Off-road, highway and gravel

1
3103

Auto maastoon, maantielle tai soralle

To read this in English, open the full post and then you can either click this link or scroll down.

Hei.
Tällä kertaa kuvittelemme, ettei autonhankinta ole rahasta kiinni. Tarvitsisin kolme autoa joista yhtä käyttäisin maastossa, toista normaaliin maantieajoon ja kolmatta vaikka sorateille. Lopuksi vielä vaihtoehdoksi Amerikkalainen muskeli kesää varten jokivarsi kruisailuun.
Kurkataan mitä nämä voisivat olla

Maastoon

Ensimmäisenä maastoautoa miettiessä tulee mieleen, että tottahan sen täytyy olla nelivetoinen ja mielummin sellainen, josta löytyy hidastusvaihde. Tällä kertaa emme tyydy pelkkään nelivetoon vaan valitsemme Mercedes-Benz G63 6×6 AMG maasturin.

G63 6x6 AMG
Tässä maasturissa ei olekaan aivan jokamiesten moottori. Siihen on upotettu tupla-turbolla varustettu AMG:n 5.5 L V8 moottori, josta irtoaa vaivaiset 544 hevosvoimaa. Vääntöä löytyy 758nm ja se annetaan siis kuudelle 37-tuuman pyörälle.
Toisin kuin Hummerissa ja vastaavissa monsteri-maastureissa, tässä ei todellakaan sisätilat ole karuja. Vai mitäs olette näiden kuvien perusteella mieltä? Istumapaikat löytyy neljälle ja takana on jopa hulppeat jalkatilat.

inside1

inside2

 

Maantielle

Ferrarit ja Lamborghinit ovat tietysti kivoja leluja mutta niihin ei mahdu kuin kaksi ihmistä kerralla. Mersuja ja BMW:tä on monella ja kuitenkin urheiluautomainen olisi mukava. Valitsin tällä kertaa Maseratin uuden Quattroporten, joka on täysiverinen urheiluauto edustusauton vaatteissa.


En tiedä mistä johtuu mutta olen viime aikoina tykästynyt Maseratiin. Sen muodot ovat italialaisittain silmiä hivelevät vaikka se silti onnistuu olemaan niin sanotun tavallisen auton näköinen.

Quattroportesta löytyy 3.8 litran tuplaturbo V8 moottori, josta kutitetaan ulos 530 hevosvoimaa ja vääntöä löytyy 710nm verran. Kiihdytys sataseen kestää 4.7 sekuntia ja huippunopeus on huimat 307 km/h. Väännöstä kun mainitsin, niin miltei maksimiarvot saadaan ulos niinkin alhaisilla kierroksilla kuin 1600 rpm.

Sisätilat ovat Maseratissa täyttä luksusta. Siellä kelpaisi kenen tahansa istuskella ja miksei sitten samalla vaikka vähän pidempäänkin.

Soralle

Suurin osa teistä lukijoista varmaan muistaa ne ajat kun Peugeot 205 GTI oli rallissa aivan ehdoton ykkönen. Sitä autoa silmällä pitäen on Peugeot julkaisemassa uutta GTI mallia mutta tällä kertaa 208 sarjalaisesta.


Verrattuna kahteen edelliseen autoon, on tässä sentään suhteellisen normaalikokoinen moottori, nimittäin 200 heppainen 1.6 litran turbokone. Auto on periaatteessa vielä konsepti statuksella mutta tietojen mukaan sen pitäisi tulla myyntiin lähikuukausina ainakin Keski-Euroopassa. Varmaan kova kilpailija Toyota GT-86:lle ja Renault Clio RS 200:lle. Tuleeko tästä uutta Peugeotin ralliohjusta jää nähtäväksi.

Mukava auto tuo olisi kuitenkin omille soratie ajeluille mutta luonnollisesti myös muualle.

Muskeli

Viimeisenä oli puhetta siitä jenkki-muskelista. Jostain syystä pidän todella paljon Chevrolet Camaron aggressiivisesta ulkonäöstä. Siitä on nyt New Yorkin autonäyttelyssä (tämä kuun lopulla) esiteltävänä faceliftattu malli. Kuvia ei tästä vielä ole, joten alla 2013 malli.

 

Auto on todella kiukkuisen ilmeen omaava ja omiaan jokiranta kruisailuun. Autoa saa eri tehoisilla moottoreilla mutta todennäköisesti Suomeen ei saa niitä kaikkia vaihtoehtoja.

 

*********************** MAINOS/ADVERT ******************************


******************** ARTICLE CONTINUES / ARTIKKELI JATKUU ***************

ENGLISH

Hi.
This time we are pretending that money is not an issue and we need a car for three different purposes. So, we need one for off-road driving, one for normal tarmac roads and one for gravel roads. In the end we pick one muscle car for river-side cruising.
Let’s see what these cars could be.

 

Off-Roads

When you start thinking about an off-road car, the first thing that comes in mind is that it needs to be 4-wheel drive and de-acceleration gear. This time we won’t be settling for such a car though, we want a Mercedes-Benz G63 6×6 AMG.
G63 6x6 AMG
This off-road vehicle is not a typical one. It has a twin-turbo 5.5 liter AMG V8 engine with 536 bhp. Torgue is just 758nm and it will be pushed to six 37” wheels.
Unlike in Hummers and similar monster cars, the interior for this car is far away from simple and rough. Or what do you think when looking at these pictures? It has seats for four persons and there is rather nice space for your feet on the back.
inside1

inside2

for the roads

This could be a nice dream like Ferrari or Lamborghini but you can only fit two persons in those. I need something where I can fit my family and we can go on a trip. Every other guy has a Merc or a Bimmer and I’d still like this one to be considered as a sports car. So I chose the new Maserati Quattroporte which is a true sports car dressed as a luxury vehicle.


I don’t know why but lately I have been very fond of the Maserati. The design is eye catching in an Italian way and it still looks quite normal.
The Quattroporte has a 3.8 liter twinturbo V8 engine that produces 530 hp and has a torgue of 710nm. Acceleration from 0 to 62 mph takes 4.7 seconds and it can go as fast as 190 mph. When I mentioned the torque, this car will give almost that amount with as low rpm as 1600.

The interior in the Maserati is pure luxury. It’s something that fills the requirements even for the most picky person in the world and when you step in, you don’t mind driving a scenic route even if it takes much longer.

Gravel

I’m sure most of you remember the time when Peugeot 205 GTI was the car to use in the rally. Since it was so popular and good, Peugeot is releasing a successor for it but this time it’s for 208 series.

If you compare this to the 2 cars introduced above, it has pretty normal sized engine. 208 GTI has a 1.6 liter turbo engine producing nearly 200 hp. It’s basically still in concept status but some news tell me that it’s going to be on sale within a few months from now, at least in Central Europe. This may be a tough competitor to Toyota GT-86 and Renaul Clio RS200. Will this 208 GTI become the new rally-missile is left to be seen. I still think it would be a nice car to drive on the Finnish gravel roads during the midnight sun summer nights.

Muscles

So we’re nearly at the end and it’s time for that muscle car I told you about. For some reason I fancy Chevrolet Camaro looks a lot. It looks so aggressive and good. Chevrolet will introduce a facelifted model during the New York auto convention in the end of this month. There is no pictures of that yet so here’s the 2013 model.

I’d take this car and cruise the riverside of my city on summer. It would make a good impression.

Edellinen artikkeliMarch 2013 – maaliskuu 2013
Seuraava artikkeliValio Onni, kosmik
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

1 KOMMENTTI

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.