Testissä: Canon 70D

0
4810

Paraneeko vaihtamalla?

 

Kaikilla kuvaajilla tulee varmasti silloin tällöin sellainen tunne, että jos olisi vähän parempi kamera niin saisi vielä parempia kuvia aikaiseksi. Budjetti on kuitenkin yleensä se rajoittava tekijä ainakin sen huippumallin hankkimiseen. Canon 600D, jolla kuvaan sekä valokuvat että videot, on kuitenkin vain se perusmallista seuraava taso. Saatuani aika houkuttelevan tarjouksen rungon vaihdosta 70D:hen päätin ottaa sellaisen testiin. Canon Suomi antoi sellaisen minulle reilun viikon lainaan ja minulla oli samaan aikaan myös auto koeajossa. Tämä antoi sopivat puitteet testaukseen.


Canon 70D:n ennakkovahvuuksia on jatkuva tarkennus videokuvauksessa. Toki autojen kuvaamisessa joutuu toisinaan käyttämään käsitarkennusta halutun efektin luomiseksi mutta esimerkiksi ohiajavan auton videointi olisi helpompaa jos tarkennuksesta ei tarvitsisi huolehtia. Muita parannuksia omaani ovat hieman suurempi koko, ISO ja muiden arvojen näkyminen päällä olevalla LED näytöllä sekä enemmän säätimiä.
Kameran mukana tuli 18-135mm kit-putki. Sen sanotaan toimivan hyvin yhdessä automaattitarkennuksen kanssa. Normaaliin 18-55 putkeen verrattuna zoomaus-varaakin on enemmän. Videokuvauksessa tuo objektiivi olikin varsin hyvä ja tarkennus pysyi mukana. Oikeastaan ainoa motkotettava asia on käsitarkennus rengas. Minulla meinasi oikeasti sormien ulottuvuus loppua auton sisäkuvauksissa kun sumeasta piti käsin saada tarkennettua. Kiekkoa joutuu pyörittämään niin paljon, ettei se ole enää yhtään kivaa. Toki siinä on silloin hienosäätöä enemmän mutta omaan käyttöön käsitarkennus oli auttamattomasti liian hidas.
Kun Canon 70D rungon ottaa käteen pideltyään ensin 600D:tä kädessä, tuntee kuinka kamerasta saa paremman otteen. Pieni kasvu rungon koossa mutta otepinta kasvaa sopivasti. Kytkimet on myöskin eri tavalla. Kamera laitetaan vasemmalla kädellä auki ja kiinni ja myös eri kuvaustilojen pyörösäädin on vasemmalla puolella. Videokuvaustilaa ei enää valita pyörösäätimestä vaan se on yhdistetty samaan nappiin, josta videokuvaus pistetään päälle.
Päällä oleva LED-näyttö on kätevä, koska siitä näkee heti käytössä olevat arvot. Myös ISO nappi on lisätty kameran päälle eikä sitä enää tarvitse hakea valikoiden kautta. Takanäyttö on samanlainen kääntyvä kuin 600D:ssäkin.

Kannattaako vaihtaa?

 

Kamera on hyvä ja sillä on mukava kuvata. Runko on paremman mallinen ja säätimien sijoittelu ja määrän kasvaminen nopeuttavat käsittelyä. Valokuvien laatu ei mielestäni kuitenkaan ole riittävän paljon parempia kuin 600D:llä. Se missä 70D kuitenkin hakkaa vanhan kameran on tuo videopuoli.
Mielestäni Canon 70D:llä saa parannettua kuvaamista ja videota mutta ero on silti sen verran pieni, että päätös ei ole helppo. Päivittäisikö nyt pienellä välirahalla hieman parempaan vai säästää vielä jokun aikaa seuraavaan tasoon? Jos kuvaisin pelkästään harrastusmielessä, tämä kamera olisi hyvä valinta. Objektiksi en silti valitsisi tätä 18-135mm vaikka se ensin tuntuikin hyvältä.
Alla muutamia kuvia kamerasta (otettu 600D:llä). Kuva Peugeot 3008:sta on otettu 70D:llä mutta videota joudutte valitettavasti odottamaan siihen asti kun tuo auto-artikkeli ilmestyy. Jos 70D:n kuvalaatu kiinnostaa enemmän niin sillä otettuja kuvia voi käydä kurkkaamassa vaikka DPreview:n sivuilla.

 

Peugeot_3008

 

Edellinen artikkeliMotivus kuntokeskus
Seuraava artikkeliYoogaia
Miika I.
Technical and visual orientated fellow who likes to review products and services.

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.