Koeajossa: Volkswagen Amarok V6 Aventura

2
6382
Volkswagen Amarok V6 Aventura

Amarok V6 – lisää muskeleita lava-autojen aatelistoon

Volkswagen tuntuu silloin tällöin valmistavan Amarok lava-autoistaan erikoismalleja. Vuonna 2014 ajoin silloisen erikoismallin eli Canyon – mallin ja nyt keväällä 2017 sopivasti PING Helsinki festivaalien yhteydessä sain ajettavaksi Amarok V6 Aventura – mallin. Muut olivat ennen tätä menneet hieman Amarokin ohi mutta tällä mallilla VW nousi takaisin kärkijoukkoon.

ULKONÄKÖ

Volkswagen Amarok V6 Aventura

En edelleenkään ole mikään suuri fani noille kulmikkaille lokasuojille mutta ei se toisaalta kokonaisuudessa juuri haittaa. Tämä koeajossa ollut malli oli 5 – paikkainen, joten lavan täytyy silloin olla lyhyempi ja verotuksessa tätä kohdellaan henkilöautona. Road trip – ja arkikäyttöä perheen ainoana autona ajatellen paikkamäärä on juuri oikea mutta työkaluksi yleensä pakettiautoksi laskettava kaksipaikkainen on parempi vaihtoehto. Taakse sijoitetut kromiputket korostavat tässä Avanture:ssa tyylikästä ulkonäköä ja korkeuttakin löytyy sopivasti. Ravenna Blue metalliväri on todella silmiin pistävä, hyvällä tavalla.

Volkswagen Amarok V6 Aventura
Lava on hyvä esimerkiksi suurten laatikoiden tai vaikka multasäkkien kuljettamiseen mutta matkalaukkuja tai ostoskasseja siellä ei viitsi pitää. Mikäli tähän ostaisi sellaisen korkean kovan kuomun tai vaan kannen, nousisivat käyttömahdollisuudet paljon. Kova kansi on lisäksi ihan tyylikkään näköinen.

SISÄTILAT

Sisältä uusi Amarok V6 on muuttunut kaikkein eniten verrattuna edelliseen malliin. Auto on muuttunut sisustaltaan paljon lähemmäs Volkswagenin henkilöautomalleja sekä istumismukavuudeltaan että kojetaulun osalta. Siinä missä näyttö yms. laite keskikonsolissa oli edellisessä mallissa aika pelkistettyä ja vanhaakin on uudessa mallissa iso näyttö keskellä ja navigaattori on kartallinen. Säätimet ovat samanlaiset kuin esim. Golfissa. Navigaattorin opastukset tulevat mittariston keskellä olevalle pienemmälle näytölle ja ratissa olevista napeista voi vaihdella mittaristonäytön näkymää.

Volkswagen Amarok V6 Aventura

Penkeissä on erittäin mukava istua ja tässä mallissa molemmat etupenkit säätyvät sähköisesti. Tukea on riittävästi joka suuntaan eikä takapuoli puudu pitkälläkään matkalla. Takapenkille mahtuu aikuinenkin istumaan mukavasti. Testattua tuli sekin, että takapenkille mahtuu aikuinen mies, kolmen ihmisen laukut ja 10 kaasupalloa.

AJAMINEN

Edellisessä mallissa oli 2.0 litrainen ja 180 hevosvoimainen moottori. Tässä uudessa on otettu kertaheitolla suurempaa voimanlähdettä käyttöön ja pellin alta löytyykin 3.0 litrainen ja 225 hevosvoimainen tehopakkaus. Tästä voimanlähteestä löytyy sitkeyttä pahoihin paikkoihin ja raakaa voimaa kun halutaan lähteä liikennevaloista ripeästi liikkeelle. Tällä ei todellakaan jää jalkoihin missään kohtaa. Moottoritienopeuksissakin auto kulkee siinä missä henkilöautotkin. Ohjaustuntuma on hyvä, tosin ainakin talvirenkailla hieman keinahteleva mutkaisella asfalttitiellä. Takapää on tyhjänä aika kova mutta muuten jousitus toimii hyvin joka tilanteessa.

LOPPUMIETTEET

Voi kun Volkswagen Amarok V6 Aventura olisikin alla silloin kun lähtee road trippailemaan. Yllämainituilla lavakatelisäyksillä tämä olisi matkailu/retkeilyautoksi aivan loistava. Hinta tosin rajoittaa aika paljon, sillä näillä varusteilla euroja pitäisi lyödä tiskiin melkein 79 000. On kyllä mainittava, että Suomessa tästä on autoveroa pelkästään 27 000 euroa. Hinnat uudessa Amarokissa alkaa 43 000 eurosta.

Volkswagen Amarok V6 Aventura
Automaattivaihteisena auto kulkee tasaisesti eikä minkäänlaisia viiveitä esiinny äkillisesti kiihdytettäessäkään. Maastoon saa keskikonsolista kytkettyä erillisen off-road – moodin ja silloin mennään niistä melkein mahdottomistakin paikoista.
Omassa asteikossani Euro -lava-autojen osalta Amarok nousi takaisin sinne korkeimmalle pallille tällä uudistetulla mallillaan.


 

 


 

Edellinen artikkeliKoeajossa: Mercedes-Benz GLE 350D
Seuraava artikkeliKoeajossa: Volkswagen Passat Variant Alltrack
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

2 KOMMENTIT

  1. Sellaisena kuomuversiona toimisi itsellä omiin käyttötarkoityksiin erinomaisesti. Sisätilat tuossa onkin varsin riittävät perheautoksuii ja kuomun kanssa hoituisi reissut ja tavarankuljetukset erinomaisesti. Autoveron osuus on järkyttävä, niin ei ihme Suomen vanha autokanta.

    • Joo mä kauhistelin kans tota veron osuutta kun kattelin vielä sitä infolappusta. Noi kuomut on kyllä aika must jos Amarokkia käyttää normitavaroiden/laukkujen kuskaamiseen

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.