Ajokenkien metsästys

0
5828

Hyvät ajokengät ovat tarpeelliset varsinkin näin kesäaikaan. Kenkien pitäisi olla mukavat jalassa, hyvin hengittävät sekä muotoiltu ajamiseen sopivaksi. Kaiken lisäksi niiden olisi hyvä olla sellaiset, millä voi hyvin kulkea autosta nousemisen jälkeenkin.

Olen jo useamman vuoden yrittänyt hakea kunnollisia ajokenkiä. Niin ja puhun nyt miesten kengistä. Naisilla on omat haasteensa ajokenkien löytämiseen mutta niistä voi kirjoittaa joku paremmin asiaan vihkiytynyt. Miesten kengistä en ole hakemallakaan löytänyt artikkeleita suomeksi. Englanniksi löytyy pari artikkelia ja niissä esiintyviä kenkiä ei Puman yhtä mallia lukuunottamatta saa Suomesta. Tilaamalla toki saisi mutta joka tapauksessa niitä hankkiessa köyhtyisi jo useamman satasen.

Yksi vaihtoehto olisi hankkia kilpa-ajokengät, jotka suoriutuisivat kyllä oikein hyvin ajotilanteesta. Ne pitäisi kuitenkin riisua jalasta ajamisen jälkeen, koska ne eivät ole mukavat kävelyyn. Puhumattakaan niistä katseista mitä saisi kävelemällä sellaisilla kengillä keskellä kaupunkia.

En siis ollut löytänyt oikein mistään hyviä ja olen käyttänyt vaan tavallisia kävelykenkiä, lenkkareita ja milloin mitäkin. Tennarityyppiset kengät ovat kumisaappaiden jälkeen kaikkein huonoin vaihtoehto sillä ne eivät juuri hengitä ja niissä pohja on tasainen. Nyt kuitenkin luulen löytäneeni sopivat.

Näin eräässä yleisessä kenkäkauppaketjun myymälässä Rieker merkkiset AntiStress kengät. Päällys on nahkaa ja siinä on hyvin paljon ilmanvaihtoa parantavia kanavia. Lisäksi pohja jatkuu katkeamattomana myös kantapään puolelle. Tämä viimeinen ominaisuus on tärkeä ajokengissä sillä se helpottaa ja mukavoittaa polkimien käyttöä. Tasapohjaisissa jalka on sen kannassa olevan kulman varassa.  Tämä rasittaa nilkkaa pitkillä matkoilla.

Nyt on muutamia viikkoja näillä kengillä ajoa ja kävelyä takana enkä voi kun kehua. Vihdoin löytyi sopivat.

Oletteko te mahdollisesti löytäneet täydellisiä ajokenkiä? Kerro omat löytösi kommenteissa.

 

Edellinen artikkeliSebastian Vettel -Henkilökuva
Seuraava artikkeliTopGear kolmikon toinen tuleminen
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.