Koeajossa: Porsche Macan S Diesel

0
3833

Porsche Macan on tehtaan hyökkäys suositulle pienten kaupunkimaasturien alueelle. Mikäli haluaa auton, joka on Qashqain tai RAV4:n kokoluokkaa mutta kuitenkin laadukkaan urheiluauton sukua, on Macan juuri tuohon tarpeeseen suunniteltu. Saimme Digiauton testiin Porsche Macan S:n dieselmoottorilla varustettuna.

Macan on muotoiltu hieman samaan tyyliin isomman sisarensa eli Cayennen kanssa. Toki muotoilu on uusiutunut jonkin verran ja samaa tullaan varmasti näkemään myös Cayennen uusiutuneessa versiossa lähiaikoina. Auton tunnistaa kuitenkin Porscheksi heti. Pyöreät 911 maiset ajovalojen umpiot ovat yksi paljastava tekijä mutta ei auto yritä sukuaan mitenkään myöskään piilotella vaan Porsche merkit koristavat joka puolta sisällä ja ulkona.

Maasturimaiseksi autoksi Macan on sulavan näköinen ja suuret vanteet leveine renkaineen paljastaa todellisen luonteen. Tätä ei ole tarkoitettu umpimetsään. Ohjaus on jämäkkä ja auto kulkee kuin kiskoilla, oli alustana sitten asfalttitie tai hieman huonokuntoinen soratie. Testasimmekin autoa ajamalla Hämeen Härkätien Turusta Hämeenlinnaan  ja tuolle välille osui kaikenlaista tietä.

Porsche Macan S on sisätiloiltaan hieno. Nahkapenkit 18-suuntaan säätyvinä antavat varmasti hyvän ajoasennon. Mittaristo on selkeä ja keskikonsolista löytyy erillinen nappi joka toiminnolle. Bosen kaiuttimet vastaavat viihdepuolesta ja niitä onkin sijoiteltu autoon hyvin monta.

Moottori: 3.0L V6 diesel
Teho: 258hv
Vääntö: 580 Nm
Kiihtyvyys: 0-100km 6,3 sek<
Paino: 1955 kg
Tavaratila: 500 L / 1500 L
Huippunopeus: 230 km/h
Päästöt: 130-126 g/km
Keskikulutus: 6,3 l/100 km
CO2 päästöt: 164 g/km
Polttoainetankin tilavuus: 60 L
Mitat (P/L/K): 4681mm / 1,923mm / 1,624mm

Videolla kerron autosta vähän paremmin ja esittelen sen toimintoja. Lopussa pieni kuvagalleria.Edellinen artikkeliKoeajossa: Honda Civic Tourer (2014)
Seuraava artikkeliConcours d’Elegance – Kakskerta 2015
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.