Kiinnostava löytö – an interesting find

1
3388

In English

 

Hei taas ja hyvää alkanutta marraskuuta. Halloweenit on varmaan jo vietetty tai viimeistään tulevana viikonloppuna kun on pyhäinpäivä.

 

Tällä kertaa minulla ei ole mitään mulkaisua…tai no superpikainen mulkaisu josta lähinnä heräsi kiinnostus ja odotus tarkempaan syyniin. Satuin nimittäin törmäämään (ei onneksi sananmukaisesti) autoon nimeltä Nissan Leaf. Sitä piti siirtää metrin verran että sain ”oman” autoni pois sen takaa. Tämä tapahtui iltasella kun oli jo pimeää.

 

Katsoin ulkoapäin autoa ja ihmettelin että mikäs merkki tämä tällainen on.

 

geek.com

Suurin ihmetys kuitenkin tuli kun astuin sisälle autoon.

 

engadget.com

 

”Siis mikä ihme tää on”, pääsi suustani. Vaihdekepin tilalla on tattiohjain, valoa ja elektroniikkaa löytyy. Löysin oranssinkeltaisen napin jossa luki start. Ohjaustaulu heräsi henkiin ja alkoi loistaa sinistä valoa itämaisen lurituksen soidessa taustalla. Sitten ihmettelemään että eikö se moottori käynnistynytkään. Muita siihen viittaavia nappeja ei löytynyt joten tatista vaihde D-asentoon ja jarru ylös. Auto lähti hiljalleen lipumaan eteenpäin mutta pientä sirinää lukuunottamatta mitään ääntä ei kuulunut. Tuossa pimeydessä tämä oli melko halloween teemaan sopiva tunne.

 

Auto osoittautuikin sitten sähköautoksi. Ilmeisesti nämä ovat vasta tulossa Suomeen, koska tuo oli ensimmäinen mitä olen nähnyt. Lisätietoja kaipailevat voivat jotain lueskella vaikka täältä http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Leaf

 

Lähinnä tuosta jäi fiilikseksi sellainen kuin olisin käynyt jossain avaruusaluksessa. Molemmat (niin se avaruusaluskin) kyllä mulkaisisin vähän paremmin ja sitten voisin kertoa teille hieman tarkemmin miltä tuo tuntuu.

 

Sitä odotellessa.

 

Update:
Uusimmassa Tekniikan maailmassa luki että nämä tulevat huhtikuussa Suomen markkinoille. Aika pitkä väli ensinäkemisestä siihen, että niitä oikeasti saa kaupasta.

English

Hello again and have an excellent November. You’ve propably celebrated halloween already or at least in the upcoming weeked.

 

This time I don’t have any actual quick glance…well perhaps a very quicky one that really got me interested and now I’m waiting to get it for a better test. It occured one evening that I happened to bump into (not literally) a car named Nissan Leaf. I had to move it a little to get the car behind it. It was already dark when this happened.

 

I looked at the car from the outside and wondered what mark can this be.

 

geek.com

 

The biggest amazement came when I entered inside the car.

 

engadget.com

 

”What on earth is this?” I said. There was like a gamepad instead of a gearswitch and a lot of lights and electronics. I found a orange-yellow button that had a start sign on it. I pushed it and the dashboard came alive glowing blue and an oriental tune was played in the background. The I wondered why the engine didn’t start. I couldn’t find any more buttons that would state something relevant to engine so i used the gamepad and moved it to ”D” and lifted the brakes. The car started to move slowly forwards without any sound except a very silent hizz. Out there in a darkness it fitted to the halloween theme just perfect.

 

So it turned out to be an electric car. Apparently they are just coming to Finland because that’s the first one I’ve seen. Those who look for more information can read here http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_Leaf or I guess now it can be found from Nissan pages aswell http://www.nissan.com

 

The feeling I was left with testing it was a bit like visiting a spaceship. I would gladly take a better glance to both (yes, the spaceship too) and then I could tell you more detailed about them.

 

So, not much else to do but to wait for it.

Edellinen artikkeliAixam GTO
Seuraava artikkeliSe on sitten taas joulu lähellä
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

1 KOMMENTTI

  1. Tämä sitten tuli kuin tulikin myyntiin huhtikuun alusta. Lienevätkö ajoittaneet sopivasti veromuutosten ajankohtaan kun päästömäärien mukaan verotetaan.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.