Nissan Juke

0
3437

In English

 

Pienet sammakot, pienet sammakot ne lystikkäitä on…

 

nissan.fi -sivuilta.

Mulkosilmät, peräpää niinkuin sammakon pylly (takalokasuojat voisivat olla vaikka takajalat) ja iso naurava suu. Vain pitkä kieli puuttuu tai sitten en vaan löytänyt sitä. En tosin avannut konepeltiä, joten se varmaan singahtaa sieltä.

 

Nissan Juke on Nissanin pikkumaasturi tai crossover kuten he sitä nimittävät. Ulkonäkö on varsin persoonallinen mitä toisaalta on ihan virkistävää. Myös takaoven avauskahva on varsin persoonallisesti sijoitettu ylös ikkunan tasalle.

 

nissan.fi -sivuilta

 

Sama persoonallisuus jatkuu sisätiloissa. Sisustusvärinä on käytetty kirkkaan kiiltävää punaista tavallaan veren väristä. Autossa on avaimeton järjestelmä eli avaimien oltava vaan lähellä ja käynnistetään napista. Keskikonsolissa on kaksi näyttöä. Ylempi ja isompi on navigaattori ja pienempi on CD-soittimelle. Pienemmästä näytöstä voi myös valita ajo-moodin (Sport, normal tai ECO). Mittaristo on aika perinteinen, kuten myös vaihteisto.

 

Kun auto kytketään peruutusvaihteelle, navigaattoriruutuun vaihtuu peruutuskameran näyttö. Siinä myös näytetään graafisesti sen hetkinen kulkureitti (lasketaan ratin liikkeistä). Ajokäyttäytymisestä ei ole kummempaa sanottavaa. Sporttiasennollakin suht pehmeän oloinen.

ENGLISH

 

This time we took a peek at the Nissan Juke.

 

nissan.fi -sivuilta.

 

Eye’s like frogs, rear end like frogs bum (rear fenders could be it’s rear legs) and a big smiling mouth…IT’S A FROG! The only thing missing is the long and sticky tongue or at least I couldn’t find it anywhere. I didn’t open the bonnet tough so it might just pop out from there.

 

Nissan Juke is a crossover like Nissan call it but it’s like a SUV. The looks is very unique which is refreshing. I also found out the personal placing of the rear door handles, it’s placed up to the same level as window.

 

nissan.fi -sivuilta

 

The same unique touch can be seen inside. Bright, shiny red (like blood actually, behold dracula) has been used a lot in decoration. The car has keyless system so you only have to keep the keys somewhere close and start the engine from a button. The middle console has two screens. The upper and bigger screen is a navigator and the smaller one is for the CD-player. You can also choose the drive-mode from the smaller screen (Sport, normal or eco). Meters look quite traditional as well as the transmission.

 

When you change to reverse, the navigation screen begins to show the picture from the rear camera. It also shows you graphically (dotted lines) where the car is supposedly going (measured by the movement of the steering wheel). There’s not much to be said about the handling, it was quite like expected. Even when you change to sport, it still feels very soft in it’s moves. Anyway, even if this looks like a frog, it has become very popular and can constantly be seen in the traffic. Maybe it’s the different looks that fancy people or maybe the heavy advertising has just been successful.

Edellinen artikkeliBemarikooste – a collection of BWMs
Seuraava artikkeliRavintola Oscarin olohuone – Turku
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.