Honda Civic 1.8 Sport

1
7131

Honda Civic 1.8 i-VTEC Sport

Click this link to jump directly in to the English version.

Pääsimme VEHO Turku autoliikkeen avustuksella mulkaisemaan Honda Civicin uusimman mallin. Pikaisella vilkaisulla auto näyttää aika lailla samalta kuin edellinenkin malli mutta kun katsoo toisen kerran niin alkaa niitä eroja jo löytyäkin. Sisällä niitä onkin sitten vielä enemmän. En ala tässä kuitenkaan sen enempää autoa vertaamaan vanhaan vaan tämäkin mulkaistaan sellaisena kun se yksilönä on. Lyhyesti sanottuna auto on virtaviivainen, linjakas ja sisätilat täynnä kivoja yksityiskohtia. Tämä auto ei yritä olla kansikuvatyttö vaan ratkaisut on tehty myös tekniseltä kannalta.
Mulkaistaan ensimmäiseksi miltä auto näyttää ulkoapäin.

 

 

Etupää näyttää tässä Honda Civic 1.8 Sport:issa varsin virtaviivaiselta. Alaosassa on LED-valot, jotka toimivat päivävaloina. Sumuvalot ovat sitten niiden alapuolella. Muotoilu etupäässä poikkeaa aika paljon valtavirran autoista, joissa keula on tehty korkeaksi ja pyöreäksi, jotta saataisiin jalankulkijatörmäystestissä mahdollisimman hyvä tulos. Civicissä keula on kuin laskettelurinne joka nousee aina etuoven kahvoihin asti. Viisi tähteä tämäkin auto on silti saanut, joten korkea etupää ei sitten olekaan se ainoa oikea kehityssuunta.

Tässä sporttimallissa on etuspoilerikin tehty näyttäväksi. Muutenkin etupäästä huokuu vauhti ja agressiivisuus.

 

 

Tästä sivukuvasta näkyy hyvin auton linjakkuus. Tästä myös tarkkasilmäiset voivat yrittää hakea takaoven kahvaa. Jossei löydy millään niin vastauksen näkee lopussa olevalta videolta.

 

 

Peräpää onkin sitten melko pystysuora kuten viisiovisissa aika usein onkin. Suoraa ”peltiä” tässä on kuitenkin hädin tuskin ollekaan vaan muotoja löytyy joka suuntaan. Takalasi on jaettu kahteen osaan ja takaspoileri/jarruvalo toimii jakajana. Takavalot jatkuvat hienosti suoraan jarruvaloksi. Mielestäni takalasi oli jaettu hieman eritavalla vanhemmassa mallissa ja silloin se häiritsi minua peruutettaessa. Tässä ei häirintää ollut ollenkaan.

 

 

Civicissäkin on vilkut myös peileissä.

 

 

Näin sulavasti isot takavalot vaihtuvat lisäjarruvaloksi takaspoilerissa.

 

 

Antennissa on siirrytty BMW:n tapaan niin sanottuun hain evään. Ei ole tiellä pesulassa ja toimii myös ilmanohjaimena.

 

 

Tavaratila on tämän kokoiseen autoon tilava. Tällä voi siis lähteä jopa jonkinlaiselle matkalle…kunhan ensi saa takakontin auki. Se ei nimittäin ollutkaan ihan niin helppoa tietämättömälle. Takaluukku aukesi painamalla kauko-ohjaimesta oven aukaisunappia kaksi kertaa peräkkäin. Enpäs olisi sitäkään hoksannut ellei olisi LordNagamorich ollut mukana konsultoimassa.

 

Sisätilat:

 

 

Honda on onneksi siirtynyt takaisin kuljettajan kohdalla oleviin mittareihin. Nyt on saatu hieno syvyysefekti sillä, että ensin on mittareita normaalilla paikalla, mutta niiden takana syvennyksessä on vielä toinen informaatiopaneeli. Tuossa graafisessa paneelissa näytetään mm. polttoaineen määrä ja nopeus. Tämä mittaristo on mielestäni parasta tässä autossa, todella hieno keksintö ja erottaa Honda Civicin muusta massasta. Mittariston pohjaväri on tummansininen. Säätimet ovat hyvin sijoiteltuja. Vaihteet ovat normaalit japanilaiset eli tarkat mutta tuntuma hieman löysempi kuin eurooppalaisissa. En tarkota tällä kuitenkaan huonoa, tuntuma vaan erilainen.

Käynnistys on nykyään perinteinen eli siitä edellisestä virta-avaimen ja käynnistysnapin yhdistelmästä on onneksi päästy eroon.

 

 

Tässä tuo hieno mittaristo näkyy vielä paremmin. Ratti ei ole kovinkaan voimakkaasti muotoiltu ja materiaali on keinonahkaa. Nappeja ratissa on aika sopivasti. Ratista kun puhutaan niin Civicissä on aika nopea ohjaus, toistaalta kuitenkin pehmeä alusta tekee ajamisesta mukavaa.

 

 

Peruutuskamera on hieno keksintö.

 

 

Kuljettajalla on hyvät jalkatilat mutta toisella etumatkustajalla hansikaslokero tulee pitkäjalkaisella hieman eteen. Penkit on on tosi sporttiset kuppi-istuimet ja reunat ottaa hieman liiankin tiukkaan pihtiotteeseen. Leveäselkäiselle ei sovi ollenkaan.

 

 

Takapenkillä on yllättävänkin hyvät jalkatilat. Tilaa on periaatteessa kolmelle mutta keskikorotus tekee siinä istumisen turhan hankalaksi. Takaovi aukeaa leveälle ja sisäänkäynti on näinollen helppoa.

