Koeajossa: Peugeot 2008 Allure 110

0
6985

Korotettu pikkupösö

 

Peugeot merkitsee korotetut mallinsa tuhatlukemilla eli 208 mallin korotettu versio on Peugeot 2008. Lähestyttäessä autoa ensimmäiseksi silmiin osuu todella korkea ja tylppä keula. Tässä ei kuitenkaan ole jäädytinritilässä raapaisujälkeä kuten isommissa malleissa oli mutta muhkea se on silti. Korotettuna kaikki näyttää suuremmalta. Emeraldin vihreä väri kiiltelee auringossa ja auto kutsuu ajelulle.

Sisätilat

Sisälle mentäessa ensimmäiseksi takapuoli tuntee, kuinka penkki on yllättävän pehmeä. Sitten silmät osuvat rattiin ja hämmästys on suuri kun se muistuttaa pienuudellaan enemmän pelikoneiden rattiohjainta. Tuohon ratin pieneen kokoon totuttelu vei minulta kaksi päivää. Kolmantena aamuna töihin lähtiessä siihen ei enää kiinnittänyt huomiota.

Takapenkille mahtuu aikuinenkin hyvin istumaan. Korkealla oleva katto tekee sen, että 180cm:n ihmisellä hiukset saattavat hieman ottaa kattoon kiinni mutta ei pää. Penkit ovat napakoita eikä niissä ole sivuttaistukea.

Tavaratila on riittävä ostoskasseille tai tässä tapauksessa kuvausvälineille. Suuria matkalaukkuja sinne on vaikea saada mahtumaan pienen syvyyden takia mutta lentolaukut ja keskikokoiset matkalaukut menevät.

Ajaminen

Peugeot 2008 sopii kaupunkiajoon erittäin hyvin. 6-pykäläinen automaattivaihteisto vie autoa sujuvasti eteenpäin ja alkupään pitkät välitykset saa auton lähtemään todella vauhdikkaasti liikennevaloista. Vaihteiden vaihtuessa on havaittavissa pieni nykäisy mutta tasaisella kaasulla se ei ole ongelma. Sport -asennossa ajosta tulee nykivämpää ja varsinkin alaspäin vaihdot saavat auton nytkähtämään voimakkaammin. Normaalissa ajomoodissa auto menee liukuen ja pehmeästi.

Hallintalaitteet ovat selkeät. Ratissa on rullat ja napit molemmin puolin ja lämpötilansäätö tapahtuu näytön alapuoleisista vivuista. Näyttö toi ensin mieleen hieman Citroen Cactuksen mutta sen liukusäätimiä tässä ei onneksi ollut.

Pika- ja moottoriteillä auton 1.2 litraisen ja 110 hevosvoimaisen moottorin pienuuden huomaa paremmin. Auto pysyy hyvin muun liikenteen mukana mutta noissa vauhdeissa ei enää ohiteta niin vauhdilla. Toinen merkittävä asia näillä nopeuksilla on se, että ohjaus on edelleen todella nopea eli pienikin ratin kääntäminen saa auton kääntymään. Ohjaustehostus ei ilmeisesti mene silloinkaan kokonaan pois päältä.

Ranskalaiselle tyypillisesti auton alusta on pehmeä. Suojateiden korotukset ja kuopat mennään sulavasti yli mutta pehmeys kostautuu esimerkiksi nopeammassa mutkatieajossa. Ajosta tulee hieman keinuvaa mutta auton hallittavuuteen sillä ei ole vaikutusta. Auto kulkee tarkasti sinne minne kuljettaja haluaa.

Loppumietteet

Jos minulta olisi kysytty mielipidettä ensimmäisinä päivinä, niin en olisi ollut aivan niin tyytyväinen kuin mitä testirupeaman lopuksi. Auton ominaisuuksiin tottui ja siitä paljastui erinomainen kaupunkiauto. Autossa istutaan hieman korkeammalla, joten sisään meno ja pois nouseminen on helpompaa. Periaatteessahan tuo on mökkiteilläkin normaaliautoa parempi, koska maavara on myös korkeampi. Maastoautoa siitä ei silti saa.Edellinen artikkeliKoeajossa: Volkswagen Passat Variant Alltrack
Seuraava artikkeliKoeajossa: Fiat 500 C
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.