Koeajossa: Toyota Corolla (2013)

0
6422

Artikkeli on alunperin ilmestynyt Digiauton sivuilla syksyllä 2013.

Toyota uudisti viimein suomalaisten kestosuosikiksi nousseen Corollan. Toyota Corolla on nykyisellään kasvanut suureksi sisätiloiltaan ja sitä saa enää sedan-mallisena. Aurishan on tavallaan ottanut hieman Corollan entistä asemaa, varsinkin kun sitä saa nyt myös farmarimallisena, ja hieman epäselväksi jäikin mille asiakaskunnalle tämä uusi Corolla on tarkoitettu.

Corolla saatiin testiin Turun Autokiilasta ja pääsimme kokeilemaan onko tästä supersuositun mallin manttelin perijäksi. Corolla on tällä kertaa aivan sama auto maailmanlaajuisesti eli sitä myydään samanlaisena Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Amerikkalaisten suosiota on selvästi lähdetty kosiskelemaan suurilla sisätiloilla sekä kojelaudan muotoiluilla. Sivusta katsottuna auto noudattaa Toyotan nykyistä muotoilulinjaa.

Etuosasta löytyy suurimmat erot muihin Toyota malleihin. LED-valot paistavat kirkkaana ja alaosan helmakoristeet ovat aika muhkeat ollakseen Active-malli. Koeajossa oli 1.6 litraisella bensiinimoottorilla varustettu yksilö mutta vaihtoehtoisesti sen saa myös 1.3 litraisella bensiinimoottorilla tai 1.6 litraisella dieselmoottorilla.

Takavalot ovat leveät ja vievätkin suurimman osan auton takaosasta. Niitä reunustavat kromikoristeet. Takapää on melko korkea ja näin takalasin korkeus jääkin verrattain matalaksi minkä huomaa esimerkiksi peruutettaessa. Muotoilu on pyöreää ja menevän näköistä. Pakoputkia on yksi ja se on sijoitettu oikealle puolelle.

IMG_3916

Tavaratila on suuri (452L) mutta suuret alaspäin työntyvät saranat vievät osan tilavuutta. Suuaukon korkeus on sedaniksi hyvä, joten auton lastaaminen on helppoa.

IMG_3915

Koeajoautossa oli lisävarusteena saatavat puolinahkapenkit. Penkit on muotoiltu niin, että niihin mahtuu isompikokoisetkin ihmiset istumaan eli istuinosan tuet ovat tarpeeksi leveällä. Jalkatilat ovat runsaat ja lokeroita on riittävästi.

IMG_3913

Takapenkillä oli tilaa niin paljon, etten ole sellaisia vielä missään toisessa tämän kokoluokan autossa tavannut. Takapenkeissä ei juuri ole muotoiluja ja tämä mahdollistaa kolmen henkilön istumisen.

Ratissa oli nappeja mutta ne on melko hyvin saatu upotettua. Näin ollen niistä ei ole haittaa ja isokokoisina ne löytyvät helposti.

IMG_3911

Mittaristossa on miellyttävä sininen sävy ja keskellä on pieni näyttö, josta näkee esimerkiksi keskikulutuksen.

Keskikonsoli on muotoiltu hyvin pystysuoraksi mutta kojelaudan kansiosa on iso ja leveä. Naureskelinkin, että siinä pystyisi tilan puolesta vaikka matkustamaan joku. Näinhän ei luonnollisesti voi tehdä.

Toyotan monitoiminäyttö vie suuren osan tilasta. Tässä varustetasossa ei vaan navigointia ollut laisinkaan vaikka nappi siihen olikin olemassa. Näytölle tuli vain ilmoitus, ettei kyseinen ominaisuus ole käytettävissä.

 

Valmistajan ilmoittamat ominaisuudet:

 

Moottori: 1.6 Valvematic (bensiini).

Yhdistetty kulutus: 6.0 l/100km

CO2 päästöt: 139 g/km

Tehot: 132 hv

Vääntö: 160 Nm

Polttoainesäiliö: 55 l

Vaihteisto: 6-pykäläinen manuaali tai CVT-automaatti (testattu manual)

Huippunopeus: 200 km/h

Kiihtyvyys: 10,0 s

Tavaratila: 452 l

Paino: 1280 kg

Mitat (P-L-K): 4620-1775-1465 mm

Koeajetun mallin hinta: 26 523,65€

 

Mitä mieltä sitten olin uuden Corollan ajettavuudesta sekä muista ominaisuuksista? Sen voitte katsoa alla olevalta videolta. Lopussa vielä kuvagalleria.

  

Edellinen artikkeliKoeajossa: Honda CR-V 1.6 i-DTEC
Seuraava artikkeliKoeajossa: Opel Insignia 1.6 Turbo
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.