Osoite Floridassa

1
3992

Hei.

Huomaat ulkomaisessa nettikaupassa jonkin tuotteen, edullisesti ja se on juuri sellainen mitä olet aina halunnut. Päätät siirtää tuotteen ostoskoriin ja olet valmistautunut tuotteen maksamiseen luottokortilla. Siinä vaiheessa saat kuitenkin ilmoituksen, että toimitamme tuotteen ainoastaan Yhdysvalloissa.

EEEiiiiii!

Minulle kävi juuri näin Amazon.com verkkokaupassa. Tässä vaiheessa monta kättä nousee ylös ja kertoo, että Amazonilla on verkkokaupat myös Englannissa ja Saksassa. Juu, niin on mutta mitä jos olet saanut esimerkiksi lahjakortin joka toimii ainoastaan USA:n verkkokaupassa tai kyseistä tuotetta on ainoastaan siellä. Sama koskee esimerkiksi Ebay verkkohuutokauppaa. On myös monia tekniikan laitteita, jotka tulevat ensin myyntiin Yhdysvalloissa, mutta niitä ei saa sieltä suoraan tilattua.

Hätä ei ole tämän näköinen vaan apuun tulee niin sanotut välikädet. Tutkin asiaa hieman tarkemmin ja löysin suositun välittäjäpalvelun nimeltä MyUS. Tässä palvelussa tilaat itsellesi katuosoitteen Floridaan ja voit tilata tuotteet toimitettavaksi sinne.

– No millä minä ne tuotteet sieltä sitten saan?

Katuosoitteessa toimii iso varastotila, jossa on postiluukkuja (osoitteessa ne on sviittejä) kaikille tilaajille. Kun omaan postiluukkuusi tulee tavaraa, ne pakkaavat ne uudelleen ja lähettävät ne sinun määrittelemääsi osoitteeseen missä ikinä sitten asutkin. Kuulostaako hyvältä? Niin minustakin, mutta ei tämäkään tietysti ihan ilmaista ole. Tuotteet lähetetään kuriiripostina,  joten usein puhutaan noin 40-50$ lähetyskuluista. Mikäli tuotetta ei muutenkaan saa, ei tämä tietenkään ole välttämättä mikään ongelma. Otimme siis kyseisen palvelun mulkaisuun kun tilasimme tuotesatsin Amazon.comista. Samaa palvelua voi käyttää moniin muihin tavarataloihin ja verkkokauppoihin. Palvelulla on jopa henkilöitä, jotka pientä korvausta vastaan käyvät vaikka paikanpäällä ostamassa tuotteen jostain kivijalkamyymälästä.

Pääsivulta saa haettua tietoa palvelusta ja rekisteröitymään pääsee klikkaamalla isoa JOIN NOW nappia.

Palvelutasoja on kolme: Standard, Premium ja Premium + mail. Voitte tarkemmin lukea niistä sivuilta, eli selitän ne vain lyhykäisesti. Standard on siis perustaso johon kuuluu osoite ja tuotteiden välittäminen asiakkaan osoitteeseen. Avausmaksu on 10$. Premiumissa lähetys ja personal shopper hinnat ovat hiukan edullisempia mutta avausmaksu on 20$ ja sen lisäksi 7$ kuukaudessa. Premium tasossa voi myös yhdistää eri lähetyksiä yhdeksi paketiksi ja näin säästää kuljetuskuluissa. Palvelu suosittelee Premium tiliä, jos lähetyksiä tulee enemmän kuin kaksi vuodessa. Premium + mail on muuten samanlainen kuin Premium mutta siihen saa tilattua myös lehtiä ja katalogeja…miksei kirjekuoriakin. Kuukausimaksu on isompi ja lisäksi joutuu lähettämään jonkun lomakkeen ja scannaamaan jonkin valokuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Tämä kyllä arvelluttaisi minua vaikka olen lukenut joistakin suomalaisista keskustelupalstoista, että kelakorttikin on käynyt.

Minä valitsin Standardin, koska en tiedä vielä kuinka käyttökelpoiseksi tämä osoittautuu. Tiliä voi muuttaa myöhemminkin.

Tässä ruudussa kysytään sitten henkilötiedot ja osoite. Kuvakaappauksia en ottanut enempää, koska niissä olisi näkynyt omia tietojani. Tämän lomakkeen jälkeen tulee kuitenkin vielä maksulomake eli kysytään luottokortin tiedot. Lopuksi vielä käydään läpi kaikki syötetyt tiedot ja hyväksytään sopimukset.

Tämän jälkeen saat ruudullesi uuden osoitteesi, jota voit käyttää tilatessasi tuotteita USA:n verkkokaupoissa (niin no voihan sitä käyttää muun maalaisiinkin mutta siinä ei sitten enää olekaan järkeä). Sähköpostivahvistus tuli hyvin nopeasti ja siinä oli vielä kaikki tiedot.

Nyt kun minulla oli paikallinen osoite, pystyin hyvällä mielellä tilaamaan haluamani tuotteet vaikka niitä ei Suomeen toimitetakaan.

Kerron sitten taas lisää kun tarina saa jatkoa. Lopuksi vielä tehdään selväksi, että tämä ei ole mitenkään sponsoroitu postaus vaan lähti ihan omista tarpeista. No itse asiassa Pikamulkaus blogin tarpeista.

English

Today we talked about a problem when an online store in US doesn’t have an option to send products to your country. A service called MyUs.com came to the rescue. There you can get a real street address from Florida, US and order your purchases there. They will send the incoming products to you wherever you are living.

I ordered some products from Amazon.com and some of them where products they didn’t have a choice to ship to Finland. I got myself an address from MyUs and ordered the products there. I will keep on telling you how this process works out as soon as the story continues. If you want a more detailed version of this post, use the translator on the right side and read the translated Finnish text.

 

Edellinen artikkeliMikä miellyttää / Which one would you prefer?
Seuraava artikkeliJoulukuun kysely – December poll
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

1 KOMMENTTI

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.