Koeajossa: Audi S3 sedan

Ruutia piilossa

0
6032

Mitä tapahtuu kun liikennevaloihin pysähtyy samaan aikaan Skoda Octavia VRS, Seat Leon Cupra ja Audi S3? Todennäköisesti kuljettajat vilkaisevat toisiaan ja sen jälkeen kaikille nousee virnistys korviin asti. Se mitä sen jälkeen tapahtuu, riippuu jokaisen itsehillinnästä mutta yhtä kaikki, Audi S3 on siitä huolimatta porukan ärhäkkäin peli.


Audeissa mallimerkinnät A, S ja RS kertovat auton tehoista ja urheilullisuudesta. A-sarjalaiset ovat ns. tavallisia autoja ja S-sarjalaiset taas viritettyjä sportti-vehkeitä, joissa tehot pyörivät 300 hevosvoiman paikkeilla. RS on sitten täysverinen urheiluauto, joissa tehot ovat parhaimmillaan 560 hevosvoimaa. Mikäli mieli tekee nopeaa ja urheilullista autoa, on S-sarjalainen yleensä aivan riittävä siihen touhuun. S3 ei ole tästä mikään poikkeus vaan auton 2 litrainen bensaturbo tuottaa 300 hevosvoimaa ja vetää kaikilla neljällä pyörällä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kiihdytykset tuntuvat sisuksissa asti ja ohittaminen on jopa vaarallisen helppoa.

Sisällä hallintalaitteet ja kojetaulu on tuttua Audia, säätimet ovat selkeitä ja niitä on helppo käyttää. Penkit ovat urheilumaiset eli ne tukevat joka puolelta hieman normaalia enemmän. Vaalea nahkapinta penkeissä ja muutenkin vaalea verhoilu tuo valoisan tunnelman sisätiloihin. Tällä värillä on tietysti omat hankaluutensa kurakeleissä tai pienten lapsien suhteen. Taakse mahtuu aikuinenkin istumaan mukavasti mutta lastenistuinta emme tällä kertaa päässeet testaamaan.

Audi S3 on saatavana sekä hatchbackinä että sedanina. Mielestäni juuri tämä sedan -malli on sopiva sekoitus tyylikkyyttä sekä urheilullisuutta. Pienet levikkeet sivuilla, edessä ja takana tuovat pientä lisämakua mutta kuitenkin sen verran vähän, ettei suuremmat tehot näy kilometrin päähän. Äänet on saatu kuulostamaan hieman normaalia möreämmältä.

Alla olevalla videolla vieraileva juontaja Janina Vuokila esittelee auton lyhyesti. Videon alapuolella on kuvagalleria.



 

Edellinen artikkeliKoeajossa: Volkswagen Touareg (2015)
Seuraava artikkeliKoeajossa: Ford S-Max 2.0 TDCi (2015)
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.