TomTom Go 5200 Wi-Fi

2
5356

Yhteistyössä Netprofile

Reitti hukassa tai muuten vain haluat tietää missä mennään ja paljonko on matkaa jäljellä. Kutsutaan siis Tomtom avuksi, ääneen.

Poissa on siis pakollinen pysähtyminen kesken ajon tai näppäilyt ennen liikkeellelähtöä. Reitin voi myös suunnitella valmiiksi netin avulla eli TomTomin Mydrive-sovelluksella, joko kännykässä tai kotikoneella.

”Hei Tomtom”

TomTom Go 5200 Wi-Fi:n ehdottomasti hienoin puoli on sen ääniohjaus. Laite tunnistaa käskyt hyvin ja sen antama palaute tulee myös selkeästi. Laite antaa vaihtoehtoja näytölle, kun laitetta kutsuu esimerkiksi ”hei tom tom”-kutsulla. Kutsun voi määrittää itselleen sopivaksi. Itse käytän tuota ”hei tomtom”-kutsua. Se kun oli laitteessa valmiina. Tämän jälkeen voit pyytää navigaattoria etsimään osoitetta johon olet menossa tai valmiiksi asennettuun kotiosoitteeseen. Vaihtoehtoja on suurin piirtein yhtä paljon kuin näppäilemällä. Komennolla ”kaikki komennot” laite näyttää kaikki komennot jotka laitteessa on käytössä. Valikkoa tosin joutuu käyttämään käsin mutta aika nopsaan käskyt jäävät mieleen. Itse pidän suuresti tästä ääniohjauksesta. Nopeuttaa paikan etsimistä ja jättää kädet vapaaksi eikä tarvitse kesken ajon pysähdellä osoitteita kirjoittamaan.

Mydrive

Kännykkään asennettavalla Mydrive-sovelluksella voi hallita Tomtomia monella eri tavalla, kuten suunnitella reitin ja lähettää sen sitten navigaattoriin. Näppärä apu jos vaikka suunnittelee kesän road trippejä. Sovelluksessa voi katsella myös omia tallennettuja paikkoja jne. Mydrive toimii myös kotikoneella ja sillä reitin suunnittelu on helpompaa. Reitin suunnittelussa on myös kiva pieni lisä, jossa ohjelma tarjoaa myös jännittävän vaihtoehdon reitistä. Jos siis aikaa ja halua ajella on, on tuo vaihtoehto kiva lisä. Reitti on esimerkiksi Posiolta Kuusamoon sen normaalin noin 45 minuutin, 60 km:n sijasta vajaan kolme tuntia ja yli 140 km.

Wi-Fi

Laitetta voi päivittää ja asentaa karttasovelluksia Wi-Fi:n avulla eli nyt ei tarvitse välttämättä olla jatkuvasti tietokoneen lähellä tai edes kotona. Kun vain kännykkään laittaa Wi-Fi-hotspotin päälle niin yhteys naviin onnistuu niinkin. Hyvä lisä. Bluetooth-yhteyskin on mahdollinen niin halutessasi.

Navigaattori

Käytössä laite toimii hienosti. Näyttö on riittävän iso ja kiinnitys autoon onnistuu hyvin imukuppikiinnityksellä auton tuulilasiin. Sopivan alhaalle, eikä ole häiriöksi ajaessa. Näyttö on myös selkeä eikä häiritsevän kirkas. Kirkkautta voi säätää haluamalleen tasolle. Illan tullen laite hyvissä ajoin vaihtaa näytön yö-asetukselle. Yönäytölle voi siirtyä äänikomennolla.

Yhteenveto

Laite on ollut minulla aivan peruskäytössä pitkilläkin matkoilla. Laite löytää reitin nopeasti ja eikä ongelmia tullut isoilla teillä risteyksissä ja oikeilla kaistoilla pysymisessä. Mitään isompaa ongelmaa en Tomtomista löytänyt vaan voin suositella laitetta vilpittömästi ja laitteesta on varmasti iloa ja hyötyä matkoilla. Itse käytän laitetta tutuillakin reiteillä vain sen takia, että näen auton nopeuden ja matka-ajan.

Laite on saatu veloituksetta käyttöön testiä varten.

Unboxing video alla. Miikan käsialaa.

Edellinen artikkeliKoeajossa: Renault Koleos dCi 175 EDC-autom 4×4 Intens
Seuraava artikkeliTestissä: Stabilic akupainantapohjalliset
Marko U.
Entinen yhdistelmäkuski koittaa tälläytyä aivan uudelle alalla...

2 KOMMENTIT

  1. Tomtom MyDrive -sovellus on aivan helvetin hidas, vaikka käytössäsi olisi supernopea kuitu. Tämä on syytä muistaa, kun päivittää tai tekee jotain muuta mullistavaa. Menee koko ilta.

    • Tuosta päivityksen hitaudesta olen kyllä samaa mieltä. Tuossa juuri hieman ennen vuoden loppua piti päivittää kartta laitteeseen niin kyllästyin odottelemaan koko Euroopan kartan latautumista ja laitoin Pohjoismaat pelkästään. Se tuli sentään inhimillisessä ajassa.

      Muut päivitykset meni kyllä hujauksessa.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.