 

Moottori:

 

 

Moottori on siis 1.8 litrainen vapaasti hengittävä ja tehoa löytyy 142hv. Normaalilla ajotyylillä tämä auto on kyllä todella rauhallinen eikä kiihdy mitenkään erityisen äkkiä. Paras teho saadaankin vasta hurjilla 6500 rpm kun normaalisti sitä tulee vaihdettua isompaa jo 3000 kierroksen kohdalla. Kunnon kierroskone siis jota täytyisi huudattaa jos haluaa sen liikkuvan ripeästi. En silti sano, että tämä laiska olisi, teho vaan tulee niin pehmeästi ettei sitä oikein huomaakkaan.

 

Plussat ja miinukset

 

+ Hyvä ajotuntuma, tuntuu paljon isommalta autolta.
+ Hieno mittaristo
+ urheilullisen näköinen

– Etumatkustajan jalkatilat

 

Tähän loppuun vielä pikamulkauksen tekemä video Honda Civic 1.8 Sport autosta.Turun seudulla Hondaa myy mm. Veho Turku, Vesilaitoksentie 1, Raisio. Heidän sivuillensa pääset klikkaamalla alla olevaa logoa.

 

Muualla maassa voitte löytää lähimmän jälleenmyyjänne Hondan sivuilta

Oliko edellinen Civic mielestänne parempi kuin tämä uusi? Entäs oletteko yhtä mieltä kanssani tuosta hienosta kojelaudasta ja mittaristosta?

English version

We got an opportunity to test the new Honda Civic 1.8 Sport thanks to Veho Turku. With a quick glance the car looks pretty much the same as the previous Civic but if you look a little more closely you will see the differencies. When you look inside you see ever more. I’m not going to make this a difference check though but I will review the Civic like it is now. Short said it’s aerodynamic, streamlined and the interior is fully of nice details. This car doesn’t try to be a covergirl but the design is also made with the technical issues in mind.
First let’s take a look at how it looks like.

 

 

The front end looks very streamlined. It has LED-light below and they work as day-lights. Foglights are under them. The design in the front is a bit different from the most of the current cars which have quite high front end and round to get better results in crash tests with pedestrians. In Civic the front end is like a hill that rises up to the door handles. Despite of the different design the Honda Civic has also scored 5 stars in the Euro NCAP tests so the different approach doesn’t necessarily mean worse.

The front spoiler is quite good looking in this sport model. The whole front end is screaming speed and aggressiveness.

 

 

You can really see the streamlining from this side view. Those with sharp eyes can also see where the handles for back doors are located. If you can’t, watch the vid in the end and it will be revealed.

 

 

The rear end is quite vertical like in most 5-door models. There’s hardly any straight lines but more like it has all kinds of forms everywhere. The rear window is separated in two and the rear spoiler/braking light is working as the divider. The back lights continue smoothly to the middle braking light integrated in to the spoiler. I think the rear window was divided a bit different in the old model and then it troubled me. In this one it was fine.

 

 

Civic too has winkers on the side mirrors.

 

 

This is how smoothly the back lights turn into the third brake light in the rear spoiler.

 

 

Honda has moved into the same kind of Shark’s fin antenna like in BWM. Doesn’t get in a way and also work as spoiler.

 

 

The trunk is quite large for a car this size. You can even go for a some kind of a trip and take luggage…as soon as you can open the trunk. It turned out to be not so easy when you don’t know the ”trick”. You must push twice the door opening button in the remote control in order to get the trunk open. I wouldn’t have figured it out by myself but luckily I had LordNagamorich with me and he gave me a bit of consultation.

 

Interiors:

 

 

I’m so happy that Honda has now moved the meters back to the front of the driver. They’ve created a nice depth effect so that first you have the normal meters and behind that, near the windshield, is a bigger display that has more information. In this screen they show information like the current speed (with a big font) and the amount of fuel. I think that the whole dashboard is the best single thing in this car. It’s really nice invention and makes it different from the rest of the cars out there. The background color of the meters is dark blue. All the indicators are perfectly placed. The gears are normal Japanese which means a precise but with a bit softer feel like European cars have. This is not worse, just different feeling.

The ignition is now traditional and luckily they have taken away the combination of the key and the start button like the former model had.

 

 

You can see those beautiful meters better in this picture. The steering wheel doesn’t have very strong form and the material is imitation leather. The steering wheel has a good amount of buttons. While we talk about the steering, I must add that the steering is fast but the soft chassis makes the driving feeling very nice.

 

 

Reverse camera is always nice to have.

 

 

The driver has good space for legs but the front passenger suffer a bit from the clove compartment, at least if you are tall. The seats are very sporty and they they so firm grip of you that if you have a wide back, you won’t fit comfortably.

 

 

Back seats have rather good space for you feet. In principle there is room for three but as the middle part is elevated, it would not be comfortable to sit there for a long time. The back doors open wide so it’s easy to enter the car.

 

The Engine:

 

 

The engine is 1.8L without a turbo and has 142bhp. With a normal driving style it’s really calm and won’t do any hasty accelerations. You’ll get the best torque as late as 6500rpm and normally you’d change to next gear around 3000. So you need to rev it up to get the most power out and drive fast. I’m not calling this lazy at all, I’m just saying that the power comes so smoothly that you don’t see it.

 

Pros ’n cons

 

+ Good driving feeling, feels like a much bigger car.
+ Fantastic dashboard and meters
+ Looks like a sports car

– Room for legs for the front passenger.

 

As a conclusion, here’s a video we filmed about this Honda Civic 1.8 Sport.Do you think this is better than the old Civic or did it go worse? Do you agree with me that the dashboard is really astonishing?

 

Edellinen artikkeliOctober Poll – Lokakuun kysely
Seuraava artikkeliPikamulkaus on Facebook
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

1 KOMMENTTI

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.