Koeajossa: Citroen C5 CrossTourer

0
6264

Citroen C5 CrossTourer HDi 163

Citroen C5 CrossTourer on suurikokoinen sekä ulko- että sisätiloiltaan. Se on myös ranskalaiseen tapaan pehmeä, jonka mahdollistaa Hydractive 3+ kaasunestejousitus. Cross – mallit eri merkeillä tarkoittavat yleensä sitä, että auto on hieman normaalia korkeampi. Tässä säädettävä jousitus kuitenkin mahdollistaa sekä maastoajoon tarkoitetun maavaran että melkein low-rider tyylisen, kipinöitä pohjasta sinkoilevan katuraasin.

Seuraavalla esittelyvideolla kerron autosta ja ajotuntumasta hieman tarkemmin:CrossTourerin 163 hevosvoimaa vievät autoa riittävän ripeästi ja tasaisesti. Polttoaineen kulutus ei dieseliksi ole mikään kovin pieni, sillä valmistajakin on ilmoittanut keskikulutukseksi 6,2 litraa sadalla kilometrillä. Hiilidioksidipäästöjä on mitattu 163 grammaa kilometrille. Koeajoauton hinta Premium Tourer varustelulla ja 6-portaisella automaattivaihteistolla toi hintalappuun lukemat 41 365,67€. Hinnat alkaen 39 993€.

Vastineeksi rahalle saa siis tilavan auton persoonallisilla ominaisuuksilla. Ratin keskiö ei esimerkiksi käänny rattia käännettäessä vaan se pysyy aina vaakatasossa. Tämä toisaalta vaikeuttaa hahmottamaan ratin sen hetkistä asentoa mutta toisaalta se ei ole ongelma kuin pysäköitäessä. Jos renkaat ovat vinossa kun lähtee vaikka peruuttamaan, eikä ole sitä huomannut ennen sisäänkäyntiä tarkistaa, saattaa joissain tapauksissa tulla yllätyksiä. Tähän toki tottuu ajan myötä ja keksii sopivia rutiineja, jotta ongelmia ei esiinny. Vaikka koeajoaika ei ollut kuin viikon, enkä tuohon rattiin varsinaisesti tottunutkaan niin se ei silti päässyt minua missään kohtaa yllättämään.

Vaikka monet Citroen mallit ovat jo lähes samanlaisia muiden autojen kanssa, tämä C5 CrossTourer jatkaa vanhaa tuttua omalaatuista linjaa. Miksi autojen pitäisikään olla samanlaisia.


Edellinen artikkeliKoeajossa: Peugeot 508 RXH (2015)
Seuraava artikkeliSony – Langaton kaiutin (SRS-X55)
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.