Audi A7 Sportback

9
4548

In English

Hei taas!

 

Hetki kerkesi taas vierähtää ennenkuin saimme mulkaisuun taas auton, josta kannattaa kirjoittaa. Nyt saimme kuitenkin oikein namupalan eli Audin A7 Sportback 3.0 V6 TDI.

 

kuva audi.fi osoitteesta

A7 on hyvin linjakkaan ja urheiluautomaisen näköinen. Etupäästä auto on ihan Audin näköinen, mutta takaosa muistuttaa Aston Martineita tai  Jaguaria. Hyvällä tavalla 🙂

 

19″ tuuman vanteet koristavat auton renkaita, LED valot edessä ja tietenkin pakoputket auton molemmin puolin.  Keula on aika pitkä mutta takapää taas aika töpo. Jos vertaa auton korkeutta muihin audeihin niin tämä on selvästi matalampi. Ovi on kuitenkin niin iso ettei voi sanoa sisäänkäynnin olevan yhtään vaikeaa.

 

kuva audi.fi sivuilta

 

Sitten päästiinkin sopivasti sisätiloihin. Penkit ovat oikein mukavat, istuma-asento on hieman makaavampi kuin ns. normaalissa henkilöautossa muttei kuitenkaan mene liiallisuuksiin. Auto on automaattilaatikolla, jossa tosin saa vaihteita tökkiä myös itse. Nappeja autossa on aika paljon mutta ne on sijoiteltu aika järkevästi. Vaihdekepin oikealla puolella on Start/stop nappi ja se on metallisen näköinen. Avaimet voi jättää taskuun, niitä ei tarvita juurikaan kun mukana pitämiseen.

 

Kun auto käynnistyy, työntyy kojetaulun uumenista pieni näyttö joka näyttää radiokanavan tai muuta tietoa. Jos laittaa pakin päälle, käynnistyy park mode päälle ja se näyttää sekä äänin että graafisesti mahdollisista esteistä.

 

Sitten itse ajamisesta. Ajaminen oli oikein rauhallisen oloista, paitsi jos tarkoituksena on siirtää autoa vähitellen ahtaassa paikassa. Silloin varvaskaasukin tahtoo tuntua liian kovalta kun 245hv ja 500 Nm hyppäyttää autoa. Noh, mutta entäs sitten kun halutaan oikeasti lähteä liikkeelle. Aluksi kiihdytys tuntuu rauhalliselta mutta pian systeemi hoksaa että kuski haluaa oikeasti liikkua lujaa ja sitten lähdetäänkin sellasta kyytiä että selkäranka painuu tuolin saumoihin. Täytyy sanoa, että mahasta otti kun annoin auton kiihtyä ihan kunnon nopeuteen. Auton suorituskyvystä sanotaan että tämä Diesel moottoriversio kiihtyy nollasta sataan 6,5 sekunnissa. Nopeusmittaria en älynnyt siinä innostuneessa tilassa katsoa, mutta voin sanoa sen olevan ihan tarpeeksi sille 200 metrin suoralle. Jarrut ovat onneksi myös isot ja tehokkaat.

 

Auto oli siis varsin mukiinmenevä ja aiheutti sopivia innostuneisuus ja adrenaliinipurskahduksia. Eli eikun Audikauppaan vaan jos lompakossa on 80 000€ ylimääräistä (+ lisävarusteet). Jos muutama lantti vielä puuttuu niin voit vaikka sillävälin herkutella Audin sivuilla http://www.audi.fi/fi/brand/fi/models/a7/a7_sportback.html

 


Hello again!

 

It took a while again until we got another chance to glance some proper car worth writing for. Now though, we got a real cuteypie called Audi A7 Sportback 3.0 V6 TDI.

 

kuva audi.fi osoitteesta

 

A7 is very racy and sports car looking. The front of the car looks like Audi but the rear looks more like an Aston Martin or a Jaguar. In a good way.

 

19″ rims are decorating the wheels, LED lights in the front and naturally there’s exhaust pipes on both sides of the car. The hood is fairly long but the back is short. If you compare the height of the car to other Audis, this one is much lower. Door is so big that no-one can complain that entering the car would be difficult.

 

kuva audi.fi sivuilta

 

How about the interior then? The seats are nice, the way you sit is a little bit more lying than in a normal car but not too much. This Audi was equipped with an automatic gearbox with a semi-automatic selection. There were all kinds of buttons here and there but all of them have been carefully positioned with a reason (Germans for the way) To the right from the gearswitch was a start/stop button with a metal looks. You can leave the keys to your pockets because there is no need to stick them anywhere.

 

After you start up the A7, a small screen is emerging from the dashboard. It shows you the radiostation and other information but if you switch in to reverse, it changes to park mode. The screen shows you visually and with an audio about all possible obstacles that are in your way.

 

So how about the driving. It was nice and calm…except if you want to move the car extremely carefully inch by inch. Then even the slightest push of the gass pedal with the tip of your toe orders the 245bhp ja 500Nm engine to jump the car forward. Ok ok, but how about if you really want to move and not just park in a tight spot? The acceleration feels quite calm at first but after a few seconds the system realizes your intentions to drive fast and then it give you a push that squeezes your spine to the seat. I have to admit that I could really feel it in my stomach when I let it accelerate good. They say about the performance about this diesel version is that it takes 6,5 seconds to go from 0 to 100km/h. When I was having fun with accelerating I didn’t thought of looking at the speedometer but I can honestly say it was enough in that 200m straight. Luckily also the brakes are big and powerfull.

