Bad Piggies

0
3481

Bad Piggies by Rovio.


20121011-181158.jpg

Jump in to English version

 

Hei.
Tällä kertaa meillä on taas pelimulkaus. Ennen kuin Rovio taas julkaisee uuden Angry Birds version (Star Wars aiheinen ilmeisesti), heiltä tuli oma peli lintujen vihollisilta eli possuilta. Nämä ovat niitä tuhmia possuja, jotka varastelevat lintujen munia ja saavat ne linnut hyvin hyvin vihaisiksi.
No mutta tämä peli siis kertoo possuista.

20121011-181418.jpg

 

Peli on tavallaan yhdistelmä Angry Birdsiä ja Amazing Alexia. Alexista tulee rakentelu ja possut tulevat Angry Birdsistä. Yllä olevasta kuvasta voi nähdä kuinka siinä on tyhjiä ruutuja ja alapuolella tarvikkeita. Pelin ideana on rakentaa possulle sellainen kulkupeli, jolla tuo töpselinokka pääsisi turvallisesti maaliin. Matkan varrella tulisi myös saada kerättyä lahjapaketeita joista saa lisäpisteitä ja tähtiä. Noita tähtiä tarvitaan lisätasojen aukaisemiseen sekä apujen avaamiseen.

20121011-181444.jpg

 

Tässä kuvassa nähdään rata joka tulisi turvallisesti selvittää. Maali on alhaalla ja rakennettava härveli on ylhäällä.

 

20121011-181500.jpg

 

Kun kulkupeli on valmis, lähdetään kulkemaan reittiä.

 

20121011-181527.jpg

 

Maaliin päästyä yleensä homma viimeistään lahoaa. Tällä ei ole enää merkitystä.

 

20121011-181549.jpg

 

Saatavilla olevat rakennustarvikkeet vaihtelevat ja esimerkiksi ylläolevassa kuvassa on vain räjähdelaatikoita. Siinä sitten posautetaan röhkijä taivaan tuuliin ja toivotaan sen kierivän lopulta maaliin.
Kentät ja ratkaisut ovat erilaisia ja vaikeusaste nousee nopeasti.

 

20121011-181608.jpg

 

Kun possu on saatu turvallisesti tai vähemmän turvallisesti maaliin on pisteidenlaskun aika. Jos kaikki kriteerit täyttyvät saa suorituksesta kolme tähteä.

 

Peli jaksoi kiinnostaa tällaista aikuista kokeilun verran. Pienemmät eivät välttämättä kiinnostu senkään vertaa. Itselläni kiinnostus oikeastaan lopahti siinä kohtaa kun parikymmentä kertaa olin yrittänyt saada räjäytettyä possua oikeaan suuntaan siinä kuitenkaan koskaan onnistumatta. Kun peliaikaa on niukasti, ei kauaa jaksa samaa kohtaa tahkota.
Bad Piggies on kyllä hyvin humoristinen mutta kiinnostus ei valitettavasti yltänyt Angry Birdsin tasolle. Olisikohan hajottaminen sitten mukavampaa kuin rakentelu? Sitä olettamusta en ihan näin suoralta kädeltä kyllä allekirjoittaisi.

 

Bad Piggies peli on saatavana ainakin IOS ja Android käyttöjärjestelmille. Tosin Android puolella on liikkunut myös huijausversio, jota kannattaa varoa.

 

Ilmaisversiota kannattaa toki kokeilla ja muodostaa oma mielipide eikä tuo maksullinenkaan kovin kallis ole. Omasta mielestäni ei kuitenkaan yllä lintujen tasolle.

English

Hi.
This time we took a quick glance on a game once again. Before Rovio publishes a new Angry Birds game (apparently it’s Star Wars theme), they brought us a game about the birds worst enemies, the Pigs. These are the naughty pigs that steal the eggs from the Birds which naturally make the birds go very very angry.

 

Oh well but this game is about the Pigs.

 

20121011-181418.jpg

 

This game is a combination of the Angry Birds and the Amazing Alex. The building is from the Alex and the Pigs are from the Angry Birds. You can see from the picture above that there is empty squares and below them some supplies. The idea of the game is to build a transportation equipment to get the Pig safely to the finish line. Along the way you should also pick up special gifts that give you extra points and stars. You need the stars to unlock extra levels and help methods.

20121011-181444.jpg

 

Here you can see the ”track” you need to clear. The finish is at the bottom and the equipment built is on the top.

 

20121011-181500.jpg

 

When the transportation vehicle is ready you start moving (sometimes you need to use something to gain speed).

 

20121011-181527.jpg

 

After reaching the goal, things usually break down. It doesn’t matter anymore though.

 

20121011-181549.jpg

 

The equipment available vary a lot. On the picture above you only have some explosives. So only way to go is to blow up the poor swine and hope it flyes and rolls to the correct direction and eventually to the finish line.
All the levels are different and the curve of difficulty is pretty steep.

 

20121011-181608.jpg

 

After the Pig is safely or less safely at the finish line, it’s time to count the score. If all the criteria is fulfilled, you get 3 stars.

 

The game was interesting for a while for an adult like me. Children won’t necessary get interested even that much. The interest was gone for me at the point where I had tried around 20 times to blow up the pig in the right direction without getting even close. When you don’t have much time to play, you lose the interest fast.
Bad Piggies is very humorous but it wasn’t interesting enough to reach the level of Angry Birds. Could it be that breaking down is more fun than building? I’d hate to say it’s true.

 

Bad Piggies game is available at least for iOS and Android systems. There has been some news about a faulty Android version though so be careful when you get yours.

 

It’s always worthy to try the free versions and make up your own opinion first, not that the cost is big in the other one either. My opinion unfortunately is that it doesn’t reach the fun in Angry Birds.

 

Edellinen artikkeliPikamulkaus on Facebook
Seuraava artikkeliWorld of Warcraft – Mists of Pandaria
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.