Sony NW-ZX100HN Walkman

0
5014

Nykynuorison korvalappustereot

Sain Sonylta testattavaksi uudet Walkman korvalappustereot. Tai ehkä minä en voi kutsua näitä ihan sellaisiksi vaikka mieleni hieman tekisikin. Walkman nimestä tulee vaan minun ikäiselleni ensimmäiseksi mieleen nuo 80-luvun ihmevekottimet, joilla saattoi C-kasetteja kuunnella missä vaan. Sony NW-ZX100HN musiikkisoitin Walkman lisänimellä on kaikkea muuta kuin tuo vanha rahiseva ja kasetteja syövä laitos. Siinä missä tuo vanha soitin oli ihmeellinen tekninen uutuus, jää tämän uuden version lopullinen tarkoitusperä hieman arvoitukseksi. Silti tämä soitin on laadukas ja äänen laatu korkeatasoinen.

Jo pakkauksesta näkee, ettei ole kyse lähimarketista ostetusta tusinatuotteesta. Pakkaus on suunniteltu esteettiseksi ja tuote saatu lepäämään pehmustetulla alustallaan aina siihen saakka, kunnes ostaja nostaa sen innokkaisiin kätösiinsä. Noin 700 euron soittimelta voi jotain jo odottaakin.

IMG_0953-6

Soitin on suunnilleen kännykän kokoinen, metallinen ja kevyt. Takaosa on uurrettu käteen sopivaksi ja tehty luistamattomaksi pinnaksi. Etuosassa on näyttö ja napit. Osa napeista, kuten volume-säätö ja ”hold” eli nappien lukitus, on laitteen sivussa. Sivusta löytyy myös microSD(HC,XC) muistikorttipaikka muistinlaajennukseen aina 128 gigaan asti.

IMG_0968-3

Nappeja painettaessa kuuluu selvä mekaaninen ääni. Käyttöliittymää voisi verrata ei-älypuhelinten käyttöliittymään. Ihan selkeä mutta vaatii nappien naksuttelua.

IMG_0966-2

Soittimen mukana tulee nappikuulokkeet mutta korkeatasoisesta äänestä pääsee paremmin nauttimaan kytkemällä laadukkaammat kuulokkeet joko kullattuun kuulokeliittimeen tai bluetooth yhteydellä. Yksi mainitsemisen arvoinen positiivinen asia kuulokkeisiin liittyen on se, että laite ilmoittaa jos sen mielestä ollaan säätämässä äänenvoimakkuutta liian isolle.
Sony NW-ZX100HN Walkman on kestävän oloinen, se on helppo sujauttaa taskuun tai johonkin koteloon esimerkiksi lenkkeillessä eikä se keveytensä ansiosta häiritse liikkumista. Hold –kytkimellä saa lisäksi käyttönapit lukittua niin, ettei niiden painaminen tai vahingossa painautuminen vaikuta mihinkään. Musiikki kuuluu soittimesta laadukkaana ja siihen saa tallennettua vähintäänkin riittävästi kappaleita. Laite osaa soittaa mp3 – tiedostojen lisäksi montaa muutakin pakattua tai pakkaamatonta formaattia kuten WMA ja FLAC.

IMG_0977-4

Valitettavasti tästä hienosta NW-ZX100HN laitteesta jää kuitenkin päällimmäiseksi kysymys. Miksi ihmeessä ostaisin tällaisen laitteen 700€:lla kun älypuhelimella voi tehdä samat asiat ja vielä enemmän? Puhelin on todennäköisesti joka tapauksessa mukana. Toki tässä äänenlaatu on vielä parempi kuin CD:ssä, puhelimista puhumattakaan, joten kultakorvat arvostavat varmasti sen korkealle. Tavalliselle kaduntallaajalle sillä ei kuitenkaan ole niin isoa merkitystä, että sen vuoksi olisi valmis kantamaan toista laitetta pelkästään musiikin kuunteluun. Tämä ei myöskään osaa striimata musiikkia mistään verkkopalvelusta vaan kappaleet on oltava paikallisesti saatavilla.

Laite onkin selkeästi suunnattu joko musiikin ammattilaisille tai sitten tinkimättömille hifistelijöille. Lisää tästä voi lueskella Sonyn sivuilta: http://www.sony.fi/electronics/walkman/nw-zx100-series

EsittelyvideoEdellinen artikkeliSony MDR-1A BT kuulokkeet
Seuraava artikkeliKoeajossa: Ford Ranger WildTrak (2015)
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.