Bemarikooste – a collection of BWMs

0
3378

In English

Hei

 

Tässä tuleekin sitten tällä kertaa kooste muutaman BMW:n testistä samassa artikkelissa. Syy siihen on se, ettei niistä mielestäni saanut tarpeeksi sanottavaa omaksi artikkeliksi.

BMW 530D Xdrive

 

kuva bwm.fi sivulta.

 

Tämä nelivetoinen bemari on muotoiltu varsin yksityiskohtaiseksi ja muhkeaksi. Vaikka mallia välillä muutetaankin niin jotenkin bmw:lle tyypilliset piirteet aina säilyvät.

 

Sisätiloiltaan bemarit ovat mielestäni hyvin usein olleet hieman vanhoillisia. Tämä ajettu versio oli automaattivaihteistoinen ja siinä oli avaimeton käynnistys (eli avaimet voi pysyä taskussa ja auto käynnistetään starttinapista). Mittaristo on hyvin graafinen ja digitaalisena näytetäänkin aika paljon. Siinä on myös jonkinlainen taloudellisen ajon näyttö. Keskellä kojetaulua on iso näyttö, joka perustilassa toimii navigaattorina.

 

Moottoriäänet olivat oikein mukavat ja tehoa löytyi tarpeeksi (valmistajan mukaan 245hv). Tätä oli oikein mukava kokeilla.

 

BWM X3 20D Xdrive

 

kuva bmw.fi sivulta

 

Tämä on BMW:n maastureista se pienempi. Mielestäni tämä oli maasturiksi varsin hyvännäköinen. Tässä on sama avaimeton järjestelmä kuin edellisessä 500-sarjalaisessakin. Mittaristo ei tosin ole yhtä graafinen ja keskinäyttö on puolet pienempi.

 

Tällä oli hyvä ajaa senkin takia, että istutaan vähän korkeammalla mutta myös siksi että auto käyttäytyi rauhallisemmin. Tehoja ei löydy ihan niin paljon kuin edellisestä mutta tässä olikin vain reilu 180 heppaa. Tosin valmistaja myöskin väittää että tämä kuluttaisi alle kuusi litraa satasella, joka mielestäni on maasturiksi todella vähän.

 

BMW 116d

 

kuva bmw.fi sivulta

 

Tässä sitten vastineeksi pienin bemareista. Auto on töpöperäinen, mutta keulalla on mittaa. Auto on muuten ihan linjakkaan näköinen mutta loppuu mielestäni kesken. Avaimeton järjestelmä oli tässäkin, mutta vaihteisto oli manuaali. Tässä autossa avaimet täytyy kuitenkin tunkea koloon, että virrat saa päälle. Käynnistys sitten Start/Stop -napista. Mittaristo on hyvin tavanomainen eikä grafiikkaesitys kuten esim 500-sarjalaisessa.

 

Ajaminen oli varsin kovan tuntuista. Vaihteet olivat suhteellisen jäykät ja ainakin itselläni oli tottumattomana hieman vaikeuksia saada peruutusvaihdetta päälle. Siinä kun ei ole mitään vipuja, painamisia tms, vaan tuntui että peruutusvaihde piti vaan runnoa paikoilleen. Pikkuautoksi liikkui aika pirteästi.

Hi

 

This time I have some BWMs here for you to look at. As bad as it sounds, I thought I could not make enough of a story from them separately so I gathered them here.

 

BMW 530D Xdrive

 

kuva bwm.fi sivulta.

 

This 4-wheeldrive bwm is designed to be very detailed and voluminous. Even though they try to change to model from time to time, the typical characteristics always stay the same.

 

BWMs have always looks a bit old fashioned inside. This one I tested had an automatic gearbox and keyless system (meaning you can keep your keys in your pockets and start the car with a start button). The meters and very graphical and a lot is shown digitally. It also has a some kind of display for economical driving. There’s also a screen in the middle of the dashboard which operates as a navigator in a basic situation.

 

The sounds that come from the engine are nice and it has a good amount of power (manufacturer says 245bhp). I had fun testing it.

 

BWM X3 20D Xdrive

 

kuva bmw.fi sivulta

 

This is the smaller one from the SUVs by BMW. For my eyes this looks really nice. It has the same keyless system as the 500 model above, but the meters are not as graphical and the screen in the middle of the dashboard is only half the size.

 

The X3 felt really nice because you sit a little higher than in a normal car but also because it reacts much more calm. It doens’t have so much power than the 500 version because this one has ”only” 180 of them. Then again, the manufacturer claims that the X3 only consumes under 6L per 100km which is really good for a SUV.

 

BMW 116d

 

kuva bmw.fi sivulta

 

Ok so this is the smallest bwm. It has a short rear end and large hood. The rear makes it look as it would end prematurely but otherwise the design is nice. Gearbox was manual and you need to use the keys to get the power on but ignition is done by pressing the start button. The meters are traditional and not a graphical as in 500 model.

 

Chassis felt quite hard on this one. Gears were pretty stiff and I had some trouble getting the reverse on. Usually cars have some sort of a system to put on reverse (like pushing the gearswitch) but this one didn’t. You just needed to use power and make it go there. This one moved relatively fast for a little car.

Edellinen artikkeliRavintola Sevilla – Turku
Seuraava artikkeliNissan Juke
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.