Aixam GTO

3
6317

In English

 

Pääsin testaamaan tuossa jokin aika sitten uuden urheiluauton nimeltään Aixam GTO. Tässä kevytrakenteisessa menopelissä on DTM kokoluokan spoilerit sekä takana että edessä, kuppimaiset istuimet, alumiininen jalkatila kuljettajalla sekä hiilikuitu-look kojetaulu. Moottori on diesel käyttöinen ja kulutus alle 3 L satasella.

 

Alkoiko kiinnostaa?

 

No kerrotaanpas sitten lisää. Moottoritilavuus 400 cm3 ja hevosvoimia 5. TÄH! Joo-o, kyse on todellakin mopoautosta, jossa nopeuskin on rajoitettu 45 km/h.

Kuten kuvasta näkee, muhkeat ovat toppaukset mutta silti pikkuinen ”käppänä”. En tiedä vetoaako tämä sitten 15-vuotiaisiin mopoikäisiin lapsiin mutta omasta mielestäni tämä näyttää aika naurettavalta. Jostain verkosta luin, että Japanissa nämä saisivat kulkea yli 80km/h mikä tuntuu aika hirvittävältä vauhdilta. Ehkäpä jarrut ja muu tekniikka on sitten mitoitettu niinkin suuriin nopeuksiin. Oma kokeilemani malli oli juuri kuvassa näkyvän valkoisen värinen.

 

Sisätilat ovat aikuiselle aika pienet. Tosin 15-vuotiaatikin ovat pituudeltaan jo monesti aika pitkiä. Penkit olivat suhteelliset mukavat, jalkatilan alumiinilattia lelumainen ja ratti sellainen mistä sai hyvän otteen. Vaihteisto oli automaattinen ja valitsimessa olikin vain kolme asentoa eli eteen, taakse ja vapaa.

 

Kun ensimmäisen kerran käynnistin tämän rakkineen, säikähdin aikalailla. Moottorin tyhjäkäynti kun on melkoista paukkumista ja se kuuluu sisätiloihin erittäin hyvin. Kaasua sai painaa reippaasti ennenkuin auto liikahti minnekään eikä se siltikään mikään raketti ollut. Autoa sai myös käynnistää kauemmin kuin tavallista autoa.

 

Mopoautoja ei ollut olemassakaan silloin ennenvanhaan kun itse olin sen ikäinen. Tämä oli ensikosketukseni moisiin vekottimiin enkä nyt mitenkään kovin lupaavaa käsitystä saanut. Toisaalta auton plussapuoliin voidaan laskea se, että siinä on lämmityslaite, radio ja katto pään päällä. Hintaa GTO:lla on ilmeisesti noin 15 000 € joten ei ihan joka 15-vuotiaan saatavilla. Tuolla hinnalla kun saisi jo ihan kohtuullisen käytetyn (oikean) auton.

 

Kommentteja olisi kiva saada sellaisilta, jotka ovat vähän lähempänä kohderyhmää tai sellaisilta, joiden lapset ovat tuon ikäisiä.

 

 

I got a chance to test a new sportscar a while back and it was called Aixam GTO. This lightweighted car had DTM-sized spoilers on front and back, sport seats with cup-like form, aluminium flooring for the driver and carbon-look dashboard. The engine was diesel and consumed just 3 litres per 100km.

 

Did I get you interested?

 

Well, let’s continue then. The engine is 400cm3 and 5bhp. WHAT! Yes, we’re actually talking about a ”moped car” where also the speed is limited to 45km/h..

 

As you can see from the picture above, the outside is decorated but it’s still very small. I don’t know if this appeals to 15 year olds but for my eyes it looks a bit ridiculous. I read somewhere that in Japan they allow these to go over 80km/h which seems way too fast for me. Maybe the brakes and other tech is manufactured to handle those speeds. The one I tested was just like the white one in the picture.

 

The inside of the car is quite small for an adult. Then again some 15 year olds can be quite tall aswell. Seats were relatively confy, the flooring was toyish and the steeringwheel gave a good grip. Gearbox was an automatic and the lever had only 3 positions: Forward, Backward and Neutral.

 

When I started this one the first time, I jumped. The sound of the engine is like banging noise and it was very loud inside. When you step on the gas, you have to give it a lot before it moves anywhere and it still wasn’t exactly a rocket. The ignition also took longer than what you’re accustomed to.

 

A long long time ago when I was at that target age, there were no moped cars. This was my first encounter with these and not a very promising one. On the positive side compared to regular mopeds is that this one has a heater, radio and a roof to keep you dry when the summer is not showing it’s best. The price of the GTP is apparently about 15000€ so it’s not necessary at everyones reach. You could get a real car at that price for crying out loud.

 

Edellinen artikkeliHyundai I40
Seuraava artikkeliKiinnostava löytö – an interesting find
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

3 KOMMENTIT

  1. *** This message was made by Cassio but with too many links it was considered spam by the wordpress system. This is the message with links removed ***

    good website and happy messages. i like it. thank you master!

  2. Thank you for your comment. I’ll try my best. Feel free to comment again but without too many links so that it won’t get stuck in the spam filter. I can’t edit people’s comments so I had to post it myself.

  3. […] built to compete with autos like Volkswagen Up and Fiat 500. If you remember my article about Aixam GTO, the moped car, this Mii doens’t seem to be much bigger from the outside. Our co-operation […]

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.