Renault Captur TCe 120 EDC Navi Style

1
4855

Crossover eli citymaasturi on tämän ajan ilmiö. Lähes jokainen autonvalmistaja on tehnyt oman näkemyksensä näistä laitteista. Nimestään huolimatta (maasturi) auto harvemmin soveltuu kovin rankkaan maastoon. Näkisinkin autoissa olevan kysymys ennemminkin imagosta kuin hyötykäytöstä. Joka tapauksessa kiva lisä automallistoissa.

Tällä kertaa Mediatuotanto Isotalo sai koeajoon Renaultin version crossoverista, Clion alustalle rakennetun Capturin. Äkkisiltään katsoen Captur on kuin lihotettu Clio. Captur erottuu massasta voimakkaalla muotoilullaan. Kylkilinjat ovat muodokkaat ja alahelmassa oleva kromin-värinen lista lisää vaikutelmaa. Keulassa oleva suuri Renault-logo jättää tuskin ketään kylmäksi. Renault on ennenkin tahtonut tehdä autoistaan massasta erottuvia varsinkin muotoilun puolesta. Itse pidän tästä trendistä.

DSC_0188

Renault antaa autoon hands free-avaimen. Avainta ei tarvitse ottaa taskusta saadakseen ovia auki. Ovenkahvassa olevaa pientä nappia painamalla saa lukot auki ja kun auton luota poistuu parisen metriä, lukot menevät taas kiinni. Autosta kuuluva äänimerkki tekee lukkiutumisen turhankin selväksi.

Käynti autoon on helppoa isojen tilojen ansiosta. Penkit ovat yksinkertaisesti muotoiltu mutta istuminen on yllättävän mukavaa. Säätöjä ei ole kuin perussäädöt. Eteen-, taakse-, ylös-, alas- sekä selkänojan kallistussäädöt. Silti pitkälläkään matkalla ei tuntunut väsymisen merkkejä. Ainoastaan reisituki oli mielestäni hivenen liian lyhyt. Selkänojan säätöruuvin sijoitus ei ole aivan loppuun asti mietitty. Ruuvi on oikealla puolella, omituisen lokeron lähellä. Niin lähellä, että sormet ovat kovilla. Tämä lokero on muutenkin oudosti sijoitettu niin, että lokero on enempi hyödyksi takapenkkiläisille kuin etupenkillä istuville. Ehkä se onkin niin ajateltu…

DSC_02042

Ratti on kivan näköinen mustan muovikoristeen ansiosta. Tosin tämän koristeen reunat ovat aika terävät ja hiukan irti ratista. Ehkä sen olisi voinut viimeistellä siistimminkin. Ratti on melko hyvin muotoiltu ja ajoasento käsille löytyy melko helposti. Ratissa on säätimet ainoastaan vakionopeussäätimelle. Ratin taakse on sijoitettu säätimet radiolle ja puhelimelle. Turhan piiloon on vain jäänyt, koska itse en ensin edes huomannut tätä lisuketta. Käyttäminen vaatii ulkoa opettelua. Ajon aikana joutuu muuten arvailemaan mistä napista mitäkin tapahtuu. Tosin toimintoja ei kauheasti ole, joten tämä ei ole iso ongelma.
Mittaristo on selkeä. Nopeusnäyttö on digitaalinen ja varmasti selkeästi erottuva. Kierrosluku- ja polttoainemittarit ovat analogisia.

DSC_0243

Keskellä kojataulua on suuri ja helppokäyttöinen kosketusnäyttö. Suomenkielisestä näytöstä löytyy navigaattori ja median asetukset. Bluetooth-toiminnolla saa kännykän kytkettyä autoon. Navigaattori on helppo käyttää ja toimii melko hyvin. Suomenkielinen puhe on vähän töksähtelevää mutta äänen saa tarvittaessa pois.

DSC_0213

Hansikaslokero on laatikkomaisesti ulosvedettävä ja hyvin valaistu. Tilaa laatikossa on 11 litraa.

Takapenkki on tilava ja jalkatilaakin on isommallekkin ihmiselle riittävästi. Koko penkkiä pystyy siirtämään eteen tai taakse riippuen miten paljon juuri jalkatilaa tarvii tai paljonko on takaluukussa tilan tarvetta. Takaluukun pohjalevy on siirreltävissä kahteen korkeuteen tai kauppakasseja tukevaksi taustalevyksi pystyyn. Pohjalevyn voi myös kääntää jos kyytiin lastataan likaisia tavaroita.

1,2 litrainen ja 120 hv:n moottori kuljettaa autoa mukavasti. Autossa on myös eco-toiminto joka muuttaa auton käyttäytymisen todella pehmeäksi. Ohituksia varten eco-toimintoa ei tarvitse ottaa pois vaan kun kaasupoljinta painaa pohjaan selkeästi tuntuvan kynnyksen yli, auto poistaa itse eco-toiminnon pois. Toiminto palautuu kun kaasua hellittää. Auto on ajettavuudeltaan todella hyvä. Alusta toimii kuoppaisillakin teillä hyvin. Rengasmelu sisällä on melko kova. Capturin kaksoiskytkin EDC-automaatti toimi todella hyvin.

DSC_0205

Kaiken kaikkiaan Captur on mielenkiintoinen tuttavuus, joskin hinta (n.23.500,-) on mielestäni hiukan liian korkea varustelutasoon nähden. Auto sopii pienelle perheelle taikka kakkosautoksi isommalle perheelle. Auto on hyvä ajettava, niin kuin Renaultit yleensä. Viikon koeajon aikana ei ilmennyt pienempiäkään luotettavuus ongelmia. 

Seuraavassa Miikan arvio autosta videon muodossa:DSC_0193

 

Renault Captur TCe 120 EDC Navi Style Pasific Blue

-Moottori: 1,2 bensaturbo
-Teho: 89 kw/120 hv
-Vääntö: 190Nm
-Vaihteisto: EDC kaksoiskytkin automaatti
-Kiihtyvyys: 10,9 s
-Huippunopeus: 192 km/h
-Paino: 1255 kg
-Tavaratila: Tilavuus 359–455 dm3 takaistuimen asennosta riippuen. Maksimissaan 1235 dm3.
-CO2 päästöt: 125 g/km
-Keskikulutus. 6,6l kaupunki/ 4,7l maantie/ 5,4l yhdistetty
-Polttoainetankin tilavuus: n. 45 l
-Mitat (P/L/K): 4120/ 1770/ 1570

Edellinen artikkeliPMR-Radiopuhelin Exibel FX-231
Seuraava artikkeliMini 5D Cooper Hatchback 1,5 Business Edition
Marko U.
Entinen yhdistelmäkuski koittaa tälläytyä aivan uudelle alalla...

1 KOMMENTTI

Kerro mitä mieltä olet - Let us know what you think about it.