Testissä: Canon Legria GX10 videokamera

0
4322

Toisinaan kuulee kyseenalaistettavan videokameroiden tarve ainakin ns. harrastajaluokassa, koska järjestelmäkameroiden video-ominaisuudet ovat niin hyviä. Jotkut jopa sanovat pärjäävänsä kännykällä. Videokameroilla on kuitenkin vielä oma paikkansa eikä vähiten kuvausajan rajoittamattomuuden takia. Meillä oli testissä Canon Legria GX10.

Legria -nimi yhdistetään Canonin harrastaja- tai kotikäyttäjätuotteisiin. Tämä GX10 ei ole kuitenkaan ominaisuuksiltaan ihan peruskamaa tai hinnaltaan aivan jokaiselle sopiva. Hintaa kameralla on noin 2700€, joka karsii kyllä suurimman osan kotikuvaajista pois.

Me ehdimme testausaikana kokeilemaan kameraa monessa eri kuvauksessa ja mielipiteemme muodostui niiden pohjalta. Jotain vertauspohjaa on toki myös aiemmin testaamistamme videokameroista kuten 2014 Jäämerireissulla ollut Canon Legria HF G25 tai Sony FDR AX-100.

Teimme tästä kameratestistä videon, joten en mene tekstissä sen syvällisemmin asiaan vaan kehoitan katsomaan tuon ylimmäisenä olevan videon.

Sen verran kuitenkin sanon, että kamera ylitti odotuksemme. Sisäänrakennettu ND -suodin sekä kuvanvakaaja pitivät huolta siitä, että kuva oli todella hyvän näköistä ja vakaata jopa kävellen kuvatessa. Hallintalaitteet olivat selkeät ja kamerasta sai hyvän otteen. Tosin hihnan takia ote oli tukevampi ylhäältä alaspäin.

Tässä muutamia kuvia Legria GX10 -videokamerasta:

Edellinen artikkeliTestissä: Sony A6500
Seuraava artikkeliMercedes-Benz EQV – Täyssähköinen tila-auto maailman ensiesittelyssä Frankfurtissa
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.