Koeajossa: Honda Civic Tourer (2014)

0
5260

Nykyisessä Honda Civicissä on hieno futuristinen mittaristo ja se onkin houkutellut varmasti paljon ostajia. Yksi tärkeä asia siitä on kuitenkin tähän asti puuttunut, nimittäin kunnollinen tavaratila. Honda korjasi asian keväällä 2014 julkaisemalla Euroopan markkinoille suunnatun farmarimallin eli Honda Civic Tourer:in. Sain Turun LänsiAutosta pikaiseen testiin 1.6 litraisella dieselmoottorilla murisevan ja parhaalla Elegance varusteilla olevan Tourerin toukokuun loppupuolella.

Etuosastaan Civic Tourer on samanlainen lyhyempien sisariensa kanssa. Takapää taas mukailee hieman isosiskon eli Accordin linjoja. Kuitenkin Civicistä tuttu koko takaosan leveydellä kulkeva takavalopatteri on saatu myös tähän farmarimalliin mukaan.
Farmarimalleissa tärkeää on tavaratilan koko. Civic Toureriin sitä on saatu hieman yli 600 litraa. Tämän lisäksi polttoaine tankkia eteenpäin siirtämällä on saatu pohjasta vapautettua lisätilaa 20 litraa ja tämän saa käyttöön pohjaluukkua nostamalla.

Ei se pelkkä tavaratila kuitenkaan autosta tee sellaista, joka on pakko hankkia. Tourerissa (ainakin Elegance mallissa) on mukavat nahkapenkit, jotka säätyvät osittain sähköisesti ja loput käsivivuilla. Sivutuenta sekä alhaalla että ylhäällä on riittävä ja ristiselän tuen sai sopivan jämäkäksi.

Takapenkille pystyy aikuinenkin kiipeämään helposti ja siellä on tilaa sekä jaloille että päälle. Takapenkit taittuvat sekä selkänojasta että istuinosasta, jolloin lisätilaa saadaan juuri haluttuun kohtaan.
Ohjauspyörään on tintattu sellainen määrä nappeja, että siitä on pakko hieman motkottaa. Olen vahvasti sitä mieltä, että niiden suuri määrä (ja pieni koko) häiritsee keskittymistä olennaiseen. Tuntuma ratissa on hyvä.

Varsinaisessa mittaristossa on ainoastaan lämpötila, moottorin kierrokset sekä polttoaineen määrä. Nopeus ja muut tiedot löytyy hieman katsetta nostamalla, erittäin leveästä näytöstä miltei tuulilasin alareunassa. Tämä on futuristisen ja väritykseltään miellyttävän näköinen. Lisäksi sijainnin ollessa lähempänä lasia, voi nopeudenkin tarkistaa helpommin kun katsetta ei tarvitse laskea niin alas.

Moottorina 1.6 litrainen diesel on hyvä mutta alavääntö on dieseliksi yllättävän heikko. Sen jälkeen auto kulkee tasaisesti ja suoriutuu myös ripeämmästä liikkumisesta.
Turvavarusteluna autossa (Executive mallissa) on ADAS-järjestelmä. Siihen kuuluu kaistavaroitin, kuolleen kulman avustin, liikennemerkin tunnistus, kaupunkiliikenteen hätäjarruavustus, etutörmäysvaroitin, kaukovalo automatiikka sekä poikittaisliikennehälytin. Tuo viimeisin on ainakin sellainen, joka ei mielestäni ole tullut muissa vastaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kun esimerkiksi parkkipaikalla lähdetään peruuttamaan pois, hälytin seuraa kulkeeko takana risteävään suuntaan liikennettä ja hälyttää jos törmäys on lähellä. Varsin kätevää vaikka tilanteessa, jossa molemmin puolin on vaikka pakettiautot estämässä näkyvyyttä sivuille.

Seuraavalla videolla kerron hieman tarkemmin vielä autosta. Muista katsoa myös videon lopun Blooperssit (eli ns. pilalle menneet otokset).Auton tekniset tiedot:

Moottori:1.6 i-DTEC
Tehot: 120 hv @ 4000 k/min
Kiihtyvyys: 10,5 s
Vääntö: 300 Nm
Huippunopeus: 195 km/h
Keskikulutus: 3,9 L/100 km
CO2 päästöt: 103 g/km
Tavaratilan koko: 624 L
Hinta alkaen (executive): 34 040,27€


Lopuksi vielä kuvagalleria.

Edellinen artikkeliKoeajossa: Carado A 461
Seuraava artikkeliKoeajossa: Porsche Macan S Diesel
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.