Ford Fiesta

0
2952

In English

kuva ford.fi sivulta

 

Pääsimme mulkaisemaan Ford fiestan uudistuneen mallin. Ulkokuoresta täytyy sanoa, että muotoilu on kyllä parantunut edellisistä todella paljon. Syynä voi tietysti olla se, että Ford on siirtynyt ajamaan rallia Fiestalla. Yksityiskohtia on mukavasti ja auton ilme on sopivan kiukkuinen 🙂

kuva ford.fi sivulta

 

Sisältä uusi fiesta on todella futuristisen näköinen. Metallijäljitelmiä ei ole säästelty. Penkeissä on suhteellisen mukava istua vaikkakin ne kärsivät edelleen Fordille ominaiselle penkkien kovuudelle. Noh, se on tietty makuasia minkälaisista penkeistä tykkää. Mittaristo on uudesta ilmeestä huolimatta selkeä ja kaikki löytyvät helposti.

 

Se mistä pidin erityisesti on uusi avain/käynnistys systeemi. Uusi keksintöhän tämä ei ole, mutta sehän ei haittaa 🙂 Niin eli avaimet voi olla vaikka taskussa tai lokerossa tai vaikka penkillä (vaikkakaan sitä en suosittele ajon aikana koska ne ovat sen jälkeen helposti penkin alla tai muutoin hankalassa paikassa). Auto käynnistyy start-nappia painamalla eli tuttua tavaraa tietotekniikkamaailmasta. Niin hassulta kun se joistain voi tuntua, sammutetaan auto myös starttia painamalla.

 

Auton ajaminen on tuttua Fordia eli hyvin tarkka ohjaus ja jämäkän oloinen. Etupenkillä tilaa on nyt yllättävän hyvin myös pitkähkölle kuskille. Takapenkkiä ei tullut tällä kertaa mulkaistua, koska ajaminenhan se pääasia on 🙂

 

Sanoisin ettei yhtään hassumpi pikkuauto ja voisin hyvin harkita kakkosautoksi.

kuva ford.fi sivulta

 

We got a change to do a quick glance at the new Ford Fiesta. I have to say that from the outside, it has gone for the better…a lot better. It could be that the reason for it is that Ford is driving rally with Fiesta from now on. It has many details and it looks a bit angry 🙂

 

kuva ford.fi sivulta

 

Fiesta looks like really futuristic from inside. They have not spared any of their aluminium-like parts. The seats are relatively confortable even though they suffer from the same weird hardness that is typical for Fords. That is a matter of taste though. Despite of the new touch in the indicators, they look clear and you find everything instantly.

 

The thing that I specially like in this new Fiesta is the keyless starting system. I know that it’s not actually a new invention but does it matter. No.
So, you can leave your keys in your pockets, storage box (I won’t recommend that) or even on the seat (I won’t recommend that either because I’m pretty sure you’d soon find them under the seat). Fiesta starts by pushing the start-button (welcome to Windows 🙂 ). So how do you stop it then? With the start button.

 

Driving the car feels like a Ford meaning precise steering and quite stiff. Now there is surprisingly well space in the front, even for a taller person. I didn’t test the back seats because I was here to drive 🙂

 

As a conclusion I would say, Not bad for a little car. I could very well even think of it as my second car.

Edellinen artikkeliVolvo FH16
Seuraava artikkeliFord Focus
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.