 

So, Audi A7 was very nice and gave me some excitement and adrenalinerush in just perfect doses. So off you go to the nearest Audi sales if only you have about 80 000€ extra cash (well in Finland at least). If you are missing some, you can enjoy it here

http://www.audi.com/com/brand/en/models/a7/a7_sportback.html

Edellinen artikkeliNykyinen työkalu
Seuraava artikkeliNothing to see :(
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

9 KOMMENTIT

 1. No nyt on jo pakko kommentoida noi isot audit kuuluu mun suosikkeihin on tekniikkaa hienot ajo ominaisuudet,
  Olen kerran ajanu ton isoveljeä eli audi a8:sia noin 100km,
  lähtiessä viellä omistaja varoitti että sen ajaminen on todella vaikeaa ja hetken ajettuani ymmärsin miksi.
  Oli vaikeaa ajaa nopeusrajoitusten mukaan autolla joka on tehty suuriin nopeuksiin, oli olo että istui luodissa joka on valmiina piipussa ja pelkona oli et joku vetää liipasimesta.
  Kun kytki auton sport asetuksiin niin auto muuttui täysin se jäi odottamaan vain rajua kaasun painallusta onneksi itsehillintä voitti.
  Mielestäni isot audit kuuluu sarjaan ultimaattista ajonautintoa hakeville.
  Lopuksi tossa aikaisemmin ihmettelitte miksi jotkut autot ei käynnisty ilman apuja niin oisko niin yksinkertainen asia kuin nykyään annetaan autolle maksimi seisonta aika ilman käynnistystä kun siellä on elektronikkaa koko ajan päällä. Lisäksi kun autoja siirretään vaan lyhyitä matkoja niin akku ei ehdi siinnäkään latautua vaan tyhjenee.
  esim: mun volvos maksimi seisonta aika on ilman käynnistystä on 4 viikkoa sit sen pitäis lähteä käyntiin??
  T:jari R

 2. Joo on totta että nuo apukäynnistettävät autot on seisseet siellä liikkeessä jo jonkin aikaa. Mut on niitä muitakin seisovia autoja ja ne lähtee silti hienosti käyntiin. Eli joku niissä Alfoissa on 🙂

  A8 taitaa olla enemmän sellanen edustusauto, eikö vaan? Toi A7 näyttää enemmän urheiluautolta, mut sama efekti eli kaasusta kyllä tapahtuu…ja paljon. Kieltämättä piti itsekin yrittää hillitä tuota kaasun painallusta mut pitihän sitä vähän kokeilla 🙂 Mä olisin kyllä oikein mieluusti siirtänyt jonkun niistä A7:sta ajamalla määränpäähän.

  On muuten aika uskomatonta miten paljon tota A7:aa menee…eli on myyty. Auto maksaa yli 80k ja silti niitä menee ku leipää lähiprismassa.

  Audeista on tullu kokeiltua myös Q5 quatro, A4 ja A3 Sportback. Q5 oli erittäin mukavan tuntuinen ja sopii edustusautoksi. Tehoa oli muttei ylenpalttisesti. A4 mitä kokeilin oli joku saksan tuliainen Diesel versio ja se tais olla jo aika loppuun kutitettu…tai sit ne ei ole vaan kovin ärhäköitä. A3 sportback oli urheilulllisen oloinen, pikkuautoksi tosi leveä. A7:n jälkeen se ei kuitenkaan hirveesti säväyttänyt.

  Vieressä oli myös Audi RS5. Sitä en päässyt harmikseni kokeilemaan kun toinen nappasi sen just kyytiin. Sen 4.2L V8-koneesta tuli kyllä makeat äänet 🙂 Hevosvoimiakin vaivaiset 450.

 3. Terwe Miika 😀 😀

  Mää en kyllä niinku tiiä yyyyhtääään mitää autoista, Mutta MITEN IHMEESSÄÄ SÄÄ oot JAKSANU KIRJOtTAA NIIN mandariinin PAljo?!? :D:D:D

  Hyvää Pääsiäistä kaikille jotka tään lukee ja eniten Miikan perheelle!! :D:D

 4. Audi A7 Sportback 3.0 V6 TDI on eräs tasapainoisimmista autosta koko- ja hintaluokassaan kun tarkastellaan työn- ja osienlaatua sekä ajo-ominaisuuksia.

  Gran Turismo-luokan autoon on kuitenkin eritetty turhaan istuttaa joitain urheiluauton ominaisuuksia ja siten hankaloitettu auton yleistä käytettävyyttä. Coupe kori vaikeuttaa erityisesti pitkien/vanhojen/huonoselkäisten ihmisten pääsyä autoon. Tässä suhteessa jo edellisessä kommentissa mainittu A8 vie voiton.

  A7:n selkeästi huonoin ja erityisesti muutoin hyvästä autosta erottuva ominaisuus on lievästi epätäsmällinen ohjaustuntuma. Audi ei osaa rakentaa hyvin toimivaa sähköistä tehostinta. Esimerkkiä toimivasta ohjauksesta voisi hakea vaikkapa huomattavasti halvemmasta Fordista tai hivenen arvokkaammasta Porsche Panamerasta.

  Auton hyvinä puolina on mainittava muiden tehdastilausautojen tapaan hyvä personoitavuus lisävarusteilla, joita onkin saatavilla todella paljon. Tällaisen auton uutena valitsevan kannattaakin miettiä tarkoin mitä varusteita autoonsa ottaa, jottei autoa joskus myytäessä tule kovasti takkiin. Lisävarusteet kun tunnetusti maksetaan vain kerran.

 5. […] pelottaa ja ihastuttaa. Ihastuin jokunen vuosi sitten Audi A7:aan ja kirjoitinkin siitä pienen artikkelin tänne. Ajokokemus oli lyhyt mutta herätti kiinnostuksen kokeilemaan autoa jossain vaiheessa paremmin. […]

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.