Testissä: Samsung POWERbot VR9000

0
4941

Imuroiminen on tylsää ja selkäkin siinä väsyy. Aina ei edes ehdi vaikka viitseliäisyyttä olisikin. Mitä voisi tehdä, jotta villakoirat eivät muuta sänkyjen alle tai ettei eteisen nurkkaan ala muodostumaan hiekkalaatikkoa? Samsungilla näyttäisi olevan tähän vastaus ja he lähettivät toimitukseen testattavaksi POWERbot VR9000 robotti-imurin.

Tämä robotti-imuri on täysin automaattinen jos niin haluaa. Siitä löytyy myös rajattua siivousta tai kaukosäätimellä ohjattua. Paketissa tulee myös tötterö, jolla voi estää imurin menemisen jonnekin tilaan (sijoitetaan oviaukkoon). Estää kannattaa ainakin pesutilat ja muut jossa voi olla märkää. Imuri ei nimittäin siedä nesteitä.

Suoritin imuritestin niin, että rajasin huonekaluilla, imurin omalla pakkauksella jne halutun siivousalueen. Imuri sai siivota eteisaulan, yhden makuuhuoneen ja keittiön. Latausasema, josta imuri lähtee töihin, sijoitettiin eteisaulaan. Painoin kaukosäätimestä automaattisen siivouksen nappia ja siirryin pois tieltä. En kuitenkaan kovin kauas, sillä kuvasin pikku työläistä.

POWERbot VR9000 hurahti käyntiin ja pakitti pois latausasemaltaan. Ensimmäinen huomio oli Dyson imuriin tottuneelle tämän laitteen hiljainen käyntiääni. Aula on melko säännöllisen muotoinen ja ainoat esteet olivat yhdelle seinustalle sijoitettu tuoli sekä oven suussa olevat lastenvaunut. Lattialla on parkettia sekä melkein koko pinnan kattava kovapintainen matto. Robotti lähti määrätietoisesti imuroimaan ensin keskeltä poikki huoneen. Siitä se sitten siirtyi järjestelmällisesti sivulle ainoastaan esteiden hieman sekoittaen järjestystä. Maton kulma näytti taittuvan ylös kun imuri yritti siirtyä parketilta matolle sen kohdalta mutta imuri yritti silloin siirtymistä eri kohdasta ja eri kulmassa. Aula tuli lopulta imuroitua melko hyvin, ainoastaan lastenvaunujen kohdalla se joutui luovuttamaan ja jätti niiden takaa imuroimatta.

Imuri siirtyi makuuhuoneeseen ja kulki itsenäisesti siellä imuroiden sängyn alta ja varoen osumasta mihinkään. POWERbot VR9000 osaa väistää estettä jo ennen siihen osumista ja näin ollen huonekaluista ei tarvitse olla huolissaan. Makuuhuone tuli imuroitua kaikkein parhaiten.

Robotti-imuri siirtyi seuraavaksi keittiöön (meni aulan poikki ja imuroi sieltä vielä muutaman kohdan mennessään). Keittiö oli imurille jokseenkin liian vaikea. Se pääsi imuroimaan vain selkeät linjat mutta pöydän alle se ei päässyt (tuolit olivat edessä) eikä se seinän vierustojakaan sitten jaksanut kovin hyvin käydä läpi. Normaalikorkuisista kynnyksistä imuri kiipeää ylitse mutta kodinhoitohuoneesen vievän oviaukon hieman korkeamman kynnyksen ylittämisestä se luopui parin yrityskerran jälkeen. Kiipeäminen kuvaa tuota toimintaa aika hyvin sillä imuri pystyy säätelemään isoilla eturenkaillaan maavaraa. Matot eivät sen tähden ole mikään ongelma.

Imutehossa ei ollut moittimista. Siellä missä robotti kävi, ei imuroitavaa enää ollut. Imuri palasi myös automaattisesti takaisin latausasemalleen sen jälkeen kun oli mielestään imuroinut alueen minne se pääsi.

Tämä imuri on siis täysin automaattinen. Sen voi ajastaa siivomaan itsenäisesti tietyin väliajoin. Latausasema tulee vaan sijoittaa selkeään paikkaan, seinää vasten. Irtotavarat pitää kerätä pois tieltä ennen imurointia ja huolehtia esteiden laittamisesta niihin paikkoihin mihin imuri ei saa mennä. Muuten sen toimintaan ei tarvitse edes kiinnittää huomiota.
Vaikka tämä kuulostaa hirmu hienolta idealta niin pelkästään tällaisella laitteella ei sentään pärjää. Auttaahan se tietysti jos POWERbot hoitaa suurimman osan itsenäisesti ja sitten imuroi ainoastaan hankalammat paikat käsin jollain toisella imurilla.
Tuotteen hinta on kaupassa 995€ eli sillä hinnalla saisi jo tavallisia imureita vaikka oman joka huoneeseen. Tällä kuitenkin välttyy suurimmaksi osaksi tekemästä tuota imurointityötä itse ja itsenäiseksi robotti-imuriksi sanoisin tätä kyllä erittäin eteväksi ja tehokkaaksi.Edellinen artikkeliTestissä: Canon Pixma MX925
Seuraava artikkeliKoeajossa: Renault Captur TCe 120
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.