Honda CR-Z

0
2439

In English

Pääsimme tänään mulkaisemaan Hondan uuden sportti-hybridin eli CR-Z.

 

kuva honda.fi sivulta

kuva honda.fi sivulta

 

Tämä hybridi on tehty sporttiseen makuun. Ulkonäkö on urheiluautomainen. Ovia on vain kaksi ja ne aukeavat jälleen aivan mielettömän leveälle. Ovet tuntuvat myös kohtuu raskaille avata istuttaessa sisällä. CR-Z on kuitenkin muotoiltu aika rohkeasti. Takaikkuna on kaksiosainen, joista alempi on aivan pystysuora. Jostain syystä tuo ikkuna ei miellyttänyt minun silmääni mutta luulisin sen vaativan vain totuttelua. Näin ensihätään keskellä oleva välipalkki lähinnä häiritsi peruutettaessa (jos siis kääntyy katsomaan eikä peruuta pelkistä peileistä).

 

Auto on todella matala ja sisälle joutuukin oikein kömpimään. Levikkeitä autosta löytyy valmiiksi molemmista päistä, sivuhelmoja unohtamatta.

 

kuva honda.fi sivulta

 

Sitten päästäänkin sisätiloihin. Istuin nappaa tukevan otteen kuljettajasta ja hallintalaitteet ovat sopivasti saatavilla ja selkeillä paikoilla. Virrat laitetaan ensin avaimella, mutta käynnistys tapahtuu punaisesta starttinappulasta.

 

Kun auton saa käyntiin niin seurasikin oikein hämmästysreaktio. Mittaristo hehkuu kirkkaan sinisenä ja vie kaiken huomion. Keskellä taulua on kierroslukumittari ja sen keskellä näytetään digitaalisella numerolla sen hetkinen nopeus. En tiedä miten tuo numeronäyttö on tehty, mutta se näytti tulevan jotenkin ulos taustasta, ihan kuin se olisi saatu kolmiulotteiseksi. No, en usko että se ihan niin oli, mutta efekti oli vaikuttava. Polkimet olivat alumiinin värisiä mikä sopii urheiluautoon.

 

Ajaminen tuntui hyvältä. Sähkömoottoria ilmeisesti käytettiin alussa mutta sitä ei juuri kuule/näe mistään. Oikean moottorin ääni kuuluu joka tapauksessa koko ajan. Oikeastaan ainoa mistä näin jotain sähköön liittyvää oli se kun painoin jarrua. Silloin mittaristossa näkyi että akkuja ladataan. Nyt kun tarkemmin asiaa mietin niin saattoihan se olla ettei akuissa ollut virtaa.

 

Sanoisin, että varsin nätti vaihtoehto ihmisille, jotka haluavat ajaa ympäristöystävällisemmin hybridillä mutta vaativat silti autoltaan vähän urheilullisempaa ulkonäköä. Perheautoksi tästä ei kyllä ole 🙂

Today we got a chance to glance the new hybrid from Honda called CR-Z

 

kuva honda.fi sivulta

 

kuva honda.fi sivulta

 

This hybrid is made for sport car in mind because it surely looks like one. It has two doors and once again they open up really wide. The doors also feel quite heavy when you enter. Cr-Z is designed pretty boldly. The rear window is in two parts where the lower is vertical. For some reason that window wasn’t something I liked for but I guess it just needs getting use to it. Now the bar between those windows just annoyed me and prevented a good view (unless you only use mirrors).

 

This Honda is really low and you need to crawl inside. It has tuned parts in front and back and not forgetting the sideskirts.

 

kuva honda.fi sivulta

 

Ok, let’s go inside. The seat grabs you firmsly and all the instruments are within reach and in a clear spot. First you turn on the power with a key but the ignition is done by pressing the start button.

 

After I got the car running, I was surprised. The meters are glowing blue and take all your attension. RPM meter is in the middle and the current speed is shown digitally at the center. I do not know how they’ve done it but the meter somehow seemed like it’s coming out, like 3D or something. Maybe it isn’t but the effect was impressive. Pedals look like aluminium which suits just fine for a sports car.

 

The driving felt really good. It seems that the electric motor is used at the beginning but you just can’t hear or see it anywhere. The real engine makes noise all the time. The only thing related to electric motors existence was when I pushed the brakes. Then it showed on the meters that the battery was being charged. Now that I thing it over, it might have been that the electric motor just didn’t have enough charge yet and that is why it didn’t use it. I will never know the truth to that.

 

I would say that this is fairly nice option for people who want to drive more environmentally aware with a hybrid but still want their car to look more sporty. This will never be a family car.

Edellinen artikkeliFiat Grande Punto
Seuraava artikkeliMAN D20
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.