Testissä: Sony A6500

2
1931

Toimituksen testissä oli kesäaikaan Sony A6500 peilitön järjestelmäkamera, joka on edullisempi kuin esimerkiksi ammattilaiskäyttöön soveltuva A7 -sarja. Tämä kiinnosti meitä etenkin sen video-ominaisuuksien takia, joita on monessa paikassa kehuttu.

Teimme tästä testistä videon ja se käsittelee oikeastaan aiheen sen verran hyvin, että tämä on videopostaus. Lyhyesti sanottuna kuvaustilanne on miellyttävämpi videopuolella kuin valokuvaus, vaikkakin molempien jälki on erinomaista.

Videossa haukkuja saa ainoastaan videokuvaus-nappi, jonka sijoittelu on todella kehno. Nappi jää kämmenen alle, kun kameraa pitää normaalisti kädessään.

Kamera on monia muita järjestelmäkameroita pienempi ja se tarkoittaa kahta asiaa. Sitä on kevyempi kantaa ja käsitellä mutta tukevaa otetta ei saa niin hyvin.

Tässä vielä muutamia valokuvia kamerasta:

Ja lopuksi vielä kameralla otettuja kuvia:

Kameran rungon hinta on tällä hetkellä noin 1500€. Sillä saa laadukasta valokuvaa ja erittäin hyvää videokuvaa. Objektiivit pitää olla Sony E tai FE -tyyppisiä ellei sitten hanki sovitinta muun merkkisten kameroiden putkille. Tällöin kuitenkin menetetään usein joko automaattitarkennus tai jotain muita ominaisuuksia.

2 KOMMENTIT

  1. Tämä on varmaan kaikille selvää mutta varmuuden vuoksi: MFT lasit ei Sonyyn käy, pitää olla Sony E-mount (tai FE) tyyppisiä.

    • Totta. Mistäköhän tuo MFT sinne tuli? Varmaan olen selvitellyt jotain muuta asiaa ja jäi mielikuva tuosta.

      Kiitos huomautuksesta, korjasin tekstiin.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.