Syma S107

2
4980

After opening the whole post, you can click here for an English version.

Mini RC helikopteri

Hei.

Kulkuneuvomulkaisut on täällä Pikamulkaus blogissa keskittyneet lähinnä autoihin ja todennäköisesti se pysyykin niin. Osoite Floridassa juttusarja toi meille kuitenkin kaksi helikopteria, jotka tietysti otetaan tarkkojen silmiemme alle. Kun emme tähän hätään saaneet sitten Apachea tai EuroCopteria mulkaisuun, joudumme tyytymään RC koptereihin. Jostainhan sitä pitää aloittaa ja yleensä pohjalta…tai tässä tapauksessa pienimmästä.

Ensimmäinen kopteri on nimeltään Syma S107 ja on luokiteltu mini RC helikopteriksi.

 

Package

 

Pakkauksesta kun poistetaan suojapahvi niin paljastuu kopteri ja ohjain vierekkäin. Molemmat on kiinnitetty pakettiin rautalangalla, joka on hienosti kierretty edestä ja takaa niin että varmasti pysyy.

 

Package contents

Yllä olevassa kuvassa onkin sitten osat saatu poistettua paketista. Pussissa on keltainen USB laturi, jolla kopterin saa ladattua tietokoneella. Toinen latausvaihtoehto on ohjaimen sisällä oleva johto, jolla voi käyttää ohjaimen kuutta AA-paristoa lataamiseen. Latausaika kopterille on noin 40 minuuttia ja sillä saa ruhtinaalliset 5-6 minuuttia lentoaikaa.

 

Syma S107

 

Tässä lähikuva itse kopterista. Syma S107 kopteri on metallirakenteinen mutta roottorit ja etumaski ovat muovia. Takaroottoria käytetään eteen ja taaksepäin menemiseen (eli nostaa tai laskee takapäätä). Kahta pääroottoria käytetään sitten nousuun ja laskuun sekä käännöksiin. Paketissa lukee 14+ ja vaikka se saattaa tuntua hieman ylimitoitetulta ikäsuositukselta tällaiseen ”leluun” niin ymmärsin hyvin äkkiä miksi raja on noin ylhäällä. Tämä kopteri on loppujen lopuksi todella nopea liikkeissään ja sisätiloissa käytettäessä voi saada melkoista tuhoa aikaiseksi.

Esimerkkinä voisin ensilennoista (niin siis minulla ei ennen tätä ole mitään aikaisempaa kokemusta RC koptereista) kertoa, että kopteri sai jostain erilaisen ilmavirran ja ampaisi suoraan katossa kulkevaan muoviseen johtokouruun. Sieltä kopteri otti kunnon kimmokkeen ja tuli viistosti alas roottorit pyörien. Nuo muoviset roottorit on todella teräviä ja onneksi se ei hyökännyt minun päälleni. Tuli samalla testattua, että tämä Syma S107 kopteri ei ihan joka täräyksestä hajoa.

Otetaan tähän väliin vähän teknistä tietoa:

 • Pituus: 220mm
 • Leveys: 38mm
 • Korkeus: 98mm
 • Paino 34g
 • Pääroottorin pituus: 190mm
 • Takaroottorin pituus: 30mm
 • Käyttösäde: 10m

Syma S107 kopteri ei ole radio-ohjattava vaan linkki ohjaimen ja kopterin välillä on infrapunalla. Jostain olen joskus lukenut, että infrapuna ohjaus ei oikein toimi hyvin ulkona, varsinkaan auringonpaisteessa. Tämä kopteri on tarkoitettu selkeästi sisäkäyttöön. Se ei pidä minkäänlaisesta ilmanpaineen vaihtelusta ja heittelehtii pienestäkin ilmavirrasta, joka voi tulla vaikka ilmastoinnista. Avoimessa tilassa (kuten olohuone) kopteri lentää mukavan tasaisesti pienen harjoittelun jälkeen. Käytävät ja muut ahtaammat tilat sen sijaan ovat hankalampia lennettäviä, koska roottoreista tuleva ilmavirta kimpoaa seinistä ja haittaa lentämistä.

Hinta tälle kopterille oli Amazon.com verkkokaupassa ostohetkellä $26.97. Amazon ei näitä kuitenkaan suoraan suostu lähettämään Suomeen. Pikaisella googlettamisella ei myöskään löytynyt yhtään Suomalaista kauppaa, jotka myisivät tätä. Tosin löysin muita ulkomaisia nettikauppoja, jotka ilmeisesti toimittaisi myös Suomeen. Joitakin muita Syma koptereita näyttäisi kyllä saavan Verkkokaupasta, tosin useamman kuukaudenkin toimitusajalla.

