Ford Focus

0
2704

In English
Mulkaisimme edellisen Fiestan lisäksi myös uudistuneen Ford Focuksen.

 

Kuva ford.fi sivulta

 

Uusi muotoilu on mielestäni todella onnistunut ja autoa voisikin kuvailla jopa kauniiksi. Siihen on sekoitettu sopivasti hienostuneisuutta ja ärhäkkää urheilullisuutta. Omistin joskun aiemmin Ford Focus wagonin ja vaikka pidin auton ulkonäöstä silloinkin niin tämä on parantunut siitä hyvin paljon.

Mainoksissa puhutaan automaattisista taskuparkista (vähän sama kuin volkkarissa), kaistavahdista ja ompa jossain väitetty sen osaavan lukea liikennemerkkejäkin. Noh, niistä en pikamulkaisulla päässyt perille mutta en voi vastaankaan laittaa.

 

kuva ford.fi sivulta

 

Fiestan tavoin uusi Focuskin on aika futuristisen näkönen sisältä. Siinä ei kuitenkaan olla menty liian pitkälle kuten joissain automerkeissä…köh ranskikset…köh nissanit 🙂

 

Ajajalla on hyvä tuntuma autoon ja tiehen. Focuksen ohjausta on pitkään kehuskeltu eikä se ole yhtään huonontunut ainakaan tämän mulkaisun perusteella. Ajettu versio oli ns. töpoperäinen mutta kaikki versiot löytyy. Käynnistys on tässäkin mahdollista saada avaimettomana eli avaimet taskussa ja napista liikkeelle. Väkisin tulee kuitenkin tietotekniikkamaailmasta mieleen ne ylihätäiset käyttäjät jotka eivät millään pysty odottamaan että jotain tapahtuu vaan rynkyttävät nappia jossei heti tapahdu. Mitenköhän tämä auto reagoi tuollaiseen 🙂

 

Uusi focus ei ole yhtään hassumpi peli. Mielelläänhän tuota ajelee vähän useamminkin.

Last time we were taking a quick glance at the new Fiesta, we also glanced the new Focus.

 

Kuva ford.fi sivulta

 

The new design is by my standards a very successfull one, even pretty. It’s a combined mixture of sophistication and angry sportyness. I used to own a Focus Wagon and even if I liked that model quite much, this has changed for the better.

 

Commercials tell us about the automatic parking system, lane-control system and it was even said somewhere that it can read signs on its own. I don’t know about those, but couldn’t argue either because our test didn’t cover any of it.

 

kuva ford.fi sivulta

 

Just like the new Fiesta also the new Focus looks a bit futuristic inside. It hasn’t gone too far though unlike in some others…cough…French…cough…Nissan 🙂

 

The driver has a good feel for the road (no, you don’t have to sit on it). The steering in Focus has been acclaimed everywhere a long time and it hasn’t gone any worse in this one. It’s still very good. The model we tested was 5-door model but it has also sedan and wagon models. It can be ordered with keyless system too which meant keep your keys in your pocket and touch the button. As I’ve been working in the IT world for a long time, I can imagine the over-eager user pressing the button multiple times in a very short period when something doesn’t happen immeatedly. I wonder how this car will react to those.

 

I like this new focus, it looks nice (front is quite angry looking). Can’t say I wouldn’t drive this more often.

Edellinen artikkeliFord Fiesta
Seuraava artikkeliAlfa-Romeo GT
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.