Volvo Life Paint

0
3708

Volvo on tunnettu siitä, että he ottavat turvallisuuden tosissaan autoja suunnitellessaan. Nyt Volvo on ollut mukana kehittämässä myös tuotetta, jolla parannetaan jalankulkijoiden turvallisuutta liikenteessä. Tuote on nimeltään Life Paint ja on käytännössä spray purkki.

Spraytä ruiskutetaan vaatteisiin (saatavana on myös tuotetta, jolla voi suihkuttaa vaikka koko polkupyörän) ja se tekee heijastinpinnan. Volvon mukaan heijastus pysyy noin viikon ajan tai ensimmäiseen pesuun asti. Suihkutettavalla pinnalla ei näy mitään vaan heijastusefekti tulee esille vasta pimeällä auton valojen osuessa siihen.

Tuotetta myydään Volvo jälleenmyyjillä ja yhden purkin hinta on vajaa 20 euroa.

Seuraavalla videolla testaamme tuotteen. Käyttämämme kameran hämäräerottelukyky vaan loppui kesken, joten kuvassa ei näy sitä mitä testaajat näkivät. Videon lopussa on kuitenkin samat kuvat kuin alla olevassa galleriassa ja niistä näkee tuon heijastuksen.

Kunnon roikkuva ja heiluva heijastin tai heijastinliivit ovat toki kaikkein paras ratkaisu. Volvo Life Paint on kuitenkin erittäin hyvä varuste esimerkiksi autoon. Jos jostain syystä jää pimeään aikaan tien päälle tai muusta syystä joutuu kävelemään, suihkuttamalla tätä spraytä muuttuu hetkessä näkymättömästä paremmin näkyväksi. Lapset eivät myöskään koskaan näy liian hyvin, hihoihin ja lahkeisiin tätä ennen matkaan lähettämistä ja lapsen havaitseminen autosta käsin paranee.

Videolla suoritetun testin perusteella ilman Life Paint:ia katosin 75 metrin jälkeen. Se, että näkyvyys oli niinkin kauas johtuu osittain valkoisista kengänpohjista. Suihkuttamisen jälkeen minut nähtiin vielä 200 metrin päästäkin. Olisin todennäköisesti näkynyt vieläkin kauempaa mutta testipätkän tie oli alaspäin laskeva ja noin kaukana valot osuivat jo liian ylös.Edellinen artikkeliKoeajossa: Peugeot 3008
Seuraava artikkeliKoeajossa: Peugeot 508 RXH (2015)
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.