Testissä: Stabilic akupainantapohjalliset

0
5605

Yhteistyössä Sabora Pharma Oy

Saimme Sabora Pharma Oy:ltä testiin akupainantaan perustuvat Stabilic -pohjalliset. Akupunktio on ikivanha kiinalainen hoitokeino, joka perustuu tarkoin kohdennettavaan pistämiseen neuloilla. Tämän on sanottu parantavan vaivoja, hedelmällisyyttä ja jopa estävän sairastumista. Akupainanta lienee tästä johdettu menetelmä, joka ei kuitenkaan puhkaise ihoa. Pohjallisten kerrotaan auttavan migreeniin, selkäkipuihin tai käsi- ja olkapääkipuihin.

stabilic stabilic

Migreeni on inhottava ja usein myös melko invalidisoiva tai ainakin toimintakykyä vahvasti haittaava tila. Migreenistä kärsivä on valmis kokeilemaan melkein mitä tahansa keinoja, jotta kohtaus ei iskisi. Migreenin muotoja on kaksi; Auramigreeni ja ”sykkivä” migreeni. Minulla itselläni on tämä jälkimmäisempi ja migreenin paukahtaessa päälle, se tuntuu kuin sydän olisi siirtynyt pään sisälle eikä mahdu sykkimään siellä kunnolla. Siihen liittyy myös herkkyyttä valolle ja äänille.

Sain siis Stabilic pohjalliset testiin sillä mielellä, että se vähentäisi kipulääkkeiden tarvetta migreenin hoidossa. Lääkkeet kun rasittavat suolistoa hyvin paljon ja siitä seuraa sitten omat ongelmat.

Ennen testiä olin hieman skeptinen koko touhusta mutta olin valmis antamaan pohjallisille mahdollisuuden. Tilattaessa piti tietenkin ilmoittaa jalan koko ja omassa tapauksessani se oli 43.

stabilic stabilic

Artikkelin otsikkovideolla avaan paketin ja tutkin sen sisältöä. Sen jälkeen laitan mukana tulevat akupainanta -nastat oikeille paikoille pohjallisiin ja sijoitan pohjalliset testikenkiin.
Videolla jätin kuitenkin kertomatta miten pohjalliset sitten toimivat. Tässä siis kokemukseni kahdelta testikerralta.

Alkutilanne:

Tunsin päässäni, että migreenikohtaus on iskemässä noin tunnin sisällä, ellen tee asialle mitään. Normaalisti tässä kohtaa suunnistaisin kohti lääkekaappia ja ottaisin kipulääkettä. Nyt jätin sen tarkoituksellisesti tekemättä tai siis ne ottamatta. Sen sijaan otin paketista Stabilic pohjalliset, joihin olin siis jo valmiiksi laittanut nastat paikoilleen migreenin hoitoon tarkoitettuihin kohtiin. Laitoin pohjalliset sisätossujen sisään ja tossun jalkaani.

Pohjalliset jalassa:

stabilic

Nastoja on paketissa kolmen kokoisia; matalia, keskikokoisia ja pitkiä. Ohjeissa kehoitetaan aloittamaan matalilla, jotta jalat tottuvat tunteeseen. Pohjallisissa oli siis matalat nastat ja migreeni-kohtiin sijoitettuna. Sijoittelu on muuten aika helppoa, sillä reiät ovat toiselta puolelta numeroitu ja toisessa on kirjaimet. Koodin mukaan sitten sijoitetaan nastan keskikohta oikeaan reikään. Numerot ovat valkoisia valkoisella pinnalla, joten niiden näkemiseksi pitää vähän käännellä pohjallisia. Kun oikea kohta on löytynyt, ei nastan painaminen paikoilleen ole vaikeaa eikä se vaadi voimankäyttöä.

stabilic stabilic

Istuin ensin tuolilla tossut jalassa mutta se ei tuntunut oikein miltään. Kävelin sitten vähän ympäri asuntoa ja silloin nastat tuntuivat enemmän. Toisella testikerralla kävin jopa ulkona tekemässä pihahommia ja silloin minulla oli koko nastarepertuaari yhtäaikaisesti kiinni. Siinä kohtaa tuntui jo vähän pahalta ja jalanpohjat olivat aika hellänä. Jalanpohjiin jää myös selkeät nastanjäljet vaikkakaan ne eivät ole teräviä.

Lopputulos:

No nyt teitä varmasti jo viimeistään kiinnostaa kuulla, auttoiko Stabilic pohjalliset migreeniin. Minulla oli siis testin aikana jo valmiiksi tunne, että migreeni on tulossa…molemmilla testikerroilla. Kun käytin pohjallisia, tunsin migreenin olevan siellä mutta se ei päässyt kuitenkaan iskemään päälle. Se siis vähän niin kuin väijyi piilossa mutta ei tullut esiin pohjallisten takia. Pohjallisia ei kuitenkaan voinut pitää puolta tuntia pidempään, sillä sen jälkeen ne alkoivat tuntua epämiellyttäviltä. Jalat varmaan tottuisivat siihen ajan myötä mutta näin alussa ei. Sitä paitsi, kun jotain uutta kokeilee, sen pitäisi tehota heti ensimmäisestä tai viimeistään toisesta kokeilukerrasta. Muuten tuotetta tuskin tulee kokeiltua enää jatkossa. Ohjeissa tosin näyttäisi lukevan, että niitä pitäisi käyttää joka päivä kolme tuntia ja vähintään viikon ajan.

Mitä sitten tapahtui, kun otin Stabilic -pohjalliset pois? Tapahtui se, mitä ei olisi todellakaan halunnut tapahtuvan. Migreeni iski päälle kaikella sillä voimallaan mitä se vaan pystyy aiheuttamaan. Siihen päälle huonovointisuus. Tämä sama juttu tapahtui siis molemmilla testikerroilla. Kolmatta kertaa en enää halunnut testata.

Lopputulos oli siis, että pohjallisten pitoaikana migreeni ei päässyt iskemään mutta se odotteli taustalla sitä hetkeä, kun pohjalliset poistettiin. Toki olisin voinut ottaa kipulääkkeen samalla mutta siinä kohtaa pohjallisten hyöty olisi ollut minimaalinen. Saattoi myös olla, että otin pohjalliset käyttöön väärässä kohtaa. Ehkä ne olisi pitänyt laittaa jalkaan jo ennen kuin migreenistä oli edes mitään ennakko-oireita. Siinä tapauksessa niiden toiminnan toteaminen olisi vaan ollut mahdotonta. Pidin niitä myös vähemmän aikaa kun ohjeissa oli mainittu. Korkeintaan tunnin kun ohjeissa puhutaan kolmesta. Tuntuma oli kuitenkin se, että se migreeni siellä taustalla vaan vahvistui koko ajan ja jossain kohtaa tuli raja vastaan.

Stabilic –pohjallisten pitäisi auttaa myöskin jalka-, selkä- ja käsivaivoihin. Niihin ei vaan itseltäni löytynyt tällä hetkellä sellaisia vaivoja, joihin näitä olisi voinut kokeilla.

Stabilic akupainantapohjallisten hinta on 29,90€. Minä sain ne Sabora Pharma Oy:ltä veloituksetta testiä varten.

Edellinen artikkeliTomTom Go 5200 Wi-Fi
Seuraava artikkeliKoeajossa: Ford Edge Vignale
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.