Audi A7 Sportback

In English

Hei taas!

 

Hetki kerkesi taas vierähtää ennenkuin saimme mulkaisuun taas auton, josta kannattaa kirjoittaa. Nyt saimme kuitenkin oikein namupalan eli Audin A7 Sportback 3.0 V6 TDI.

 

kuva audi.fi osoitteesta

A7 on hyvin linjakkaan ja urheiluautomaisen näköinen. Etupäästä auto on ihan Audin näköinen, mutta takaosa muistuttaa Aston Martineita tai  Jaguaria. Hyvällä tavalla :)

 

19″ tuuman vanteet koristavat auton renkaita, LED valot edessä ja tietenkin pakoputket auton molemmin puolin.  Keula on aika pitkä mutta takapää taas aika töpo. Jos vertaa auton korkeutta muihin audeihin niin tämä on selvästi matalampi. Ovi on kuitenkin niin iso ettei voi sanoa sisäänkäynnin olevan yhtään vaikeaa.

 

kuva audi.fi sivuilta

 

Sitten päästiinkin sopivasti sisätiloihin. Penkit ovat oikein mukavat, istuma-asento on hieman makaavampi kuin ns. normaalissa henkilöautossa muttei kuitenkaan mene liiallisuuksiin. Auto on automaattilaatikolla, jossa tosin saa vaihteita tökkiä myös itse. Nappeja autossa on aika paljon mutta ne on sijoiteltu aika järkevästi. Vaihdekepin oikealla puolella on Start/stop nappi ja se on metallisen näköinen. Avaimet voi jättää taskuun, niitä ei tarvita juurikaan kun mukana pitämiseen.

 

Kun auto käynnistyy, työntyy kojetaulun uumenista pieni näyttö joka näyttää radiokanavan tai muuta tietoa. Jos laittaa pakin päälle, käynnistyy park mode päälle ja se näyttää sekä äänin että graafisesti mahdollisista esteistä.

 

Sitten itse ajamisesta. Ajaminen oli oikein rauhallisen oloista, paitsi jos tarkoituksena on siirtää autoa vähitellen ahtaassa paikassa. Silloin varvaskaasukin tahtoo tuntua liian kovalta kun 245hv ja 500 Nm hyppäyttää autoa. Noh, mutta entäs sitten kun halutaan oikeasti lähteä liikkeelle. Aluksi kiihdytys tuntuu rauhalliselta mutta pian systeemi hoksaa että kuski haluaa oikeasti liikkua lujaa ja sitten lähdetäänkin sellasta kyytiä että selkäranka painuu tuolin saumoihin. Täytyy sanoa, että mahasta otti kun annoin auton kiihtyä ihan kunnon nopeuteen. Auton suorituskyvystä sanotaan että tämä Diesel moottoriversio kiihtyy nollasta sataan 6,5 sekunnissa. Nopeusmittaria en älynnyt siinä innostuneessa tilassa katsoa, mutta voin sanoa sen olevan ihan tarpeeksi sille 200 metrin suoralle. Jarrut ovat onneksi myös isot ja tehokkaat.

 

Auto oli siis varsin mukiinmenevä ja aiheutti sopivia innostuneisuus ja adrenaliinipurskahduksia. Eli eikun Audikauppaan vaan jos lompakossa on 80 000€ ylimääräistä (+ lisävarusteet). Jos muutama lantti vielä puuttuu niin voit vaikka sillävälin herkutella Audin sivuilla http://www.audi.fi/fi/brand/fi/models/a7/a7_sportback.html

 


Hello again!

 

It took a while again until we got another chance to glance some proper car worth writing for. Now though, we got a real cuteypie called Audi A7 Sportback 3.0 V6 TDI.

 

kuva audi.fi osoitteesta

 

A7 is very racy and sports car looking. The front of the car looks like Audi but the rear looks more like an Aston Martin or a Jaguar. In a good way.

 

19″ rims are decorating the wheels, LED lights in the front and naturally there’s exhaust pipes on both sides of the car. The hood is fairly long but the back is short. If you compare the height of the car to other Audis, this one is much lower. Door is so big that no-one can complain that entering the car would be difficult.

 

kuva audi.fi sivuilta

 

How about the interior then? The seats are nice, the way you sit is a little bit more lying than in a normal car but not too much. This Audi was equipped with an automatic gearbox with a semi-automatic selection. There were all kinds of buttons here and there but all of them have been carefully positioned with a reason (Germans for the way) To the right from the gearswitch was a start/stop button with a metal looks. You can leave the keys to your pockets because there is no need to stick them anywhere.

 

After you start up the A7, a small screen is emerging from the dashboard. It shows you the radiostation and other information but if you switch in to reverse, it changes to park mode. The screen shows you visually and with an audio about all possible obstacles that are in your way.

 

So how about the driving. It was nice and calm…except if you want to move the car extremely carefully inch by inch. Then even the slightest push of the gass pedal with the tip of your toe orders the 245bhp ja 500Nm engine to jump the car forward. Ok ok, but how about if you really want to move and not just park in a tight spot? The acceleration feels quite calm at first but after a few seconds the system realizes your intentions to drive fast and then it give you a push that squeezes your spine to the seat. I have to admit that I could really feel it in my stomach when I let it accelerate good. They say about the performance about this diesel version is that it takes 6,5 seconds to go from 0 to 100km/h. When I was having fun with accelerating I didn’t thought of looking at the speedometer but I can honestly say it was enough in that 200m straight. Luckily also the brakes are big and powerfull.

 

So, Audi A7 was very nice and gave me some excitement and adrenalinerush in just perfect doses. So off you go to the nearest Audi sales if only you have about 80 000€ extra cash (well in Finland at least). If you are missing some, you can enjoy it here

http://www.audi.com/com/brand/en/models/a7/a7_sportback.html