Minulla oli kova tarkoitus tehdä tähän myös kokonainen videoarvostelu mutta erinäisistä syistä johtuen joudutte vielä tällä kertaa tyytymään pelkkään lentovideoon.Mielestäni tämä on aloittelijalle vallan mainio helikopteri. Mikseipä jo enemmän lennättäneetkin voisi harkita tätä sisäkäyttöön. Haastetta saa varsin hyvin kun tekee itselleen tehtäviä, kuten tietylle pienelle alueelle laskeutuminen tms. Syma S107 tuntuu myös kestävän hyvin vahinkoja eikä siihen tarvitse heti olla hakemassa vaihto-osia. Minä harjoittelen tällä vielä oikein mielelläni lisää ennenkuin uskallan ottaa tuon Syman isomman kopterin esille.
 

 
 

Mini RC helicopter

Hi.

Reviews that have been about transportation equipments over here at Pikamulkaus blog have mostly been about autos. Most likely it’s not going to change. We ordered a package some time ago from Amazon.com via MyUs.com and received two helicopters, which we are taking under our stare. Because we didn’t manage to get  an Apache or an EuroCopter for a review at this point (can anyone help with that?) we have to settle for a RC copter. You need to start from somewhere and usually it’s from the bottom…or in this case from the smallest.

The first copter we’re taking a quick glance at is a mini RC helicopter called Syma S107.

 

Package

 

After removing the cardboard cover from the box, the helicopter and transmitter are revealed. Both of them are attached with metal strings so that they will stay there.

 

Package contents

All the parts have been taken out in the picture above. There is a USB-cord in the plastic bag for charging the helicopter with your computer. Another way to charge it up is with a cord inside the transmitter. That one uses the 6 AA-batteries for charging. Charging time for the Syma S107 is about 40 minutes and you’ll get a marvelous flying time of around 5-6 minutes.

 

Syma S107

 

Here is a close-up picture of the chopper. Syma S107 helicopter is a metal-structured but the rotors and the front mask are plastic. The rear rotor is used for getting forwards and backwards (lifts or lowers the back end). The two main rotors are used for lifting up and lowering down and also for turning. It is printed on the package that the recommended age for using this is 14+ which might seem a bit high for a ”toy” for some. I understood pretty fast why it’s so high after I tried it the first time. This helicopter is actually pretty fast with its moves and you can do some serious damage if improperly used inside.

As an example I could tell you about my first flight (yes, I had no previous experience on any RC helicopters). After I had learned lifting up properly, I started flying around the room. The helicopter took some wind from somewhere, might have been it’s own created which bumped from a wall, and shot directly to a ceiling and straight down like a rock. Fortunately it didn’t hit me because those plastic rotor are like knives when they whirl like they do. I accidentally tested how durable this Syma S107 helicopter really is. It really is, there wasn’t any damage apart from a small scratch on the tip of a rotor and that didn’t have any affect on flying.

At this point I give you some specifics:

 • Lenght: 220mm
 • Width: 38mm
 • Hight: 98mm
 • Weight 34g
 • Main rotor lenght: 190mm
 • Rear rotor length: 30mm
 • Using distance: 10m

Syma S107 helicopter is not radio controlled but the link between the transmitter and the helicopter is by infra-red. I’ve read somewhere that infra-red is not working very well outside, at least in sunlight. This helicopter is clearly meant for inside use. It doesn’t like any sudden change in the air pressure and will swing in a smallest breeze which might appear from an AC for example. In an open space like (living room) it will fly steadily after a short training. Hallways and other tighter places and more difficult because the airflow coming from it’s own rotor spin is reflecting back from walls and disturbs the flight.

During the purchase of this helicopter from Amazon.com the prize was $26.97. Amazon is not shipping them to Finland (or anywhere else than USA actually). With a quick googling I didn’t find any Finnish stores either which would sell it. Then again I found some other online stores that do send them internationally too.

My serious intention was to make a complete video review for you to watch as well, but because of several reasons you need to settle for only a flight video. Maybe next time.I really think this is a splendid helicopter for a beginner. It can be a good one for a more experienced too and they can use it indoors. If you’re looking for a greater challenge, try setting up some missions like landing in a platform etc. Syma S107 seems to sustain some damage too pretty well and you don’t need to run for spare parts for it immediately. I’m more than happy to fly with this and train before I have the guts to take the bigger Syma helicopter for a fly.
 

 

Edellinen artikkeliHBONordic
Seuraava artikkeliCanal Digital Perhe HD
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

2 KOMMENTIT

 1. Minulla on vastaava kikotin, mutta punaisilla muoveilla. Kestää kyllä yllättävän kovia alastuloja, ja täällä vähemmän tuulisessa sisämaassa pystyy lennättämään pihallakin ja kiusaamaan naapuruston varpushaukkaa. Tosin aurinkoisena päivänä hukkaa kyllä ikävän helposti ohjaussignaalin.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.