Koeajossa: Volkswagen Touareg (2015)

Volkkarin isompi maasturi

2
4660

Volkswagen Touareg on VW-perheen suurin henkilöauto. Citymaasturiksi tätä ei oikein voi enää kutsua, sillä tästä löytyy kaikki maastoajoon tarvittavat ominaisuudet kuten alennusvaihde ja alamäkihidastin sekä alustan säätöön tarkoitettu Terrain Tech. Touareg sopii siitä huolimatta aivan yhtä hyvin rantabulevardille kuin keskelle metsääkin.


Minulla oli keväällä 2014 ajossa aiempi versio Touaregista ja pikaisella vilkaisulla nämä kaksi mallia näyttävät toisiltaan. Tarkempi syyni kuitenkin paljastaa etupäästä, että etulyhtyjen päivävalot ovat vaihtuneet helminauhamaisesta umpion alareunaa pitkin meneväksi viiruksi. Keulan alaosan ilmanottoaukot ovat muuttaneet muotoaan. Näillä muutoksilla on auton ulkonäköä saatu uuden Passatin ja Golfin näköiseksi.
Takapäässä suurin muutos on pakoputkien vaihtuminen tylsän pyöreistä putkista muhkean leveiksi pöntöiksi.

IMG_9728

Sisään käytäessä noin 180cm mies joutuu hieman varpistamaan saadakseen takapuolensa ujutettua nahkapintaisen penkin päälle. Välillä joutuu toisella kädellä ottamaan tukea katosta tai sisäpuolella olevasta kahvasta. Tällainen kokoero siis ns. citymaastureihin, joita ostetaan paljon juuri hieman suuremman korkeutensa tähden. Niin korkea Touareg ei kuitenkaan ole, että näkisin tarvetta millekään astinlaudoille.

Penkit ovat ylellisen oloiset. Ne ovat kuin olohuoneen nahkaiset ja säädettävät TV-löhötuolit, joissa voi nauttia leffasta. Itse asiassa Touaregiin on saatavana lisävarusteena myös sellainen mediasoitin, jolla voi katsoa DVD elokuvia auton ollessa paikallaan. Tässä koeajoyksilössä oli taas sellainen soitin, jossa oli radio ja bluetoothin kautta pystyi myös kuuntelemaan musiikkia. Tässä ei siis ollut CD-soitinta eikä USB paikkoja, mikä mansikanpoimintaretkellä olisi ollut ihan mukavaa.

Penkit säätyvät sähköisesti sekä etumatkustajalla että kuljettajalla. Kuljettajaa varten on lisäksi 5 muistipaikkaa ja niiden valitsimet sijaitsevat oven sisäreunassa. Mikäli autolla on useampi vakituinen kuljettaja, on omien säätöjen valitseminen helppo tehdä ovesta jo ennen autoon nousemista. Takana on todella hulppeat tilat. Jalkatilaa on niin paljon, että sinne saisi istujien lisäksi mahdutettua yhden henkilön poikittain jalkatilaan.

IMG_9671

Tavaratila on vajaa 700L mutta osa siitä tulee korkeudesta. Kovin pitkiä tavaroita ei siis mene mutta normaalit laukut, rattaat yms mahtuu hienosti. Tavaratilan oikealla seinustalla on läjä nappeja. Niistä voi kaataa penkkejä tai lastaamista varten nostaa tai laskea peräpäätä. Myös vetokoukun saa esille siellä olevasta napista. Vetokoukku ponnahtaa esiin mutta ei mene loppuun asti vaan se pitää vielä naksauttaa lukkoon käsivoimin. Koukku menee myös takaisin piiloon napista mutta vain jos se on ensin napsautettu paikoilleen (eli ei voi tehdä niin, että painaa napista koukun alas ja heti perään yrittää napista ylös).

IMG_9712

Ajaminen on Touaregissa hyvin pehmeää ilmajousituksensa takia. Jousituksen jäykkyyttä voi myös säätää keskikonsolin rullasäätimellä. Asennot ovat Comfort, Normal ja Sport. Lisäksi toisella säätimellä voi muuttaa auton korkeutta ja löytyy vielä kolmas säädin, jolla säädetään maastoajoa. Kojelauta on hyvin selkeä ja hienostunut. Ratista on mukava pitää kiinni ja nappeja on sopivan verran. Vakionopeussäätimen kytkimet ovat vasemmalla alaviistossa olevassa vivussa ja se on hieman hankalampi paikka kuin suorat napit.

Koeajoauton hinta oli yli 123 tuhatta euroa ja siihen hintaan voi jo olettaa saavansa hyvän auton. Niin saakin, Touareg on erittäin mukava, pärjää hienosti myös maastossa ja tarvittaessa siitä löytyy ruutiakin kiihdytyksissä. Touareg myös paranee sitä mukaa kun kelit huononee. Noin 10 L keskikulutus normaaliajossa on toisaalta aika iso lukema. Sadan litran tankin kun käy välillä täyttämässä, tietää taas miksi on töissä.


Tällä kertaa videona vähän erilainen tekele. Minä ja Marko lähdemme kieli poskella poimimaan marjoja. Jos jatkatte katsoa tuon alkuhassuttelun yli tai kelata hieman eteenpäin, tulee metsässä kerrottua autostakin.


KUVAGALLERIA:

Edellinen artikkeliTestissä: Sony A7R II
Seuraava artikkeliKoeajossa: Audi S3 sedan
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

2 KOMMENTIT

  1. Kurkkasitteko hanskalokeroon? Näissä tämänikäisissä Volkkareissa se cd-soitin ja muut vanhanaikaiseksi jääneet liitännät on piilotettu hanskalokeroon.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.