toyotan haastajan citymaasturi luokkaan ja sen meille luovutti ystävällisesti Turun […]

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.