Koeajossa: Carado A 461

0
5077

Karavaanareista ei yleisesti ottaen pidetä tien päällä ollessa. Ne joutuvat liikkumaan hitaammin ja turisteina saattavat olla eksyksissä liikenteessä. Näin ainakin silloin jos kysytään joltakin, joka provosoituu liikenteessä tai kokee olevansa niin kiireinen, että pieni hidastus sotkee loppupäivän aikataulun.

Pikamulkaus ei lähde ollenkaan tällaiselle linjalle vaan päin vastoin päätimme testata, millainen on asuntoauto nykypäivänä. Testikappaleeksi osui Fiatin pohjalle ja 2.3 litraisella turbodiesel moottorilla varustettu Carado A461. Laina saatiin autoliikkeestä ja testiaikaa oli 2 tuntia kuvauksineen ja ajoineen.

Ensituntuma autoon oli se, että se oli hyvin pakettiautomainen. Tosin etulippa ja takaylitys (eli autoa jatkuu takarenkaiden jälkeen vielä paljon ja käännyttäessä takakulma siirtyy sivusuunnassa) tulee ajossa ottaa huomioon. Carado A461 kulkee rauhallisesti 130 hevosvoimallaan ja ripeämpää liikkumista kaipaava joutuu seisomaan kaasupolkimella. Liian ripeästä liikkumisesta olisi kuitenkin vain haittaa tavaroille ja takana matkustaville.

Alusta oli aika jäykkä ainakin tyhjänä. Ehkäpä se siitä pehmenee kun pakkaa viikon tavarat ja autoon mahtuvat 7 ihmistä kyytiin.

Sisätilat ovat tyylikkäät. Auton oikealla puolella on neljälle paikat ja vasemmalla kahdelle. Ainakin neljän hengen ryhmän saa tarvittaessa myös sängyksi. Auton takaosassa on kerrossänky kahdelle ja ohjaamon yläpuolella parisänky. Sisääkäynti on auton takaa ja portaat laskeutuvat sähköisesti nappia painamalla. Ulko-ovea vastapäätä on WC/Suihkutila. Videolta näkyy hyvin minkä verran siellä on tilaa.

Ruuanlaitto laitteet löytyvät ovesta oikealle. Oikealla puolella on kaasuhella kolmella levyllä ja vasemmalta puolelta aika tilavan tuntuinen jääkaappi. Lokeroita autossa on paljon ja kaikki on lukkiutuvia. Katossa olevat kolme kattoikkunaa tuovat mukavasti lisävalaistusta sisälle. Ne saa myös auki jäähdyttämistä varten.

Auto on rekisteröity 7-hengelle ja sitä saa ajaa B-kortilla. Väittäisin kuitenkin, että 4-5 henkilöä kulkee vielä mukavasti mutta seitsemällä tulee kyllä jossain kohtaa ahtaan paikan kammo. Ainakin pidemmällä reissulla. Toisaalta jos toinen vaihtoehto on teltta niin onhan tämä siihen verrattuna paljon mukavampi ja tilavampi ratkaisu.

Hiljaisiin henkilöautoihin tottuneelle ottaa varmaankin alussa korviin kaikki se nitinä ja natina, joka kalusteista kuuluu. Kuoppaisella soratiellä kolina tahtoo yltyä jo sen verran kovaksi, että keskustellessa pitää nostaa ääntä. Ohjaamoon äänet eivät kuulu niin häiritsevästi.

Carado A461 on varmasti hyvä auto karavaanimatkailuun. Tosin parin tunnin testin pohjalta on vaikea sanoa miltä siellä tuntuu asustella. Kuitenkin tilaa on enemmän kuin monissa muissa malleissa. Wc-tiloihin toivoisin kuitenkin tulevaisuudessa innovatiivisia ratkaisuja lisätilan saamiseksi.Edellinen artikkeliKoeajossa: Audi RS7 (2014)
Seuraava artikkeliKoeajossa: Honda Civic Tourer (2014)
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.