Sebastian Vettel -Henkilökuva

0
6264

Minerva Kustannus Oy julkaisi kesän alkuun palkitun moottoriurheilutoimittaja Karin Sturmin kirjoittaman henkilökuvan Formula1 kuljettajasta nimeltä Sebastian Vettel. Siis nelinkertaisesta maailmanmestarista, joka nyt ajaa Kimi Räikkösen tallikaverina Ferrarilla. Kirjan on suomentanut saksankielestä Tuomas Renvall.

Kirja on aika tarkka selostus kaikista niistä vaiheista, miten nuori Vettel nousi karting ja alemmista formulasarjoista kaikkien aikojen nuorimmaksi F1 mestariksi. Kirja kertoo vaiheet myös monen taustahenkilön näkökulmasta ja kirjoittaja onkin haastatellut vuosien varrella monia ihmisiä kuten BMW:n Dr. Mario Theisseniä, Red Bull pomoa Dietrich Mateschitz:iä, tallipäällikköä Christian Horneria sekä tallin asiantuntijaa ja linkkiä konsernin ja tallipäällikön välillä eli Dr. Helmut Markoa.

Sebastian Vettel on kirjassa kuvattu ystävällisenä ihmisenä, joka ottaa kaikki ihmiset huomioon ja väsyneenäkin jaksaa vielä jakaa nimikirjoituksia radan viereen tulleille lapsille. Lisäksi Vettel haluaa tietää kaikesta kaiken, jotta voisi paremmin ymmärtää autoa ja viedä sitä eteenpäin.

DSC01830

Kaikkein tarkimmin kirjassa käydään läpi hänen F1 vuotensa, jotka mennään kisa kisalta lävitse. Vaikka tarina varsinaisesti loppuu hänen 4. mailmanmestaruuteensa 2013, käydään huonompi kausi 2014 myös pintapuolisemmin läpi sekä käsitellään hieman myös hänen siirtymisensä Ferrarille.

Kirja oli erittäin helppolukuinen ja toi esille paljon uusia asioita. En Vettelistä aiemmin tiennyt kovinkaan paljon, sillä olen enemmän keskittynyt seuraamaan suomalaisia kuljettajia. Kukaan tuskin voi tosissaan silti väittää, etteikö Sebastian Vettel olisi yksi suurista F1 kuljettajista. Kirja oli oikein mukavaa luettavaa varsinkin näin kesäaikaan.

Sama kirjoittaja on tehnyt muuten henkilökuvan myös Michael Schumacherista.

Edellinen artikkeliKoeajossa: Citroen Cactus
Seuraava artikkeliAjokenkien metsästys
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.