Papercraft

0
6326

Scroll down or click here for English

Paperiaskartelu / Papercraft

Hei.

Noin 3-4 vuotta sitten eksyin Canonin papercraft sivulle ja kokeeksi tein sieltä alla olevan teoksen.

netherland-dwarf_thl

Näissä Papercrafteissa ideana on siis se, että tulostetaan sivut, joissa on valmiita palasia. Palaset leikataan irti paperista ja taitellaan oikeaan muotoonsa. Sitten palaset liimataan paperiliimalla yhteen määrätyistä paikoista ja saadaan lopulta valmis paperimalli. Kun sivut tulostaa väritulostimella, tulee valmiista koristeesta aika aidon näköinen. Tai sanotaan ainakin niin aidon kuin taitetusta paperista nyt voi saada.

Olin jo itse asiassa unohtanutkin koko jutun kun viime viikolla Toyotan omassa blogissa oli sapluunat Toyota LandCruiserin tekemiseen.

LandCruiser

Pitihän sitä nyt sitten kokeilla ja loppujen lopuksi tämä oli aika helppo. Jos nämä autot kiinnostavat enemmän niin samaisessa blogissa oli vihjaistu, että Japanissa oli jollakin sivulla myös ohjeet Toyota GT-86:n tekemiseen. Blogiartikkelin linkit eivät kyllä valitettavasti enää toimineet mutta etsivä löytää ja tässä suora linkki. Ohjeet ja linkit ovat japaniksi mutta arvaaminen on aika helppoa. Tuon auton tekeminen sitä vastoin ei enää näyttänyt kovin helpolta vaan hyvin aikaavievältä. Siihen ei toistaiseksi vielä löytynyt aikaa.

Sitä vastoin innostuin tyttäreni kanssa tekemään alkuperäiseltä Canonin sivulta vielä yhden pupujussin.

RuskeaPupu

 

Mutta minkälaisia niistä sitten lopulta tuli. No tässä teille kuvat.

LandCruiser

Tällainen tuli siis Land Cruiserista.

IMG_0885

Ja tällainen siitä pupusta.

Siitä vain kokeilemaan jos sakset ja liimapuikko pysyvät kädessä.

English

Hi.

About 3-4 years ago I found myself in Canonin papercraft website and for fun and testing I made the item below.

netherland-dwarf_thl

The idea in these papercrafts are that you print the pages that have ready parts for the object. Then you just cut them off the paper and fold as instructed and glue together to get the desired model. If you use a color printer, you’ll get pretty nice looking models. Or let’s say that as nice as you can get with folded paper.

I had already forgotten the whole thing when last week Toyota had some patterns for a Toyota LandCruiser.

 

LandCruiser

I just had to give it a test and in the end of the day it turned out to be rather easy. If making this kind of car models interest you more, there was a mention in that same article about a Japanese web site that has patterns for making a Toyota GT-86. The links in that Blog article didn’t seem to work anymore but with some investigation I found them and here is the direct link. The page and instructions are in Japanese but it didn’t take much of an effort to make the right guess. Making that car didn’t seem easy though. I will require a great amount of time, patience and steady hands. I haven’t found such time yet but I did print them out.

My daughter got excited about these papercrafts and we did one bunny from that Canon page together.

 

RuskeaPupu

 

So how did my papercraft turned out to be like? Here’s some pictures I took of them.

 

LandCruiser

This is how my Land Cruiser looks like.

IMG_0885

And there was that bunny we made.

So if you got excited about this, go ahead and try. Only thing you need is scissors and some paper glue (after printing of course) and steady hands.

 

Edellinen artikkeliSamsung Galaxy Note 10.1
Seuraava artikkeliHBONordic
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.