Testissä: Canon Pixma MX925

0
3469

Toimitukseen saatiin Canonilta testattavaksi Pixma MX925 monitoimitulostin. Tuo kiiltävän musta, isokokoinen laatikko, osaa tulostaa tekstiä ja tarkkoja valokuvatulosteita, kopioida, scannata sekä toimia faksina (kukas sellasta enää käyttää?).

Kun laitteen nostaa ulos laatikostaan, tulee väkisinkin ensin epäilys siitä, löytyykö mistään tarpeeksi isoa tilaa tälle tulostimelle. Tulostin on miltei puoli metriä leveä ja syvyyttäkin 23 cm. Korkeus ei välttämättä ole sijoittamisen puolesta niin ongelmallinen mutta sitäkin on melkein 40 cm.

Laitteen kansi on paksu ja painava. Johtuneeko lie kaksipuoleisen tulostamisen kääntötilasta tai scannausyksiköstä. Joka tapauksessa kantta laskiessa tulee olla varovainen, ettei se lopussa pääse lipsahtamaan alas.

IMG_9294

Käyttöpaneeli on selkeän näköinen. Vasemmalla on virtapainike sekä käyttötilan valitsimet. Oikealla puolella on scannauksen pikavalinnat, keskeytysnappi sekä verkonhallintaan käytetyt valitsimet. Keskellä on 3 tuuman näyttö sekä 16 napin patteri. Näissä 16 napissa ei lue eikä näy ensin mitään vaan niihin tuodaan sitten tarvittavat valinnat tarpeen mukaan. Valikoissa niissä on navigointiin tarvittavat nuolinäppäimet sekä paluu-nappi.

MX925 tulostimen päällä on duplex-yksikkö (kaksipuoleisuus), jossa paperi käännetään sekä ohisyöttöalusta. Pohjassa on kaksi erillistä arkinsyöttölaitetta. Alimmaiseen menee normaali paperi ja A4 kokoinen valokuvapaperi. Ylemmässä käytetään 10×15 ja muita pienempiä papereita.

Tämä on myös verkkotulostin ja siihen voi tulostaa monin eri tavoin. Perinteisesti liittämällä laite USB-kaapelin avulla suoraan tietokoneeseen, kytkemällä laite lähiverkkoon ethernet kaapelilla tai langattomasti tai Apple AirPrint:in kautta.
Mustesäiliöt on yleensä se suurin ongelma kun menet jonkin tulostimen hankkimaan. Mukana tulevissa säiliöissä ei mustetta ole puoliakaan ja joudut aika pian uudestaan ostoksille. Joissakin tapauksissa itse musteet maksavat melkein sen mitä tulostinkin. Tässä laitteessa on 5 erillistä mustesäiliötä ja vaihtaa tarvitsee ainoastaan se väri mikä on loppu. Kaiken lisäksi saatavana on myös isompia säiliöitä, joiden sanotaan riittävän jopa tuhannen sivun tulostamiseen. Koko mustepatterin vaihtaminen maksaa noin 82€ tai isoimmilla säiliöillä 113€. Tarjouksesta toki saa jo siihen hintaan jonkinlaisen tulostimen mutta ei ihan sentään uutta tällaista.

KÄYTTÄMINEN

Tavallista tekstiä tulee MX925 tulostimesta ulos 15 sivua minuutissa ja värillistä 10. Reunukseton 10 x 15 cm valokuva tulee ulos valmistajan mukaan 21 sekunnissa, A4 valokuva hieman kauemmin.

DSC02063

Jälki on erinomaista. Valokuvat ovat 9600×2400 tarkkuudella ja ne menevät jo varsin mainiosti säilytettävistä kuvista. Värimaailma on tavallisen pulliaisen silmin kirkas ja sävyt sopivat. Kunhan vaan muistaa laittaa valokuvapaperin naama alaspäin arkinsyöttölaitteeseen. Vanhasta tottumuksesta laitoin paperin oikeinpäin ja ihmettelin kun muste levisi paperilla ja kuvakin näytti aika ”omaperäiseltä” versiolta. Käyttöohjetta kannattaisi ehkä joskus lukea etukäteen.

IMG_9297

Kotitoimistossa äänilläkin on merkitystä. Canon Pixma MX925 tulostin on hiljainen laite, kun sen saa ensin päälle. Virtanapin painamisen jälkeen laite kolisee ja vaappuu hetken aikaa mutta sen jälkeen hiljenee. Tulostaminen itsessään on melko hiljaista.

Testasimme tulostimen käyttämisen langattomasti kännykällä ja Wlan-verkolla. Molemmat laitteet liitettiin samaan langattomaan verkkoon, jolloin kännykästä pystyi tulostamaan otetun valokuvan suoraan tulostimeen. Tulostus oli helppoa ja nopeaa. Testissä käytimme Apple Iphone 5 -puhelinta mutta emme AirPrinttiä.

MX925 maksaa noin 160€ ja se ei ole tämän tasoisesta tulostimesta paljon. Voisin hyvinkin ajatella tämän olevan yksi vaihtoehto seuraavaksi tulostimekseni kun tuosta vanhasta loppuu musteet (uusia en siihen enää osta).


Tässä pieni tulostimesta kuvaamamme esittelyvideo.

Edellinen artikkeliConcours d’Elegance – Kakskerta 2015
Seuraava artikkeliTestissä: Samsung POWERbot VR9000
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.