Koeajossa: Peugeot 3008

3
6070

Peugeot 3008 HDi 163 Allure A/T

Peugeotin mallisto on laaja ja siltä löytyykin tarjontaa pienestä kaupunkiautosta aina laivamaisen isoihin premium autoihin asti. Nyt testissä oli perhefarkusta muovattu crossover eli Peugeot 3008. Tämän auton ulkopuolella on hauskoja yksityiskohtia mutta sisään astuttaessa aukeaa maailma nappi- ja tekniikkafriikin päiväuniin.

IMG_0019

Perusmuotoilu mukailee autossa yleistä crossover luokkaa. Ilmettä on saatu yksityiskohdilla, kuten takavaloilla. Takavalojen LEDit ovat tehty näyttämään leijonan kynnen raapaisuilta. LEDejä on käytetty myös etuvaloissa yhdessä kaksois-xenonien kanssa. Etuikkuna on todella iso ja tuo valoa sisään. Takapenkkiläiset saa valoa tässä koeajoautossa mukana olleesta panoraamakatosta, jonka lasi ei riitä etupenkkiläisille asti.

IMG_0017

Tavaratila on monessa crossover luokan autossa harmittavan pieni. Peugeot 3008 mallissa sitä ongelmaa ei ole, vaan sisään mahtuu vaikka aikuinen mies (kuten videoltakin voi todeta). Takaluukun alaosan voi lisäksi laskea alas tasoksi, jonka päälle voi laskea 200kg lastin. Tilavuus on 512 litraa ja penkit käännettynä 1604 litraa.

Sisätilat ovat valoisat ja tilavat. Takapenkeillä on mukava istua mutta sivuttaistukea niissä ei ole. Etupenkkien alla on jokin omituinen ”monttu”, johon takapenkillä istuttaessa voi jalka osua ja jäädä tavallaan jumiin hetkellisesti. Tätä ongelmaa esiintyi ainakin auton sisätiloja kuvattaessa. Takapenkkiläisten ikkunat olivat tummennetut ja lisäksi molemmissa laseissa oli alhaalta ylös nostettavat aurinkoverhot.

Etupenkeissä on hyvä selkä- ja sivuttaistuki mutta pidemmälle matkalle penkit olivat hieman kovat ja takapuoli tuntui hieman puutuvan. Sivupeilit ovat isot ja näkyvyys niistä hyvä, kuten myös laajasta etulasista. Hallintalaitteet on hyvin ulottuvilla, joskin ratissa ei ole ainuttakaan nappia. Ratista pitää mainita myös Pohjolan oloihin huono ratkaisu ratissa. Ratista on hyvä pitää kiinni mutta peukaloiden kohdalle on laitettu nätin näköiset koristemuovit, jotka kylmenevät talvella aivan järkyttäviksi. Ilman hanskoja ei ole kiva ajaa. Muutoin auto lämpiää tehokkaasti ja nopeasti.

IMG_0028

Nappuloita keskikonsolissa on aika paljon. Osa niistä liittyy kuljettajan eteen nousevaan HUD -näyttöön, joka näyttää hieman hävittäjien vastaavilta. Tähtäintä tässä ei ole mutta esim. sen hetkisen nopeuden saa näkymään. Nappirivistössä on myös etäisyysanturiin liittyviä säätimiä. Auto varoittaa jos ajetaan liian lähellä edellä olevaa. Navigaattori on yksinkertainen, se ei näytä mitään karttaa vaan pelkästään tien kuvan ja nuolia. Pissapoika näytti automaattisesti sumuttavan 3 kertaa.

Autoa oli oikein hyvä ajaa. Ajoasennon sai mieluisaksi, ajo-ominaisuudet olivat hyvät ja auto käyttäytyi hyvin vakaasti kaikenlaisilla teillä. Auto tuntui heti alussa miellyttävältä ja pidinkin siitä hyvin paljon. 

 

Edellinen artikkeliSony FDR AX100
Seuraava artikkeliVolvo Life Paint
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

3 KOMMENTIT

  1. Kyllä oli: tilasin ( nettikaupan –> koeajon kautta) saman auton itselleni. Tämä video vahvisti päätöstäni! Joten kiitos vielä kerran!

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.