Osoite Floridassa – Päätös

2
5973

Hei.

Olen kahdessa edellisessä postauksessa käynyt läpi kokeiluani kuinka Amerikasta saa tilattua Suomeen tavaraa mitä sieltä ei saa suoraan toimitettua. Tämä viimeinen postaus on vihdoin kertomus siitä, miten projekti lopultakin päättyi. Ensin linkit edellisiin postauksiin:

1. Osoite Floridassa

2. Osoite Floridassa 2

Kehotan kaikkia lukemaan ensin nuo edelliset postaukset jos ette niin ole jo tehneet. Pysytte paremmin selvillä kokonaisuudesta.

Jäimme viime kerralla odottamaan joulun pyhien yli tavaroiden toimittamista. Keskiviikkona joulukuun 26. päivä (Tapaninpäivä) tein sitten viimein MyUs.com tilissäni pyynnön toimittaa tuotteet kotiosoitteeseeni. Laskeskelin päässäni, että 3-4 arkipäivän toimitusajalla tuotteet tuotaisiin joko uudenvuoden aattona tai sitten heti alkuvuodesta. Sitä ennen en tavararoilla ehtisi kuitenkaan tehdä mitään.

Saman päivän iltana sain sähköpostin, jossa vahvistettiin toimitus ja tuotteiden kerääminen samaan pakettiin. Olin hieman hämilläni näin nopeasta reagoinnista, olihan sentään juhlapyhä (ainakin meillä Suomessa). Sain lähetykseen myös seurantakoodin. Samalla tuli tieto, mitä lähettäminen tuli maksamaan. Kustannus vastasi aika tarkalleen sitä mitä MyUs.com sivuston laskuri antoi eli 5kg paketille noin 80$.

Seuraavana päivänä (eli ensimmäinen arkipäivä) katsoin jossain vaiheessa mielenkiinnosta, missä paketti on menossa. Paketti oli kulkeutunut USAn sisällä ja oli ilmeisesti valmiina ylittämään valtameren.

Perjantai aamuna muutaman minuutin yli kahdeksan sain puhelun kännykkääni. Se oli DHL Finlandista ja kertoivat minulle tulleesta paketista ja että se on nyt tullissa. Arvonlisävero tulisi maksaa ennenkuin paketti lähtee eteenpäin. Sain sähköpostilla laskun (noin 30€) ja vastauksena lähetin laskun maksamisesta saadun kuitin liitteenä DHL:lle. Tässä kohtaa aloinkin sitten ihmettelemään, miten paketti voi olla jo Suomessa. Eihän lähetyspyynnöstäkään ollut kulunut kuin 1 kokonainen arkipäivä. En ollut ollenkaan varautunut näin nopeaan toimitukseen, joten lähetin DHL:lle sähköpostin, jossa toivoin toimituksen vasta seuraavalle maanantaille (uuden vuoden aatto). DHL soitti vielä varmistukseksi takaisin ja toimitusaika vahvistettiin.

Sovittuna päivänä, hieman sovittua aikaa ennen saapui DHL:n pakettiauto pihallemme ja ystävällinen nainen toimitti minulle isokokoisen pahvilaatikon. Kuittasin paketin ja kannoin sen sisälle.

Asetin pahvilaatikon lattialle, tutkin onko ulkoisia vaurioita ja sitten avasin sen. Kaikki näytti olevan sisällä mitä pitikin. 5 tuotetta, tilattu kahdesta eri liikkeestä (vaikkakin kaikki olivat Amazon.com kautta).

 

MyUs Package contents

 

Kuvassa näkyviä kahta helikopteria ei olisi saanut toimitettua suoraan Suomeen, MyUs palvelun kautta sekin onnistui. Samaa voisi yrittää esimerkiksi Kindle tableteille tai Applen tuotteille, joita niitäkään ei Amerikasta saa suoraan Suomeen.

Mitä tämä sitten tuli kaikkensa maksamaan?

Alkuperäinen tilaus:    noin 127$ toimitusmaksuineen joka kuittaantui saadulla lahjakortilla.

MyUs maksut:                   20$ vuosimaksu + 7$ kuukausi (jos tarvitsee premium tilin, standard on 10$ vuosi)

Toimitus Suomeen:      79$

Tullin perimä ALV:       noin 33€ (huomaa valuutan vaihtuminen). Tullia lähetyksestä ei onneksi mennyt.

 

Yhteensä jouduin siis maksamaan ilmaisesta Amazon.com tilauksesta noin 113 euroa. Aivan huvikseen tuota ei siis kannata käyttää mutta jos haluamiasi tuotteita ei muuten saa tai vaihtoehtoisesti kokonaissumma jää silti halvemmaksi kuin muulla tavalla niin suosittelen tätä tapaa. Nopea ja helppo sekä antaa mahdollisuuksia yhdistää paketteja ja vaikuttaa toimitusaikaan.

Itselleni jäi kokeilusta ihan hyvä mieli. Nyt vaan odottelemaan tuotteiden testausta täällä blogissa.

Edellinen artikkeliWelcome-2013
Seuraava artikkeliSamsung Galaxy Note 10.1
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

2 KOMMENTIT

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.