Malmi 75 Air & Motor Show

0
3349

Hei.

Topgear Finland ja D1 Ultimate GT järjestivät 18.5.2013 Helsingissä Malmin lentokentällä Air & Motor shown, joka samalla juhlisti Malmin 75 vuotista taivalta. Ohjelmaa riitti koko päiväksi ja se koostui lentonäytöksestä ja urheiluautojen näytösajosta kentälle tehdyllä radalla.

Minulle, joka ei juurikaan ole superautoja nähnyt (en ainakaan tarpeeksi), tämä oli loistava tilaisuus päästä näkemään ja kuulemaan ne aivan vierestä. Autoja oli paljon, vaikkakin muutama harvinaisuus joiden piti olla mukana, jäi saapumatta. Seuranani oli myös Sara GetPalmd blogista, joten päivä oli kylmyyttä lukuunottamatta oikein mukava. Kannattaa käydä katsomassa myös Saran juttu ja kuvat, koska hänellä oli todella kauniita kuvia showsta.

VIP lipulla pääsi varsin lähelle autoja, itse asiassa aivan viereen, koska varikolla sai kävellä vapaasti autojen seassa. Kuvia tulikin räpsittyä runsaasti ja kuvattua myös videokuvaa. Lamborghineja ja Ferrareita olin nähnyt ennenkin autoliikkeessä mutta nyt myös näin miten niillä ajetaan ja miltä ne kuulostaa kun niillä ajetaan kovaa. Tämän lisäksi tilaisuudessa oli runsaasti Porscheja, Corvetteja, pari Dodge Viperia ja olipa mukaan saatu myös Ford GT. Lisäksi paikalle oli saatu Jaguarin ja BAR Hondan F1 autoja, joita mm. Mika Salo oli ajamassa. Etukäteen oli ollut mahdollisuus tilata myös kyydityksiä kaksipaikkaisella Formula1 autolla ja ainakin joku sellaisen kyytiin pääsikin.

CrossCartteja oli paikalla myös joukko. Ne pitivät kunnon ääntä ja olivat ärhäköitä kuin mitkä. Niiden kesken nättikin olevan pientä kisaakin.

Vietin Air & Motor showssa noin viisi tuntia ja missään vaiheessa ei aikani tullut pitkäksi. Päivän yksi pääesiintymisistä oli moottoripyörällä hyppy lentokoneen yli. Siinä tosin taisi kuuluttajillekin tulla pieni moka, koska esiintyjät tekivät sen kaksi kertaa peräkkäin. Selostajat eivät asiaa kuitenkaan maininneet ja se toinen hyppy taisi jäädä monelta näkemättä kun olivat jo lähteneet katsomaan jotain muuta. Minä onneksi näin ne molemmat hypyt mutta kameran olin jo kerennyt sammuttaa.

En ala nyt höpöttämään tämän enempää vaan laitan kuvagallerian ja linkin Youtube-kanavallani olevaan videoon.

 
 

 
  
 

Edellinen artikkeliMercedes-Benz CLA
Seuraava artikkeliGumball 3000 (2013)
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.