Koeajossa: Honda CR-V 1.6 i-DTEC

0
6188

Sain Turun LänsiAutosta syksyllä 2013 koeajoon Honda CR-V citymaasturin silloisella uudella, vasta markkinoille tulleella 1.6 litraisella i-DETEC moottorilla. Ennakkoasenteeni tuota moottoria kohtaan oli selkeä; 1.6 litrainen moottori ei kerta kaikkiaan voi jaksaa liikuttaa näin isokokoista autoa kovinkaan ripeästi.


Minulla oli tämä uuden korimallin Honda CR-V testissä jo aiemmin vuoden 2013 helmikuussa. Silloin oli kyseessä 2.0 litran bensiinimoottorilla ja nelivedolla varustetu malli. Pidin kasvaneista tiloista ja muutenkin autosta hyvin paljon ja halutessanne voitte tuohon artikkeliin tutustua täällä. Jos haluaa katsoa pelkän videon, sen näkee täältä.
Nyt siis otin auton koeajoon pelkästään tuon moottorin takia. Tätä uutta 1.6 litran diesel Hondaa saa ainoastaan etuvetoisena ja käsivaihteistolla. Koeajoyksilössä oli lisävarusteena muhkeampi takaspoileri sekä alla näkyvät valaistut logot kynnyslistassa.
Tuo lista näytti muuten erinomaisen hyvältä pimeässä.

IMG_3959
Miksi Honda sitten on laittanut pikkumoottorin isoon citymaasturiin? Syy on se, että Honda haluaa tuoda vähän kuluttavan ja vähäpäästöisen vaihtoehdon kuluttajille myös citymaastureista. Seuraavassa onkin valmistajan ilmoittamat ominaisuudet tälle autolle.

Moottori: 1.6l i-DTEC
Teho: 120 hv @ 4000 k/min
Vääntö: 300 Nm @ 2000 k/min
0-100 km/h: 11,2 s
Huippunopeus: 182 km/h
Yhdistetty polttoaineen kulutus: 4,5 l / 100 km
CO2 päästöt: 119 g/km
Mitat (P,L,K): 4570, 1820, 1685 mm
Maavara: 165 mm
Omapaino: 1712-1806 kg
Tavaratilan koko: 589 litraa

Melkoinen eko-auto siis. 4,5 litran kulutus on todella vähän tämän luokan autolle ja omalla koeajolenkilläkin se oli ainoastaan viiden litran paikkeilla.
Mutta palatakseni niihin tehoihin. Auto kulkee oikein tasaisesti ja pehmeästi mutta sitä vähän vaativammin käskyttäessä, vetävät etupyörät helposti tyhjää jopa kuivalta asfaltilta lähdettäessä. Pelkkä etuveto toki karsii suuremmat poikkeamiset metsikköön mutta vääntönsä ja maavaransa avulla tämäkin CR-V suoriutuu kohtalaisen hankalistakin paikoista. Voisin melkein väittää, että tämä auto kulkee paljon ripeämmin kuin se 2.0 litrainen bensaversio. Saatavana on toki myös 2.2 litrainen diesel, jossa teho ja vääntö ovat vieläkin paremmat mutta siinä ei päästä tällaisiin päästö ja kulutuslukemiin.
Toinen asia mihin tämä ympäristöystävällisyys vaikuttaa on hinta. Kun kaksilitraisesta bensamallista joutuu maksamaan yli 40 000€, alkaa tämän 1.6 litraisen dieselin hinnat alle 33 000 eurosta. Eli toisin sanoen farmariauton hinnalla saa citymaasturin, jossa on farmariauton tilat.

 


Edellinen artikkeliOngelma upotetuissa videoissa
Seuraava artikkeliKoeajossa: Toyota Corolla (2013)
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.