Vuoden Auto Suomessa 2021 äänestys

0
2771

VAS2021 valinta käynnistynyt autotoimittajilla

Auto- ja liikennetoimittajat (AuLi) ry:n jäsenet ovat jälleen tekemässä valintaa autosta, joka kruunataan tittelillä Vuoden Auto Suomessa 2021. Ensimmäisen kierroksen ehdokkaat on julkaistu tällä viikolla ja autotoimittajat ovat saaneet kokeilla niitä Nummelassa. Palkinto jaetaan jo seitsemännen kerran peräkkäin ja tänä vuonna maailman tilanteesta huolimatta.

Vuoden Auto Suomessa 2021 –tittelin saadakseen pitää automallin nousta esille 26 muun automallin joukosta. Tärkeimpänä kriteerinä on rahalle saatava vastine mutta kukin autotoimittaja saa painottaa omia mieltymyksiään.

Pikamulkaus on totuttuun tapaan äänestämässä asiasta. Meitä kiinnostaa autoissa pääkriteerin lisäksi tyylikkyys ja käytettävyys aivan kuten koeajoissammekin. Autotoimittajia on yli 100 ja erilaisia mieltymyksiä on äänestyksessä kuitenkin niin suuri joukko, että valinta on aina tiukka ja yleensä myös yllättävä (meille ainakin).

Tässä tämän vuoden 27 ehdokasta, joista finaalikierrokselle valitaan 6 automallia:

Finalistit eli kuusi Vuoden Auto Suomessa 2021 tittelistä lopulta kilpailevat automallit julkaistaan 11.11. Sen jälkeen autotoimittajat pisteyttävät finalistit. Voittaja julkaistaan 2021 alkupuolella järjestettävässä Auto- ja Liikennegaalassa. Tosin tässä kohtaa pitää sanoa koronavarauksella tai sen hetkisten sääntöjen ehdoilla.

Onko sinulla voittajasuosikkia? Saadaanko ensimmäistä kertaa sähköauto voittajaksi tai edes hybridi? Sähköisen voimalinjan vaihtoehtoja on ainakin tänä vuonna monta. Tai voisiko tapahtua sellainen ihme, että urheilullinen auto julistettaisiin voittajaksi?

Nämä kaikki selviää aikanaan. Ensin automallien pitää kuitenkin selvitä finaaliin asti ja ainakin allekirjoittaneelle finalistit ovat olleet aina pienoinen yllätys. Toki osasta malleista osaa jo jotain arvatakin. Sen enempiä veikkauksia ei parane tehdä vaan keskitytään äänestämään omalta osaltaan finalisteja ja sen jälkeen sitten lopullista voittajaa. Melko jännittävää eikö vain?

Otsikkokuvan otti Marko Mäkinen.

Edellinen artikkeliHiljainen vuosi 2020
Seuraava artikkeli2021 Mercedes-Benz C-class
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.