Mercedes-Benz CLA

0
5384
Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz CLA 200 test

Article in English

Hei.

Tällä kertaa saimme Turun Vehosta todella pikaiseen testiin uuden Mercedes-Benz CLA:n. Tämä on A-Mersun pohjalle tehty coupe-mallinen auto joka näyttää todella menevältä. Sellaiseksi se tunnin koeajon jälkeen osoittautuikin.

Front

CLA katsoo ilkeästi ja tutkii tarkasti arvioiden valmiuttasi sen kohtaamiseen. Keula on mielestäni vielä pystysuorempi kuin A-Mersussa. Spoilerissa on paljon yksityiskohtia ja ilmanottoaukot ovat suuria.

Rear

Pakoputkia on kaksi ja ne on sijoitettu mahdollisimman erilleen toisistaan. Takapää on muuten normaalia Mersua mutta pientä spoilerin tapaista on yritetty saada pienellä rypistyksellä. Takaluukku avataan rekisterikilven yläpuolella sijaitsevasta napista. Vilkut eivät ole normaalit suorakaiteen muotoiset vaan niissä on pyöreyttä.

Headlamps

Etuvilkku vie umpion koko yläreunan. Tätä voisi vaikka sanoa kulmakarvaksi.

Mirror

Vilkut löytyy myös peleistä. Tässäkin muotoilu on tavanomaisesta poikkeavaa ja nyt vilkku koostuu kahdesta viirusta. Ehkä hieman sormimainen.

Trunk

Tavaratila on aika matala mutta pituus on normaaliluokkaa. Kyllä sinne ainakin pari matkalaukkua saa ellei enemmänkin. Ostoskasseille on erittäin hyvin tilaa.

Engine

Tässä kuva CLA:n 1.6 litran moottorista. Tähän väliin lisätään myös muut ominaisuudet

 • Moottori: 1.6 litraa
 • Teho: 115kw (156 hv)
 • Vääntö: 250 Nm
 • Kiihtyvyys: 0-100km 8,6 sec
 • Huippunopeus: 230 km/h
 • Päästöt: 130-126 g/km
 • Keskikulutus: 5,6

Frontseats

Kuvasta ei kovin hyvin näe penkkejä mutta ne ovat puolittain kangasta ja puolittain nahkaa. Selkäosa on oikein hyvin sivutuettu ja istuinosa on leveämpi antaen väljemmän tunnun. Istuinosa on myös suhteellisen pehmeä.

Backseats

Takapenkille mahtuu kaksi ihmistä hyvin. Keskikohta on korotettu ja se ei ole mukava istumiseen.

Cockpit

Koelauta on pääosin sama kuin A-Mersussa. Keskikonsolissa on kuitenkin kaksi kannellista säilytyslokeroa, joita ei A:sta löytynyt. Näyttö on samalla tavalla erillisen näköinen kuin A-Mersussa. Tämä siis on Mersun nykytrendi ja minulla se vaatii tottumista.

Ratista on oikein hyvä pitää kiinni. Ratti on kauttaaltaan pehmeää nahkaa mutta otekohdassa on erilainen, hieman hengittävämpi pinta. Ratissa olevat napit on samalla tasalla muun pinnan kanssa, joten ne eivät häiritse.

Meters

Mittareiden välissä on myös pieni näyttö, josta saa ajotietokoneen tietoja esille. Näkymää vaihdetaan ratissa olevista napeista. Tässä kuvassa näkyy paremmin myös ratin otekohdassa oleva erilainen pinnoite.

Loppupäätelmä

Auto oli uskomattoman hyvä ajettava. Eco-asetuksella ajettaessa auto käyttäytyi todella rauhallisesti mutta Sportilla auto muuttui täysin. Silloin auton ominaisuudet olivat urheiluautomaisia ja aiheutti monta spontaania riemun kiljahdusta. Manual-asennossa autosta tuli vielä hieman parempi. Vaihteet menivät salaman nopeasti päälle ja kiihdytettäessä niitä saikin naputella läppävaihteista suuremmalle nopeaan tahtiin.

Mercedes-Benz CLA on todella hyvä auto. Auto kulkee kuin raiteilla, sitä on erittäin miellyttävä ajaa ja se kulkee haluttaessa joko rauhallisesti tai ripeästi. A-Mersu oli hyvä auto mutta tämä on mielestäni vielä parempi.

Tuntemuksia on joskus vaikea tuoda esiin pelkän tekstin avulla. Katso siis vielä video, jonka kuvasin ajosta. Tässä pitää myös huomioida, että testiajo oli erittäin lyhyt. Laitoin kameran pyörimään heti ensi metreillä ja kaikki ovat siis ensireaktioita.English

Hi.

This time we got a new Mercedes-Benz CLA from Veho Turku for a test drive. This has the same base as the A-class but it’s more coupe and looks fast and furious. After our test drive, we knew it doesn’t just look like that.

 

Front

CLA has a mean stare and it evaluates carefully if it’s going to let you mount it. The front of the car is more vertical than A-class and the front spoiler has many little details that you could admire a long time given the chance.

Rear

There are two exhaust pipes and they are located as separate as possible in opposite sides. The rear is quite normal Mercedes but there is a little design made on the rear that could be seen as a tiny rear spoiler. The rear hatch is opened from a button that is above the registry plate. The winkers on the rear lights are not rectangular as usual but they have a form of their own.

Headlamps

The winkers on front look a little like eyebrows just because they cover the inner side and top of the light

Mirror

There are winkers also on the side mirrors. At this point it shouldn’t be a surprise that they too have a special design. I thought they looked a bit like alien fingers.

Trunk

The trunk is low but the length is pretty normal size. You can easily fit a couple of suitcases in there, maybe even more. Plenty of room for shopping or grocery bags.

Engine

Here’s a picture of the engine and this is a good place to add the features.

 • Engine: 1.6 liter
 • Power: 115 kw (156 hp)
 • Torque: 250 Nm
 • Acceleration: 0-100km/h in 8,6 sec
 • Top speed: 230 km/h
 • Emissions: 130-126 g/km
 • Average fuel consumption: 5,6 liters per 100 km.

Frontseats

Maybe it’s not view-able in this picture but the front seats are covered with fabric and the sides are leather. Your back has a very good side support but the seat is wide enough to suck in even a bit wider buttocks. It also feels soft to sit on.

Backseats

Back seats can take two persons well but if you try to fit in a third one, that person doesn’t have a very comfortable ride because of the risen center.

Cockpit

The dashboard is almost like in the A-class Mercedes. The middle console has two lockers that the A doesn’t have. The screen is similarly out-of-place looking as in the A-class so it seems to be a standard. It still requires much more getting used to until I’m happy with it. I have to admit though that it is very clear and the location on the eye-level is excellent. Maybe I should do a road trip with a CLA and I’m pretty sure I’d get used to it.

The steering wheel is comfortable to hold on to. It’s covered with soft leather but on the place where you grip it, it has a different material that prevent your hands sweating. The buttons on the steering wheel don’t bother since they are on a same level with the rest of the surface.

Meters

There is a second screen between the meters where you can have some information from the computer. You can switch the information shown from the buttons on the steering wheel. Here you can also see a better view of the different materials on the steering wheel.

The conclusion

This car was just phenomenal to drive. With the eco-mode on the car acted very calm but after switching to sport-mode it changed like Dr Jekyll to Mr Hyde. The car was more sporty and fast with the sport-mode and it made me squealing for joy. The manual-mode was even better since it allowed you to control when the changes happened and the gear changes were extremely fast. You use the paddles on both side of the steering wheel for gear changing when in manual mode.

Mercedes-Benz CLA is a very good car. It moves like it’s on rails and it’s just pleasant to drive. With the different modes on transmission you can either make it go calmly and quiet or unleash the beast inside. The A-class Merc was a good car, this is even better.

Sometimes it’s difficult to show how you feel with bare text. I urge you to watch the video too so you can see my initial reactions. Please note that since this test was rather short (1 hour) I made the camera roll from the very first meters so all that was happening and what I found out, was the first time.Edellinen artikkeliKesää ja kiirettä
Seuraava artikkeliMalmi 75 Air & Motor Show
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.